Înainte de a începe să îi ofer alimente solide domnişoarei Fundiţă am cercetat un pic piaţa şi m-am orientat cam ce aparate electrocasnice mi-ar trebui în bucătărie. Mai mult, am făcut inventarul şi am decis că nu voi cumpăra lucruri special create pentru bebeluşi, ci voi încerca să iau roboţi de bucătărie sau aparate pe care le putem folosi pe termen lung (deci şi pentru noi). Nu de alta, dar nu vreau să fac depozit de aparate de gătit mâncarea bebeluşului şi nu are rost să îngrop bani aiurea.
De exemplu, nu am luat sterilizator, pentru că avem maşină de spălat vase. Ca să nu mai spun că oricând pot da o suzetă în clocot, nu? Cred că aţi prins ideea, aşa că vă invit să descoperim împreună câteva aparate de gătit care chiar consider că merită să existe în bucătăria noastră.
Fie că vreţi să alegeţi diversificarea clasică sau autodiversificarea, din punctul meu de vedere, un steamer (aparat de gătit cu aburi) este musai într-o casă. Alimentele sunt gătite mult mai sănătos, cu aburi, iar fiecare grupă (peşte, pui, orez, morcov etc) are timpul său de gătit trecut în cărticică. Nu de alta, dar bebe nu are cum să mănânce o bucată de morcov prea tare saaau nu va putea apuca/va rupe bucata şi se va frustra. Mai mult, puteţi pregăti şi aşeza legumele, iar steamerul le va ţine calde până le puteţi consuma. Fără tone de vase de spălat, fără grăsime – este perfect! Eu am un model cu trei etaje de la Tefal – dar mai multe modele de aparate de gătit cu aburi găsiţi aici – şi de obicei pun şi orez, şi legume. Arunc rapid condimente, învârt timerul şi… aştept piuitul de „e gata masa!”. Mare atenţie la aburul fierbinte atunci când ridicaţi capacul!
Blender/tocător. Dacă vrei să faci un smoothie, o supă cremă de roşii sau dacă doreşti să diversifici clasic copilul, blenderul va fi prietenul tău cel mai bun. Fie că alegi unul vertical sau unul de sine stătător, mai complex, pe care îl poţi folosi şi pentru funcţii mai complexe (zdrobit gheaţă spre exemplu), blenderul e un must have.
Noi am avut blender vertical, însă l-am dat şi am luat un mixer 3 în 1 (cu pale pentru bătut, frământat şi blender, ceva în genul celui de mai jos. Aşa economisesc spaţiu.
Există diverse mixere 3 în 1 (chiar 4 şi 5 în 1): cu accesorii şi funcţii diferite, cu bol, cu pale pentru bătut albuşul spumă etc.
Dacă te tentează un mixer 3 în 1, alege-l de aici pe cel care vi se potriveşte!
Dacă nu te încântă niciuna dintre opţiunile de mai sus, poţi lua ceva mai nişat pe alimentaţia bebeluşilor. Spre exemplu acest aparat de gătit cu aburi şi blender Philips. Că tot vorbeam despre aparat de gătit cu aburi şi despre blender… acesta e special creat pentru a găti mâncarea bebeluşilor şi foarte apreciat din câte am văzut. Dacă vreţi să învestiţi în astfel de aparate voi ştiţi – părerea mea despre ele aţi aflat-o mai sus.
Râşniţa de cafea – nu, nu am luat-o ca să râşnesc cafea, pentru că avem expressor care face asta, ci am luat-o pentru a râşni seminţe pe care să i le ofer bebeluşului. Pentru că ea e mică şi riscul de înec mare, o râşniţă e fix ceea ce mi-a trebuit: împac şi capra (care nu riscă să se înece), şi varza (burtica, care va primi seminţele şi odată cu ele beneficiile lor).
Eu am această râşniţă Bosch şi cum era reclama aia cu „prăjitureşte de nu se mai opreşte”? Aşa sunt eu – râşnesc de nu mă mai opresc! Azi spre exemplu i-am făcut griş cu lapte, karob şi pară, peste care am adăugat două nuci braziliene mărunţite. Yummy!
Sandwich maker şi/sau aparat de făcut waffe. Noi avem un model de sandwich maker 3 în 1 de la Singer, ceea ce înseamă că micuţul are plăci care se pot schimba (genială treaba, mai economisim un pic de spaţiu!).
Fie că vă e poftă vouă de un sandiwch sau fie că vreţi să faceţi waffe, cu siguranţă un asemenea aparat este foarte util. Mai mult, prin aspectul lor, gauffrele sau waffele îi atrag pe cei mici. Iar compoziţiile sunt zeci: de la dulci la sărate, cu fructe proaspete sau uscate, cu fulgi de cocos etc. Trebuie lăsată imaginaţia să zburde pe câmpii, iar după câteva reţete vă garantez că veţi învăţa consistenţa potrivită şi veţi recicla o mulţime de fructe şi nu numai.
De fapt, am şi o propunere de reţetă de vafe fără zahăr, care sunt mereu un succes la noi!
Dacă vrei să faci şi tu vafe copilului tău, alege aparatul potrivit – 3 în 1 sau nu – de aici!
Voi ce alte aparate folosiţi şi credeţi că ar fi utile într-o casă în care există un bebeluş?
Pingback: Ce mănâncă un bebeluş de un an şi trei luni - Super-Mami.Ro
[…] cu o lingură de unt de cocos, fulgi de cocos şi fructe Prânz: orez cu sos de roşii (făcute la aparat cu aburi) şi caş Cină: ciorbă de pui de ţară cu multe […]
Pingback: Cum gătesc eu orez pentru bebeluş - Super-Mami.Ro
[…] că printre aparatele de gătit mâncarea bebeluşului trebuie neapărat să existe un steamer (aparat de gătit la aburi). Modelul pe care îl am eu nu […]
Pingback: Ce mănâncă un copil de trei ani: meniu pentru o săptămână - Super-Mami.Ro
[…] Apropo de aparatul de gătit la aburi: Citeşte despre aparatele de gătit mâncarea bebeluşilor ş… […]
Pingback: Ce mănâncă un copil de un an şi două luni - Super-Mami.Ro
[…] Citeşte şi… ce aparate de gătit mâncarea bebeluşului folosesc eu […]
Pingback: Ce mănâncă un bebeluş de zece luni - meniu pentru o săptămână - Super-Mami.Ro
[…] Citeşte şi… ce aparate de gătit mâncarea bebeluşului folosesc eu […]
Pingback: Ce mănâncă un copil de un an şi trei luni - Super-Mami.Ro
[…] Citeşte şi… ce aparate de gătit mâncarea bebeluşului folosesc eu […]
Pingback: Ce mănâncă un copil de doi ani şi două luni: meniu pentru o săptămână - Super-Mami.Ro
[…] Citeşte şi… ce aparate de gătit mâncarea bebeluşului folosesc eu […]
Pingback: Ce mănâncă un copil de un an şi şapte luni - Super-Mami.Ro
[…] Citeşte şi… ce aparate de gătit mâncarea bebeluşului folosesc eu […]
Pingback: Ce mănâncă un copil de un an şi şase luni - Super-Mami.Ro
[…] Citeşte şi… ce aparate de gătit mâncarea bebeluşului folosesc eu […]
Pingback: Idei de cină pentru copii - Super-Mami.Ro
[…] Citeşte şi… Aparate de gătit mâncarea copiilor […]