Despre mine | Contact

Super-Mami.Ro
  • Călătorim împreună!
  • Educaţie
    • Activităţi cu şi pentru copii
    • Cărți pe care le răsfoim
  • Parenting
  • La masă
    • Ce mâncăm?
    • Reţete
  • Sănătate
    • Sarcină/Naștere
    • Îngrijire bebe/mami
  • Diverse
    • Concursuri
  • Călătorim împreună!
  • Educaţie
    • Activităţi cu şi pentru copii
    • Cărți pe care le răsfoim
  • Parenting
  • La masă
    • Ce mâncăm?
    • Reţete
  • Sănătate
    • Sarcină/Naștere
    • Îngrijire bebe/mami
  • Diverse
    • Concursuri
februarie 2, 2018 In Ce mâncăm?

Ce mănâncă un copil de un an şi şase luni

Mânuţa sus cine vrea să vadă ce mănâncă un bebeluş de un an şi şase luni! Vorbim, bineînţeles, despre bebeluşul-care nu prea mai este bebeluş-domnişoara Fundiţă, care a supt ultima oară pe 12 ianuarie 2018, deci este de acum un copil înţărcat (vorbim în curând despre înţărcarea bebeluşului într-un articol separat, ştiu că vreţi să aflaţi cum a decurs).

Mânca ea bine şi înainte de înţărcare, însă acum să te ţii! De cum se trezeşte, face prezenţa: Minnie – a dormit cu noi. Pisica DeeDeee – a dormit cu noi. PAPAPAPAPPAPAPAAAAAAAA! Aşa că fuga în bucătărie, la gătit micul dejun! Cât se răceşte mâncarea ne spălăm pe dinţi şi pe ochi şi haida înapoi la bucătărie!

Iată ce mănâncă un copil de un an şi şase luni (ce a mâncat, de fapt):

Luni:

MD: Griş cu lapte, o lingură de stafide, un ou. Amestecat, pus cubuleţe de pere pe deasupra şi dat la cuptor până s-a legat compoziţia.
Prânz: Mămăligă cu ou fiert, smântână, caşcaval şi fulgi de ardei roşu. Amestecate după ce au stat frumos la poză 🙂
Cină: Mazăre cu cartofi şi pui

Ce mănâncă un copil de un an şi şase luni - Idei de meniu pentru copii

Marţi:

MD: Orez cu lapte de cocos, sos de mere, un pic de carob şi cocos
Prânz: Chifteluţe cu sos de roşii făcut în casă, fasole păstăi şi gutui (genială combinaţia!)
Cină: Supă cremă de cartof dulce, ţelină şi morcov şi quinoa

Ce mănâncă un copil de un an şi şase luni - Idei de meniu pentru copii

Miercuri (ziua lenii, după cum veţi vedea):

MD: Omletă cu brânză de vacă, caşcaval, ardei roşu şi pâine cu unt (care s-a topit cât am făcut fotografia şi a putut fi întins bine)
Prânz: Pilaf cu carne de pui
Cină: Legume la steamer (eu am steamer de la Tefal, vă recomand să vă luaţi, e super rapid de aruncat ceva în el şi gataaa masa!)

Ce mănâncă un copil de un an şi şase luni - Idei de meniu pentru copii

Joi:

MD: Muesli fiert în lapte cu mango şi afine (un fel de terci, porridge)
Prânz: Borş cu sfeclă roşie
Cină: Linte cu orez şi broccoli

Ce mănâncă un copil de un an şi şase luni - Idei de meniu pentru copii

Vineri:

MD: Papanaşi cu brânză la cuptor (de această dată am pus şi o banană în compoziţie). Pur şi simplu nu am mai avut somn, aşa că de cum s-a crăcănat de ziuă, am descins în bucătărie.
Prânz: Borş cu perişoare şi pâine de casă (dacă tot m-am trezit dimineaţă…)
Cină: Chifteluţe din carne de curcan, cartof dulce la cuptor şi ricotta (făcute din compoziţia de la prânz)

Ce mănâncă un copil de un an şi şase luni - Idei de meniu pentru copii

Citeşte şi… ce aparate de gătit mâncarea bebeluşului folosesc eu

Sâmbătă:

MD: Muesli fiert în lapte cu fulgi de cocos şi agrişe
Prânz: Peşte cu legume la abur
Cină: Paste cu busuioc şi sos de roşii. Fulgi de drojdie inactivă pe deasupra

Ce mănâncă un copil de un an şi şase luni - Idei de meniu pentru copii

Duminică:

MD: Orez cu lapte, măr copt, scorţişoară şi alune coapte
Prânz: Mâncare de cartofi cu pui (cartofii nu prea au succes, aşa că la cină a trebuit să fac altceva)
Cină: Quinoa cu brânză de vaci mai moale şi morcov fiert

Voi ce le mai daţi puilor voştri să mănânce? Ce mănâncă un copil de un an şi şase luni?
Uneori am impresia că nu mai există nimic de mâncare pe lume, parcă m-am plictisit să gătesc mereu la fel, la fel…

Cu zâmbet să vă fie ziua!

Share87
Tweet
87 Shares

Related Articles

  • Canvas (1)
    Clătite fără zahăr, în două culori
  • Top 10 fructe si legume pe care trebuie sa le oferi bebelsului
    Top 10 fructe și legume pe care trebuie să le oferi bebelușului

13 replies added

  1. Gănțoi Alina Tatiana februarie 4, 2018 Răspunde

    Nu sunt o mămică conformă noilor statusuri ale OMS, as putea spune ca sunt mai tradițională. Matei este de o seama cu fata ta, dar mesele lor difera tare😁. Adică la noi MD sunt compuse ba din oua fierte moi cu miez de pâine, cascaval , castravete sau roșie, ba din avocado cubulețe, unt pe pâine cu gem făcut de mamaie,ba din mar cu biscuite. Uite mi-ai dat o idee să-i mai fac gris cu lapte, nu a mai papat de ceva vreme. Pranzul este de regula format din mâncare gatita,adică ce fac și ptr noi doi,adultii. Ori ciorba cu puțin miez de pâine, ori diferite feluri 2. De regula îl servește când se trezește,gen ora 16😄. La cina abia dacă mai ciugule cate ceva fructe sau mămăligă cu unt,smantana și brânză. Nu vrea următoarele deloc: iaurt, paste, peste. I-am dat,însă nici acum nu le papa😥. Deci avem doar 2 mese principale, restul zilei sunt mai mult gustări.

    • Super-Mami februarie 5, 2018 Răspunde

      Alina, nici eu nu ma consider mamica de generatie noua :)) ca sa zic asa. Insa mi se pare mult mai usor sa ii fac ceva repede, cald, dimineata.
      Sau cel putin, mi se parea, pentru ca de acum va merge la cresa si nu stiu cum vom face cu micul dejun. Citisem ca nu e ok sa ii dai ou moale si ca trebuie fiert bine galbenusul. De aceea i-l dau maruntit in iaurt, amestecat cu mamaliga si smantana etc. Paine cu dulceata nu mancam nici noi… Cred ca de fapt tine si de cum ne-am invatat noi, parintii.
      Ma mir ca nu ii plac pastele. Ingrid ar manca dimineata, seara si la pranz. Ai incerat diverse forme de paste? Cu lapte, cu sos de rosii, sos de avocado? Fa-i briose cu peste si broccoli, poate accepta asa.
      Va pupam!

  2. Ana februarie 5, 2018 Răspunde

    Noi suntem intr-o liga inferioara, bebelina implineste in curand 1 an, asa ca nu prea te pot inspira cu retete :)) Incerc sa-i gatesc si eu cat mai variat, chiar daca ea nu e prea mancacioasa si de multe ori mananc doar eu ce am pregatit. Daca nu te superi, as avea cateva intrebari (sunt curioasa, ma tot gandesc cum o sa fie cand piticuta mea nu va mai fi alaptata, mai ales ca ea este mai mofturoasa). Fundita mananca de regula toata portia pe care o vedem noi in poze, mai ales acum ca nu mai are laptic? (Nu, nu compar copiii, stiu ca sunt diferiti si nu mananca toti la fel) Se intampla sa refuze vreo masa? I-a crescut apetitul pentru mancare gatita?
    Abia astept sa ne povestesti cum a decurs intarcarea, cum s-a invatat sa adoarma fara san (eu inca ma intreb daca a mea va reusi vreodata :))))))

    • Super-Mami februarie 5, 2018 Răspunde

      Haha, Ana, ce simpatica ai fost! Esti in liga mamicilor, asta e tot ce conteaza :))
      De cand am intarcat-o mananca de rupe. Dar de obicei, dimineata mananca tot micul dejun (ai vazut ca in general ii fac ceva cald, moale, aromat). Probabil peste noapte i se face foame.
      La pranz si seara mananca in functie de ce activitati are. Daca o duc in parc si alearga pe acolo, mananca tot ce ii pun. Sau daca fac ceva ce ii place mult :): paste, branza cu mamaliga.
      Ideea e ca acum e inca micuta fetita ta, nu te stresa ca nu mananca. Va avea timp! Las-o in ritmul ei si incearca sa ii prezinti cat mai multe. Nu stiu daca ai citit articolul meu cu cele 19 reguli :). Mie mi-a fost tare util.

      Scrie-mi de cate ori simti, iti raspund cu drag.
      Va pupam!

      • Ana februarie 5, 2018 Răspunde

        Uite ca m-am gandit ce i-am mai gatit eu in ultimul timp si am revenit, poate te inspira totusi. Am avut un monstru de pastrav somonat pe care l-am portionat. Trunchiul l-am facut simplu la cuptor, pe pat de ceapa, cu putina apa in tava. Coada si capul (cu destula carne insa) le-am facut ciorba. Au avut succes la bebelina. Cand i-am gatit somon, nu i-a placut, asa ca m-am bucurat ca acest soi de pastrav, desi aduce mai mult cu somonul decat cu pastravul, i-a fost pe plac. Am mai facut ciulama de ciuperci cu pui. Ii mai fac o budinca de quinoa (hidratata si fiarta, cca 2-3lg), 1-2 oua, cateva lg branzica de vaci, cateva lg iaurt, fulgi de cocos, fructe taiate cubulete (pere, prune, caise, ce ai in casa). Tu probabil ca ii poti pune si ceva indulcitor, la noi e fara. Dar ii place. Am de gand sa incerc si budinca cu gris pe care am vazut-o la tine. Ah, ea mai mananca cu placere ficatul de curcan fiert si taiat feliute sau cubulete. Il adora. Adaugam cateva bastonase de castravete crud si avem cina. Si eu care ma chinuiam la inceput sa fac tot felul de combinatii din ficat cu mar copt sau mango, sa fie mai dulce :))) Sper sa te inspire si sa aveti pofta!

        • Ana februarie 5, 2018 Răspunde

          Si am uitat de clatitele bebelusesti cu cartof dulce. 1 cartof dulce copt pasat cu furculita, 1 ou, 2 linguri faina, cca 100 ml lapte, scortisoara. Amestecate toate ingredientele, uns o tigaie cu un servetel imbibat in ulei, pus cate o lingura de compozitie, tinut circa 2-3 minute pe fiecare parte. Le servim simple sau cu fructe/iaurt. Spor! 🙂

          • Super-Mami februarie 7, 2018

            Anaaa, cate idei bune! Pastrav somonizat de unde iei (daca esti din Bucuresti)? Il iei viu? Eu am luat ultima oara din Obor, insa avea un gust aiurea, de mal parca… nu ne-a placut. Ficatul i l-am facut si pate, dar si ca atare si nu a incantat-o.
            Cu clatitele… fac ceva biscuitei in genul, insa incerc si clatite. suna delicios!

            iti multumesc pentru idei! :*

  3. Ana februarie 8, 2018 Răspunde

    Patsravul l-am avut din Carrefour MegaMall. A fost bun, dar imeeeens. Adica cel mai mic nu prea incapea intreg in tava de aragaz :)))

    • Super-Mami februarie 8, 2018 Răspunde

      Din Mega Mall? inseamna ca stam pe aproape una de alta? 🙂
      Ma uit, de obicei sunt tare draguti cand intrebi daca e proaspat si spui ca e pentru copilas :). Apreciez tare mult cand imi spun sa vin a doua zi ;).

  4. Pingback: Ce mănâncă un bebeluş de un an şi şapte luni - Super-Mami.Ro

    […] ce v-am arătat ce mănâncă un bebeluş de un an şi şase luni, mi-am cam pierdut din avântul gătitului. Nu de alta, dar domnişoara Fundiţă urma să meargă […]

    Răspunde
  5. Pingback: Ce mănâncă un copil de un an şi şapte luni - Super-Mami.Ro

    […] ce v-am arătat ce mănâncă un bebeluş de un an şi şase luni, mi-am cam pierdut din avântul gătitului. Nu de alta, dar domnişoara Fundiţă urma să meargă […]

    Răspunde
  6. Andreea mai 18, 2021 Răspunde

    Bună!Imi place tare mult articolul tău si uite că te citesc in 2021.Nu am ințeles la prima (luni griș cu lapte ou)separat sau in compozitia cu grișului.Al meu are acum 1 si 6 luni si nici acum nu vrea bucațele,sunt disperată.

    • Adina Aruștei mai 20, 2021 Răspunde

      Buna, Andreea! Multumesc ca esti aici si ca mi-ai scris :). Ma bucur ca ti-e de ajutor!
      Ca sa iti raspund, gris cu lapte facut mai moale + adaugat ou + stafide – amestecat tot, pus deasupra fructe si dat la cuptor.
      Sper sa iti fie de ajutor!

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Despre Mine

Adina Aruştei

Eu sunt Adina şi împreună cu domnişoara Fundiţă, fetiţa mea, îţi urăm "Bun venit!" pe Super-Mami.Ro! 
Citeşte mai mult ➤

Scriu și pe

Adina Aruştei
Facebook

Arhive

Comentarii recente

  • Cărţi pentru copiii de trei ani - ce avem în bibliotecă - Super-Mami.Ro la Cărţi pentru copiii de 2 ani
  • Cărți pentru copii (4-5 ani) - tipuri și recomandări - Super-Mami.Ro la Ce luăm în bagajul de mână al copilului mic atunci când călătorim cu avionul
  • Zece cărți cu activități pentru copii - 3-4-5 ani - Super-Mami.Ro la Cărți pentru copii (4-5 ani) – tipuri și recomandări
  • Sânii în sarcină: 8 lucruri pe care le poți observa în timpul sarcinii - Super-Mami.Ro la Înţărcarea bebeluşului – povestea noastră
  • Botezul bebelușului - ce cumpără nașii și care sunt cheltuielile - Super-Mami.Ro la Cercei de bebeluşi – când îi punem, de care?

Categorii

  • Activităţi cu şi pentru copii
  • Călătorim împreună!
  • Cărți pe care le răsfoim
  • Ce mâncăm?
  • Concursuri
  • Crăciun
  • Despre mine
  • Diverse
  • Educaţie
  • Îngrijire bebe/mami
  • La masă
  • Parenting
  • Reţete
  • Sănătate
  • Sarcină

Hai și pe Instagram!


Azi, 23.6. 6 ani. 6 ani de fetiță-Fundiță-buc Azi, 23.6.
6 ani. 
6 ani de fetiță-Fundiță-bucurie. 
6 ani de Ingrid.
6 ani de mami.
Aş scrie multe, dar i-am promis ca las telefonul. Măcar azi... 🙈
-----
#happybirthday #birthdaygirl #mygirl
Din darurile naturii ❤️ Nu ştiu voi, însă m Din darurile naturii ❤️
Nu ştiu voi, însă mie îmi cere sufletul!! - nu organismul - fructe. Şi legume.
Şi tot el, trandafiri 🙈
Sper să ne putem bucura de toate weekendul acesta - rain, rain, go away!
Voi ce planuri aveți pentru weekend-ul prelungit?
------
#fromwhereistand #frommygarden #frommyhearttoyours #roseslover #fruitlover #freshful #fresh #vibes #sunny #flowerphotography #flowers #flores #fleurs #instapic #nature #naturephotography #happinessisachoice #romanian #fromromania #romania #enjoyromania
Atunci când îți permiți să te priveşti cu ad Atunci când îți permiți să te priveşti cu adevărat, încep să se întâmple minuni 🌈
Îi transmiți universului că ştii... şi aşa atragi lucruri şi oameni buni. 
Te rog, priveşte-te în oglindă şi apreciază ceea ce vezi.
Meriți lucruri frumoase. 
Meriți să fii iubită.
Meriți să fii apreciată.
Meriți să fii fericită.
Atunci când o să începi să gândeşti aşa, vei vedea şi schimbări ❤️
Nu sunt vreun coach sau guru inspirațional, că tot sunt titulaturile la modă acum, ci pur şi simplu, am experimentat. Experimentez... încerc să îmi dau voie. Să scap de piatra grea pe care am dus-o ani la rând după mine. Uneori simt că am reuşit 🙂
Tu? Meriți?
------
#blonde #inspirational #thoughts #ganduri #romanian #romaniangirl #blondie #blondeshavemorefun #selfie #selfiequeen #romania #blondehairdontcare #romaniaascunsa #romaniangirl #blondeaf #smile #smiledesign #happinessisachoice #try #struggle #stayalive
O să vă pun o întrebare serioasă. O întrebare O să vă pun o întrebare serioasă. O întrebare la care să vă gândiți și la care să vă răspundeți, în primul rând, vouă. 
Voi aveți în viața voastră (măcar) o persoană care vă spune lucrurile verde-n față? O persoană căreia să îi permiteți să vă spună orice, mai ales lucruri care poate nu v-ar conveni. Lucruri care v-ar pune pe gânduri, care v-ar scoate din zona de confort. Lucruri care poate v-ar face să suferiți.
O persoană care știți că vă iubește necondiționat, în care aveți încredere totală și care, iată, vă... critică. La prima vedere, vă critică, dar de fapt... Nu, nu vă critică! Vă spune tot ce vă spune din iubire – și, între noi fie vorba, să știți că nici spusul ăsta nu e prea ușor.
Dați-i cuiva libertatea asta și mai apoi, digerați voi punctul de vedere și vedeți dacă se aplică. Poate că da, poate că nu - dar e un alt mod de a privi.
De ce vă întreb acest lucru? Pentru că avem nevoie de astfel de oameni în viața noastră. Oameni care să știe că vă pot spune ceva, chiar dacă mai greu de digerat, fără însă a se teme că vă veți supăra iremediabil sau că veți fugi.
Dacă aveți o astfel de persona în gând, spuneți-i că o rugați să fie sinceră cu voi oriunde, oricând și oricum. Apreciați-o dacă face asta deja.
Dacă, în schimb, nu aveți, atunci vă provoc să găsiți o astfel de persoană. Este absolut necesară și deși la început o să vă fie greu să purtați discuții deschise, pe parcurs veți vedea cât de mult înseamnă. Veți învăța că perspectivele diferite ajută, că a fi vulnerabil în fața cuiva dă roade,... chiar dacă e atât de greu.
----
#farfaraway #thoughts #doyou #personaldevelopment #care #takecareofyourself #hammock #bythesea #mauritius #sealife #tbt #memoirs #holidays #vibes #memory #happinessisachoice #thinking
Dragostea e o salaaaaată, cu ceva sare în plus.. Dragostea e o salaaaaată, cu ceva sare în plus... ştiţi melodia? 
Eu aş zice fix invers - salata-i dragoste 😁 mai ales dacă e de fructe şi atât de colorată. Şi fără sare, normal 🤭
Aş putea mânca zilnic aşa ceva. Din păcate, rar găsesc atât de multe fructe. Dar şi când găsesc... se lasă cu inimioare şi burtici fericite. 
Voi le oferiți astfel de gustări celor mici? Sau de ce nu, vă răsfățați voi înşivă?
-----
#colors #food #fruitlover #fruits #kidsmeal #freshfruit #freshful #healthy #healthysnack #yum #fruitsalad #fruitporn #snak #healthyfood #yumyum #kidsinspo #eatin #fiteat
Act as if what you do makes a difference. IT DOES, Act as if what you do makes a difference.
IT DOES, trust me ❤️ 
So please, find the "pink" in everything you do, even when it's windy... 🤭
---
#staypositive #vibes #quoteoftheday #bollywood #bollywoodstyle #blonde #bythesea #tbt #travellingthroughtheworld #traveller #memories #smilemore #findthegood #bepositive #dancing #lifeisbeautiful #lifelessons #mauritius #onceuponatime #blondeshavemorefun #blonde #romanian #memory #travellingismycardio #behappy #bollywoodactresses #bollywoodstyle #bollywoodhot #indiandresses #indian #hindi
Dacă închid ochii, pot să simt poza asta - soar Dacă închid ochii, pot să simt poza asta - soarele fierbinte pe piele, iarba mătăsoasă, apă-n gură de poftă. 
Iar dacă dau swipe stânga, o pot şi auzi 🦄 - asta e, mai ales, cu dedicație pentru voi ❤️
----
#coconut #underthecocotree #coconutwater #coconutlover #green #tropical #islandgirl #islandlife #islandvibes #fromwhereistand #tropicalfruit #tropicalvibes #mauritiusnow #mauritiusexplored #mauritiusisland #travellingthroughtheworld #travellingismycardio #traveler #traveltheworld #greenforce #greenday #greenbeauty
Mai mult.... @Adina.Arustei

  • Confidențialitate
  • Termeni & Condiții

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Fii şi tu Super-Mami! Urmăreşte-mă pe Facebook:

Super-Mami.Ro