Nu ştiu cum să vă spun, dar cred că bebeluşii au un al şaptelea simţ. Atunci când aud cea mai miiiiiiiică foşnitură de staniol, aruncă cât colo jucăria pe care o mânuiau şi rotesc întrebător ochişorii spre tine. Uite-aşa face domnişoara Fundiţă, iar ochii ei verzi şi mari mă privesc suspicioşi: „-Măaaai, mami, măăăăăăi, tu mănânci ciocolată cumva?”
Iar mama domnişoarei Fundiţă, prinsă în fapt, se opreşte din mestecat sau înghite subit – „-Nu-iiiiiii! Joacă-te în continuare, mami. Cu ce te jucai tu acolo? Ia arată-mi!”. În zadar. Bebeluşul face ochii mici, îşi ridică funduleţul adorabil învelit în scutecelul roz, îşi stabileşte direcţia şi vine. Vine, vine, înghite repede, uită-te într-o parte, eventual ridică-te ca să mai salvezi un pic aparenţele, ascunde ciocolata, pune o jucărie peste… şi gata, timpul a expirat, bebeluşul e lângă tine. Mai întâi se apropie cu prudenţă, apoi îţi bagă un deget în gură, se lasă în genunchi, se trage… se uită… Nu înţelege cum de a dispărut subit ceva-ul pe care îl mâncai tu fără ea. E sigură că a mirosit ceva, dar încă nu procesează, draga de ea, ce s-a întâmplat.
Aşa că uneori se resemează. Se mai uită la tine, nu îi pică nimic… şi pleacă. Alteori o păcăleşti cu un pupic sau cu un cucu-bau. Dar în unele dăţi plânge de necaz – vezi, se simte trasă pe sfoară. Şi tu, ca mamă, ce faci în aceste momente? Întinzi mâna după ciocolata ascunsă şi îi dai o pătrăţică, doar-doar o să tacă? Măcar să guste, ca să o împaci?
Îţi spun eu ce fac şi poate o să te mire: într-o situaţie de asta, eu îi dau ciocolată bebeluşului meu. Dar staaaaaaaai, stai un pic: îi dau o ciocolată potrivită vârstei ei, o ciocolată fără zahăr, delicioasă, perfectă pentru un copilaş de un an. Dacă te întrebi dacă există aşa ceva, îţi spun eu: da! Şi te învăţ şi cum să o faci, pentru că yuhuuuu, ne pregătim şorţul şi intrăm împreună în bucătărie!
Ingrediente necesare pentru ciocolata bebeluşului:
- o banană coaptă;
- un avocado copt;
- pudră de roşcove (carob).
Cum faci ciocolată pentru bebeluş: super simplu şi rapid! Pui banana şi avocado-ul la blender, apoi adaugi o linguriţă sau două de pudră de roşcove. Poţi pasa cu furculiţa (ca mine, în fotografia de mai jos) şi amesteca apoi, însă nu va fi la fel de fină. Pentru a jongla cu aromele, poţi adăuga şi un praf de scorţişoară, nucă de cocos, vanilie – tu ştii ce mângâie papilele bebeluşului tău.
Eu nu pun miere sau alt îndulcitor (banana e oricum foarte aromată şi nici nu vreau să învăţ copilul cu dulce). Voi decideţi mai departe, după ce gustaţi ciocolata.
Domnişoara Fundiţă e foarte încântată de acest desert (de pe la şapte luni îi dau ciocolata bebeluşului) şi se serveşte singură din castronel. Când cu mâna, când cu lingura… important e să ajungă în burtică! Dacă aveţi forme de acadele sau de silicon, puteţi să puneţi amestecul la congelator pentru o oră-două.
Recunosc că şi mie îmi place şi de multe ori mâncăm cot la cot.
Ciocolata bebeluşului (am adăugat şi o lingură de unt de cocos, zmeură şi fulgi de cocos) în forme de bomboane de ciocolată – bonus, calmează durerile de dinţişori!
Deci, Super-Mami, e în regulă să dăm ciocolată bebeluşului. Numai dacă e cea pe care ţi-am propus-o mai sus! 🙂
Buna Super Mami!
Foarte buna reteta, o voi incerca si eu!
Pupici la fete!
Pingback: Şase lucruri pe care nu le făceam înainte de a naşte - Super-Mami.Ro
[…] Mă simt ciudat, că mănânc aşa pe furiş, dar dacă nu am pregătită ciocolata bebeluşului consider că e prea devreme pentru a-i da ciocolată din comerţ. Uneori se prinde şi se uită cu […]
Uraaa , am găsit rețeta pe blogul tău , văd că ai postat-o deja de ceva timp ! Nu știam că se numește așa , combinația aceasta o mai fac și eu , când am un avocado foarte copt și vreau ceva dulce ! Dar cât de bine arată ciocolata ta în acele forme drăguțe ! Trec pe lista de cumpărături o astfel de tăviță , mi se pare faină tare ! Pupici Adina , domnișoarei Fundiță , lui DeeDee ! 🙂
Pingback: Pudra de roşcove pentru bebeluşi şi copii, o alternativă sănătoasă la cacao
[…] poate fi introdusă odată cu diversificarea copilului. Cu siguranţă aţi auzit de ciocolata bebeluşului – dacă nu, găsiţi reţeta aici. […]
Pingback: Zece reţete de dulciuri fără zahăr pentru copii, făcute în casă Super-Mami.Ro
[…] 8. Ciocolată fără zahăr […]
Pingback: Ruladă desert fără zahăr pentru copii - Super-Mami.Ro
[…] (un pic mai lichidă, pentru că foaia “trage”), mere călite în puţin unt, ciocolata bebeluşului şi multe alte combinaţii. De voi depinde.Cât despre mine una, cred că voi păstra reţeta […]
Pingback: Top 10 fructe și legume pe care trebuie să le oferi bebelușului
[…] 6. Avocado. Acest fruct (nu legumă) este bogat în grăsimi esențiale care îi ajută pe bebeluș să se dezvolte armonios. Conține grăsimi naturale benefice cum ar fi Omega 3, vitaminele C, e și K. Are o textură moale și cremoasă, așa că îl poți pune în paste, în budinci și îl poți folosi pentru a face ciocolata bebelușului. […]