-Eu una nu mai folosesc cacao de vreo doi ani, am spus într-o discuţie mămicească. Folosesc pudra de roşcove. Carobul, poate ştiţi.
Văd ochi privindu-mă întrebători şi o aud pe una dintre ele:
-Aaa, tu eşti mama aia perfectă care nu îi dă zahăr copilului până la cinci ani, care nu o lasă la TV până se mărită şi care îi interzice cacaua, că a găsit ea o alternativă mai bună.
A-ha. Deci ăsta e răspunsul pe care îl primesc când vreau să ofer o alternativă sănătoasă, să spun despre un lucru care ar fi bun în alimentaţia copilului. Sunt luată peste picior. A-ha. Nu mă supăr, aduc argumente, dar n-am cu cine. Eu am eticheta mea bine lipită, se pare, aşa că vreau să vă povestesc vouă despre pudra de roşcove. Voi sunteţi fete deschise şi dacă măcar una va înlocui cacaoa cu carobul, atunci a meritat să bat tastele pentru a scrie acest articol.
De ce pudra de roşcove (carobul)?
În primul rând, pudra asta este extrasă dint-o păstaie produsă de arbustul numit carob. Este înrudită cu mazărea, fasolea şi este o proteină completă.
Pudra de roşcove conţine antioxidanţi (cu 17% mai mulţi decât cacaua), fibre, fier, potasiu, magneziu, calciu. Are un gust dulceag, o culoare apropiată de cea a cacauei şi tocmai asta o face perfectă în alimentaţia copiilor.
Carobul ajută la digestie, are efecte antiseptice, antivirale, scade colesterolul şi luptă împotriva alergiilor. Ea nu provoacă nervozitate sau agitaţie precum se raportează că ar face cacaua.
Cum foloseşti pudra de roşcove:
- poate fi introdusă odată cu diversificarea copilului. Cu siguranţă aţi auzit de ciocolata bebeluşului – dacă nu, găsiţi reţeta aici.
- în laptele de seară, în loc de super-dulcele-ştiţi voi care-preparat. Lapte cu cacao, voila, varianta sănătoasă!
- în diferite deserturi, în cremă sau în blat (spre exemplu eu fac chec şi o folosesc înlocuind astfel cacaua);
- în grişuri, cereale, budinci – mai ales la micul dejun.
Pudra de roşcove este unul dintre cele cinci ingrediente minune pe care vi le recomand. Şi asta nu ca să fiţi mame perfecte, ci pentru că atunci când avem o alternativă mai sănătoasă, e păcat să nu o folosim.
Voi folosiţi pudră de roşcove? Cum?
Cu zâmbet să vă fie ziua!
Pingback: Brioșe cu mascarpone și pudră de roșcove - Super-Mami.Ro
[…] Două linguri de pudră de roșcove – 10 g (sau cacao)– fac aici o paranteză – aflați de aici de ce este pudra de roșcove o alternativă sănătoasă pentru cacao […]