Cadouri de Crăciun: jucării pentru bebeluşi

Dacă tot suntem în prag de Crăciun şi Moşul trebuie să îşi umple sacul cu tot felul de jucării, m-am gândit să vă arăt câteva dintre jucăriile care au succes la domnişoara Fundiţă, bebeluş de un an şi cinci luni (aproape şase de acum). Poate vă inspirăm, zic, că nu ar fi prima oară 🙂 haha, ce modestă sunt. Dar mai bine să începem parada jucăriilor!

Cea mai iubită dintre jucării este maimuţica aceasta. Sau mai bine spus, jucăria interactivă VTech – turn muzical cu inele. Cu asta am dormit în pat de multe ori şi chiar e cea mai iubită dintre jucăriile pe care le are.
De ce v-o recomand? Pentru că e o jucărie de cursă lungă. Copilaşul va învăţa culorile, se va bucura (şi dansa) pe muzica drăgălaşă, va învăţa să stivuiască, va învăţa despre ordine (mare-mic). Mai mult, fetiţa mea îşi pune cerculeţele în cap, pe mânuţe, în picioruş (stă în funduleţ, ridică un picior). Chiar o ţine ocupată şi dacă plecăm la drum, musai luăm şi maimuţica în maşină.

Pe al doilea loc vine puternic din urmă un set de cuburi de construit (cuburi stacabile, de fapt). Pe fiecare faţă a fiecărui cub există câte o imagine specifică fiecărui anotimp, aşa că avem ce povesti uitându-ne la ele. În plus, e nevoie de mare concentrare pentru a pune cubul mai mare peste cel mic. Oare de ce nu stă cel mare peste cel mic? De ce cad toate? De ce se dărâmă? De ceeee?…

O altă jucărie care o încântă mult este puzzle-ul din lemn cu animale. Are vreo patru, însă momentan i l-am dat pe cel cu animale din junglă. Reuşeşte mereu să pună fiecare animăluţ la locul lui!

Un cub sortator sau orice jucărie care îl ajută pe bebe să îşi dezvolte motricitatea fină, coordonarea mână-ochi şi gândirea prin sortare este un cadou foarte potrivit. Alegeţi ceva colorat, cu forme diferite, despre care îi povestiţi mereu bebeluşului. La vârsta aceasta nu reuşeşte să sorteze corect toate formele, însă este o jucărie de cursă lungă. Poate învăţa culorile, formele.

Noi mai avem şi acest sortator de forme geometrice. Domnişoara Fundiţă ştie să pună cercurile la locul lor, mai nimereşte un triunghi, un dreptunghi… însă el este destinat copiilor peste 3 ani, aşa că nu e panică.

O altă jucărie faină pe care v-o propun este o cutiuţă muzicală. Fetiţa mea a iubit-o din prima secundă în care a văzut-o (pe la un an aşa) şi s-a chinuit ceva până a pus clovnii în picioare. Ba nu încăpeau, ba nu stăteau, ba trebuia iar învârtit de cheiţă ca să cânte… Este minunată şi o ţine ocupată şi încântată chiar şi acum, după câteva luni! Cutiuţa muzicală Teatrul vesel poate fi găsită aici, iar multe alte jucării faine de la acest brand aici.

În ceea ce priveşte pluşurile, eu nu sunt mare fană pentru că adună praf, însă are vreo două marionete şi o Minnie de care este pur şi simplu îndrăgostită. Se pare că este preferata ei, aşa că încerc să îi iau hăinuţe cu Minnie, papucei cu Minnie, jucării cu Minnie

O altă idee de cadou pentru copiii mici este tabla de scris magnetică. La vârsta asta nu scrie, nu desenează, ci mâzgâlesc. Mult. O asemenea tablă e utilă, mai ales că pot şterge la infinit operele, dar ar trebui să fie cât mai simplă. Când mai cresc putem lua din aceea mare, cu litere magnetice.

Ştiu că nu sunt jucării, însă dacă tot vorbim despre cadouri pentru Crăciun, nu pot uita cărţile. Spre exemplu cu ajutorul cărţii “Mângâie animăluţele” a învăţat să facă măi-măi. Acum e pasionată de cele slide şi flip. Nu are răbdare să îi citesc eu, ci dă pagina şi povestim ce vedem, cum fac animalele, ce culori vede, ce jucării etc.
Cărţile mici, cu poveşti, nu au încă succes – le îndoaie. Poate peste vreo trei-patru luni.

Acestea sunt jucăriile care au mare succes la fetiţa mea de un an şi cinci luni. După cum vedeţi, nu sunt adepta luminiţelor, a sunetelor stridente, a lucrurilor sclipicioase. Dar pe cele de mai sus  vi le recomand cu plăcere şi aştept să îmi spuneţi dacă reuşiţi să beţi o cafea în tihnă cât sunt cei mici ocupaţi cu ele 🙂

Cu zâmbet să vă fie ziua!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

3 thoughts on “Cadouri de Crăciun: jucării pentru bebeluşi”

  1. Buna Super-Mami!

    Imi plac toate propunerile! Mai ca mi-as dori sa fiu si eu copil, din nou, sa ma bucur de minunatiile astea!
    Plus ca sunt educative: invatam jucandu-ne!
    Multumim pentru inspiratie!

    Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *