Autodiversificare 7 luni: reţetă de brioşe cu afine

Prima brioşă pe care a mâncat-o Ikki vreodată a fost furată de la verişoara mai mare cu cinci luni. Şi aşa cu poftă a mâncat-o, încât am cerut reţeta de la cumnata mea şi încet încet am început să îi fac şi eu acasă. În această seară am încercat varianta de brioşe cu afine (până acum am făcut şi cu mere rase, vişine şi zmeură) şi despre această reţetă vă voi scrie astăzi. Vă reamintesc că am început autodiversificarea fetiţei pe la şase luni şi un pic.

Această reţetă de brioşe cu afine este foarte simplă, după cum veţi putea vedea, rapid de făcut şi rezultatul este foarte bun, perfect pentru un bebeluş. Deşi am furat şi noi câte o brioşă, recunosc!

Ingrediente necesare pentru zece brioşe cu afine:

  • 2 ouă
  • o banană bine coaptă, pasată
  • afine/zmeură/mere rase/vişine
  • 2 linguri cu vârf cu făină.

Cum facem brioşele cu afine pentru autodiversificare:

  1. Separăm ouăle şi batem albuşul spumă.
  2. Adăugăm gălbenuşul, încorporăm uşor.
  3. Adăugăm banana pasată.
  4. Punem făina în ploaie, amestecăm.
  5. Trecem fructele prin făină (ca să nu se lase la fund) şi le punem în compoziţie.
  6. Transferăm în forme de silicon sau de hârtie.
  7. Dăm la cuptor pentru 20 de minute, 175 grade (sau până când trec testul scobitorii).
  8. Se lasă la răcit pe o parte.

Sunt foarte gustoase şi pufoase, iar domnişoara Fundiţă nu mănâncă o brioşă, ci jumătate (restul aruncă pe jos pentru că BLW). Însă chiar şi aşa, e foarte bine.

Îmi doresc să o feresc cât mai mult de zahăr, aşa că voi încerca să gătesc cât mai des şi mai sănătos în casă. Sunt conştientă că va mânca şi bazaconii, însă încerc să amân momentul.

Voi gătiţi în casă pentru bebeluşii voştri? Care e reţeta preferată?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *