Sunt dimineţi în care nu am chef nici să mă uit în oglindă, atât de obosită sunt. Dar sunt şi dimineţi în care mă trezesc cu o poftă nebună de viaţă şi mi se pare că totul e soare în jurul meu. Indiferent de starea în care mă aflu când mă trezesc, un lucru e clar: trebuie să fac micul dejun! Poate că la prânz sau seara mai comand ceva, însă dimineaţa… nu e loc de tocmeală.
Aşadar, în acest articol povestim despre zece idei de mâncăruri simple şi rapide pentru micul dejun al copiilor! La noi au mare succes, ceea ce vă doresc şi vouă!
1. Omletă (în tigaie sau la cuptor). Cu siguranţă cea mai rapidă şi cea mai la îndemână idee, omleta este prima mea alegere. O pot personaliza în zeci de feluri, adăugând în ea puţin caşcaval, ardei tăiat bucăţi, brânză feta, parmezan ras, ciuperci, mărar, pătrunjel.
În cazul lui Ingrid, omleta este mult mai interesantă decât oul fiert.
2. Lapte cu cereale. De obicei fierb laptele şi îl pun peste două-trei linguri de fulgi de cereale, apoi pun o farfurie deasupra pentru ca fulgii să se umfle. Uneori adaug o curmală tăiată, stafide, merişoare, goji, fulgi de cocos, agrişe.
3. Griş cu lapte. Gata în câteva minute – pun laptele pe foc, adaug două trei linguri de griş, amestec. Mie îmi place să îl fac mai moale, pentru că odată răcit se va mai întări un pic.
Pe deasupra pun fructe proaspete, o lingură de dulceaţă sau de miere, nuci, alune, pudră de hibiscus, scorţişoară, măr (sau orice fruct) dat pe răzătoare.
Idee: luaţi două-trei linguri de griş, amestecaţi cu o lingură de pudră de roşcove şi puneţi într-un vas transparent. O lingură de griş alb, una de griş ciocolătos, ca să realizaţi un efect marmorat, de leopard.
4. Pâine (prăjită sau nu) cu:
- unt şi dulceaţă, miere,
- cremă de brânză, (pastă de) măsline, un pic de peşte
- pastă de avocado (avocado pasat cu furculiţa, un pic de sare, piper, iaurt, usturoi – depinde de gusturile voastre)
- pastă de ou (ou fiert mărunţit amestecat cu iaurt sau smântână, condimentat).
- ficat fiert şi pasat (pate de casă)
- roşii tăiate cubuleţe (bruschete).
5. Frigănele. Avem nevoie de ouă, lapte, ulei, sare, piper. Dăm feliile de pâine prin acest amestec şi le prăjim în tigaia unsă cu unt sau le dăm la cuptor.
Putem adăuga brânzeturi şi legume peste, dar putem pune şi miere şi fructe pentru a le face dulci.
6. Vafe. Fie ele sărate sau dulci, vafele înseamnă, clar, mic dejun reuşit.
Floricelele sau inimioarele, cum le spune fetiţa mea, sunt mult mai atractive pentru copii!
Aşa că poţi alege aparatul de vafe care vi se potriveşte de aici!
7. Wrap-uri cu diverse. Aici puteţi cumpăra tortilla sau lipii pe care le umpleţi de cu seară sau chiar dimineaţă. Un pic de unt sau cremă de brânză, o frunză de salată, un pic de somon – hotărâţi împreună combinţia perfectă.
8. Clătite. La fel ca şi wrap-urile, sunt foarte permisibile şi copilul îşi poate crea propria clătită. Sfatul meu este să folosiţi două tigăi odată pentru a termina de copt cât mai rapid compoziţia.
Ăăă, compoziţie spuneam? Eu pun un pic de apă minerală, lapte, un ou, făină şi apă. Toate din ochi.
9. Iaurt cu mix de seminţe, fulgi de porumb, fructe, miere, nuci. Puneţi baza într-un bol şi lăsaţi copilul să aleagă restul ingredientelor.
Citeşte şi: Trei gustări rapide, sănătoase şi delicioase
10. Smoothie. Dacă nu aveţi timp de stat la masă, un smoothie poate fi perfect pentru luat pe drum. Adăugaţi ingredientele în aparat (le puteţi pregăti de seara în punguţe), apăsaţi pe buton şi puneţi în recipiente!
Pentru a face un smoothie ca la carte ai nevoie de o bază, de fructe, legume şi proteină. Mai multe detalii despre un smoothie perfect găseşti aici, dar şi aici, dacă vrei să pregăteşti unul bebeluşesc.
Voi ce pregătiţi mâncăruri simple şi rapide pentru micul dejun pregătiţi? Care e cea mai de succes mâncare sau gustare pentru dimineaţa celor mici?
Cu zâmbet să vă fie ziua!