Poate că e devreme să ne gândim la Crăciun, însăăăă mie îmi place să îmi fac lecţiile din timp. Încă mai puteți plasa comenzi pentru cadouri, pentru că încă este timp pentru livrare.
Buuun, deci cu asta în gând, am avut puţin răgaz şi m-am gândit să vă scriu 10 trucuri pentru ca dimineaţa de Crăciun să fie mai mişto pentru toţi membrii familiei!
1. Regula numărul unu: nu ne supărăm. Nu ne supărăm dacă am primit un alt cadou – eu o pregătesc din timp pe cea mică și îi spun că e posibil ca Moșul să nu găsească fix cadoul pe care și-l dorește (chiar dacă îi iau e își dorește). Pentru că are de căutat pentru tare mulți copii… și poate și uită și le încurcă… important e să primim ceva. Și să ne bucurăm!
Noi purtăm des discuția aceasta. Este important că aveam ce încălța, nu că e mov, roz sau albastru. Este importnt că avem ce mânca, poate nu avem fix ce vrei tu, dar vom avea în altă zi.
2. Iubesc fotografiile, aşa că îi fac mereu fetei. Maaai ales de Crăciun, când o pot costuma într-un elf drăgălaş sau într-o crăciuniţă veselă! De aceea, pregătesc hăinuţele cu tematică de Crăciun din timp. Le pun de seara pe umeraş, ca să nu umblu să le caut prin dulapuri în dimineaţa de Crăciun.
Alege de aici îmbrăcăminte de Crăciun potrivită pentru cei mici, dar și pentru întreaga familie!
3. În tonul de mai sus, pun la îndemână camera foto şi mă asigur că bateria (inclusiv cea de rezervă) este încărcată. Nu de alta, dar până caut eu obiectivul, cadourile vor fi deja desfăcute…
4. Cumpăr baterii potrivite jucăriilor pe care le-a primit Ingrid cadou şi le pun în coşuleţul dedicat. Ştiţi cât de frustrant şi enervant e pentru un copil să vrea să se joace, dar acel lucru să nu aibă baterii potrivite? Iar eu de unde să iau baterii fix azi, de Crăciun?
5. Deşi folosim pahare, în iureşul despachetării cadourilor e posibil să vărsăm conţinutul lor. Aşa că pe al ei îl înlocuiesc mereu cu sticle cu pai sau cu Klean Kanteen-ul.
Află de aici ce este un Klean Kanteen – e mai scump, dar din punctul meu de vedere, merită!
6. Hotărăsc din timp ce mâncăm la micul dejun. Dacă aş întreba-o pe ea, ar vrea clătite sau vafe fără zahăr, însă eu parcă nu aş vrea să coc chiar de Crăciun. Aşa că pot pregăti vafele cu o zi înainte şi le pot pune în caserole. Iar dimineață le pot încălzi.
Saaaaaaaaau, atât timp cât nu facem regulă din asta, putem mânca biscuiţi cu lapte sau alte bunătăţi care nu implică timp petrecut în bucătărie. Vreau ca măcar în prima zi de Crăciun să stăm lângă brad şi să ascultăm colinde!
7. Eu una fac fotografii sau filmuleţe cu cadourile primite, ca să ştim cui mulţumim mai târziu. De multe ori, mai ales de ziua ei, primeşte şi scoate din pungi şi habar nu am de la cine e cartea sau păpuşa respectivă. E frumos să dăruieşti, dar e frumos să şi mulţumeşti, aşa e? Putem face împreună felicitări de mulţumire sau îi putem suna pe cei dragi.
8. Crăciunul înseamnă colinde, aşa că mereu am la îndemână un playlist cu ele. De obicei, pe un stick.
9. Las lângă brad un sac de gunoi, pentru ca ambalajele să aterizeze direct în el. Dacă vreţi să reciclaţi, puneţi cartonul separat de plastic!
10. Pun aproape un cutter sau un foarce, pentru a putea desface mai rapid cadourile.
Şi un truc bonus, în cazul în care ai un copil mai mare, dar şi un bebeluş:
11. Pune la îndemână o aleză, un scutecel şi hăinuţe curate, ca să nu mai trebuiască să fugi în cealaltă cameră pentru a-l schimba pe cel mic.
Voi ce trucuri aveţi pentru ca dimineaţa de Crăciun să fie mai mişto pentru toţi?
Sursă: Parents.com