Bebeluşul tău este ceeeel mai frumos cadou pe care l-ai primit vreodată. Dar precum ai observat, el a adus şi multe schimbări în viaţa ta. Nimic nu mai este ca înainte! De aceea, este nevoie de un pic de planificare pentru ca lucrurile să fie mai uşoare atât pentru tine, dar şi pentru el şi restul familiei.
Astăzi vorbim despre primul Crăciun al bebeluşului şi despre câteva sfaturi practice pentru mămici, astfel încât această sărbătoare să fie şi mai frumoasă!
Primul Crăciun al bebeluşului: sfaturi practice pentru mămici
1. Hotărăşte din timp unde vrei să petreci Crăciunul şi sărbătorile de iarnă.
Când mergi cu copil mic undeva, gazdele trebuie să fie pregătite în acest sens. De pildă, să aibă o cameră în care să fie linişte pentru ca bebe să se poată odihni. Sau să aibă o anumită temperatură în casă.
Aşadar, ca să eviţi discuţii şi nervi inutili, anunţă din timp că aţi vrea să mergeţi la părinţi, de exemplu, şi puneţi la punct detalii.
2. Crăciunul va veni la pachet cu brad! Nu te sfii să îl faci, este minunat ca bebeluşul tău să vadă bradul şi luminiţele.
Citeşte şi: Facem brad de Crăciun dacă avem copil mic?
3. Decorează camera copilaşului sau camera în care dormiţi împreună. Cu menţiunea că luminiţele suprastimulează copilul mic, aşa că nu le porni prea des sau cu lumina stinsă.
4. Fă curat în jucării şi haine. Donează-le pentru că vor urma avalanşe de cadouri de la cei dragi!
5. Gândeşte-te la o serie de lucruri de care ai nevoie pentru bebe şi transmite lista celor care ştii că îi vor lua cadouri. Mi se pare un lucru foarte practic, pentru că te poţi trezi cu trei cădiţe şi cu munţi de haine. Mai bine să primeşti lucruri necesare şi jucării atractive, care îl vor ţine ocupat în viitor!
Citeşte şi: Cadouri de Crăciun: jucării pentru bebeluşi
6. Dacă plecaţi la munte, fă liste cu cele necesare. Interesează-te de magazine şi farmacii în preajmă, ca să ştii în caz de nevoie.
7. Nu îţi fă planuri prea multe şi prea complexe. Poate că fix de Crăciun bebe va fi la puseu, aşa că asta va însemna că nu te vei putea plimba la toaaaate rudele pe care voiai să le vezi. Sau poate că un loc nou şi persoane noi îl vor agita mai mult.
Nu intră zilele în sac, vor mai fi ocazii să îţi vezi cunoscuţii. Crăciunul nu este un maraton de vizitat neamuri. Concentrează-te pe copilaş, el este cel mai important!
8. Începe o tradiţie. Fie că îi faci o fotografie în hăinuţe de Moş, fie că mergeţi la colindat. Chiar dacă e mic, pune bazele unei astfel de tradiţii.
9. Petrece cât mai mult timp cu copilul. Dacă eşti la ai tăi, probabil mama va găti pentru voi. Asta înseamnă că tu poţi sta mai mult cu cel mic sau că te poţi odihni mai mult. Profită de acest dar!
10. Mergeţi să îl vedeţi pe Moş Crăciun. Chiar dacă e mic, copilaşul va vedea lucruri noi şi va fi tare încântat. Îmbracă-l în ren, ia şi tu corniţe de ren şi fuga la Moş!
11. Cumpără-i copilului un cadou special, pe care să îl aibă peste ani. De exemplu, o steluţă pe care să o pună în brad în fiecare an. Sau o brăţară, un animal de pluş cu numele său.
12. Organizează o petrecere cu bebeluşi! Dacă ai prietene cu bebeluşi de aceeaşi vârstă, îi puteţi costuma (sau pune căciuliţe de Moşi) şi vă puteţi întâlni la una dintre voi. Este foarte plăcut ca micuţii să socializeze – deşi e un cuvânt mare pentru vârsta lor.
13. Lasă bebeluşul să exploreze bradul şi globurile. Consideră-l un atelier senzorial genial!
14. Ascultaţi colinde împreună, cântă şi vorbeşte. Citeşte-i cărţi despre Crăciun. Chiar dacă este mic, copilaşul este ca un burete. Când va mai creşte vă va uimi cu vocabularul său.
Citeşte şi: Cărţi pentru copii pe care le avem şi pe care le recomand
Voi ce sfaturi practice pentru primul Crăciun al bebeluşului aţi adăuga?