Despre mine | Contact

Super-Mami.Ro
  • Călătorim împreună!
  • Educaţie
    • Activităţi cu şi pentru copii
    • Cărți pe care le răsfoim
  • Parenting
  • La masă
    • Ce mâncăm?
    • Reţete
  • Sănătate
    • Sarcină/Naștere
    • Îngrijire bebe/mami
  • Diverse
    • Concursuri
  • Călătorim împreună!
  • Educaţie
    • Activităţi cu şi pentru copii
    • Cărți pe care le răsfoim
  • Parenting
  • La masă
    • Ce mâncăm?
    • Reţete
  • Sănătate
    • Sarcină/Naștere
    • Îngrijire bebe/mami
  • Diverse
    • Concursuri
august 30, 2018 In Călătorim împreună!

Ce să faci în Sibiu cu copilul? – experienţa noastră

Oare ce poţi să faci în Sibiu cu copilul? M-am întrebat vreo două zile la rând, după ce am decis că vom merge spre această destinaţie. A fost o hotărâre luată în pripă, pentru că vineri am spus că da, mergem, iar luni deja eram acolo. De fapt, am plecat pentru mai multe zile (o să vă scriu), însă Sibiul a fost primul pe lista de opriri. Am făcut rapid bagajul şi am pus şi câteva hăinuţe cu mânecă lungă, dar şi pantaloni, i-am povestit fetiţei mele de doi ani despre planul şi vacanţa pe care urma să o facem şi… am aşteptat ziua plecării.

Drumul de la Bucureşti la Sibiu a fost foarte liniştit, fără incidente. Ne-am oprit înainte de Sibiu ca să mâncăm şi ne-a prins după-amiaza pe drum. Dar să le luăm pe rând…

  Ce să faci în Sibiu cu copilul? Podul Minciunilor

Unde te cazezi când mergi cu copilul la Sibiu?

În primul rând, musai să vă spun de cazare. Ce să facem cu copilul în Sibiu după noi ne putem orienta şi pe loc, dar unde stăm? Ăsta e primul bai. Aveam câteva recomandări, însă fiind atât de din scurt, nu am găsit nimic disponibil. Mi-au rămas ca alternative să caut un apartament pe care să îl închiriez în regim hotelier sau să caut o pensiune. Am mers pe prima variantă, însă am abandonat-o după câteva telefoane. Şi asta pentru că toate fee-urile adăugate de site mă duceau la aproximativ 200 de lei pe noaptea de cazare. La asta mai pui parcare şi timă pierdut pentru a o găsi (alesesem zonă centrală) şi cel mai important, faptul că ar fi însemnat să stăm tot între patru pereţi şi dimineaţa să fac tot eu micul dejun, să spăl vase, să le pun la loc… Pentru că da, nu mă încânta ideea de a ne trezi şi hai fuga să vedem unde putem lua micul dejun. Nu-nu: eu vreau să beau o cafea, să mă lălăiesc un pic… Aşa am ajuns să găsesc o pensiune la 10 km de Sibiu, care m-a cucerit prin peisaj şi faptul că avea trambulină, leagăne şi loc în care copilul putea să alerge în voie. Ştiţi ce mi-a tihnit cafeaua din fiecare dimineaţă, servită acolo în aer liber? Pfoaaa! Ca să nu mai spun de mic dejun! A fost minunată alegerea, nu regret deloc cei 10 km pe care i-am făcut în plus de fiecare dată.
Bun. Am rezervat cazare în Sibiu, trecem mai departe cu planul.

Ce să faci în Sibiu cu copilul?

Noi am ajuns luni după amiază, aşa că ne-am oprit direct în centru. Am parcat pe o străduţă şi am mers către Piaţa Mare. Am urcat Podul Minciunilor (şi am spus povestea ciobanului care spunea minciunele), am mers prin dreapta Bisericii Evanghelice şi iată-ne într-un centru animat, pliiin ochi de lume. Aşadar, primul lucru pe care îl poţi face cu copilul în Sibiu este să te plimbi prin Piaţa Mică şi prin Piaţa mare. Nucleul oraşului, zona principală de promenadă. Aici veţi găsi tone de îngheţată şi covrigi, aşa că musai să mergeţi în tihnă, când se mai lasă un pic căldura. Copilul are unde să alerge, fugăreşte porumbei (puteţi să îi şi hrăniţi dacă sunteţi fani). Cu puţin noroc prindeţi şi muzică live sau ceva organizat. E foarte, foarte plăcut.
Dacă aveţi copil mai mare, puteţi urca în Turnul Sfatului. Taxa este de doi lei şi aveţi de urcat câteva zeci de scări înguste (141, mai exact), însă priveliştea pe care o veţi găsi sus merită.

Ce să faci în Sibiu cu copilul? Vedere spre Piaţa Mare

În Pasajul Scărilor şi pe străduţe poţi face nişte fotografii foarte frumoase, mai ales dacă vă nimeriţi la apus de soare pe acolo.

Ce să faci în Sibiu cu copilul? Pasajul Scărilor

În a doua zi am mers către Muzeul Civilizaţiei Populare Astra. Din păcate, nu am putut să îl vizităm pentru că unele dintre case erau închise (se pare că luni şi marţi nu e acces 100%), aşa că ne-am reorientat şi am mers spre Păltiniş. Aşadar, 2. Să mergeţi în Păltiniş. Se află la aproximativ 30 km de Sibiu şi puteţi urca cu telescaunul sau pe jos. Noi nu ne mai aminteam cât de lung e traseul, aşa că am luat bilet dus-întors, însă am luat plasă. Nici nu am urcat bine, că a trebuit să şi coborâm, că am ajuns. Aşadar, dacă aveţi copil mai mărişor, vă sfătuiesc să urcaţi uşurel până sus.

În zona telescaunului de la Păltiniş veţi găsi un loc de joacă pentru copii, dar şi o cafenea de unde vă puteţi lua cafea sau ceai. Le savuraţi la băncuţele de afară, privind copiii cum ţopăie. Sus însă nu este nimic amenajat, deci nu vă faceţi speranţe.

La returul spre Sibiu am oprit la Pensiunea Mai, unde am mâncat şi am petrecut toată după-amiaza. Am fi plecat, însă au un loc de joacă grozav, aşa că am hotărât pe loc să merită.

Ce să faci în Sibiu cu copilul? Spre Păltiniş

3. Să găsiţi un pârâu lângă care să vă opriţi şi să vă bălăciţi acolo. Noi l-am găsit pe drumul spre Păltiniş, era chiar în stânga străzii. Am stat vreo oră acolo. Copiii iubesc apa, aşa că un astfel de moment e tare bine-venit.

4. Să mergeţi la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului). Noi am făcut asta miercuri şi cred că este de stat lejeeeer o zi. Intraţi în căsuţe, povestiţi despre ele… Pentru cea mică a fost o bucurie să ţopăie, să se urce, să escaladeze. I-au plăcut căsuţele şi a fost foarte încântată de vechea şcoală, unde s-a aşezat în băncuţe şi a desenat. Foarte faină şi cu lipici la copii doamna care era acolo.
Am avut fructe, ronţăieli şi apă la noi, pentru că înăuntru nu erau decât automate cu diverse. Există şi un restaurant, însă era foarte ocupat şi muzica dată destul de tare, aşa că deşi am spus că vom sta, am renunţat la idee. Am mers către maşină şi gata. Apropo de maşină, există o parcare fără plată imensă.
Vă sfătuiesc să luaţi la voi apă din belşug, loţiune solară, neapărat pălăriuţe, crănţăneli, dar şi o păturică pe care să staţi. Chiar e un soi de Muzeul Ţăranului foarte frumos şi verde, unde merită stat o zi întreagă.
Fiind în Astra, într-o zonă cu balansoare pentru copii, am văzut o fază care m-a lăsat cu gura căscată. O fetiţă se juca şi la un moment dat hoooop! chiloţii jos, face pipi, ridică chiloţii, continuă joaca. Ceilalţi copii au trecut prin pipi, hahaha hihihihi, fugă şi ţipete. Ştiţi părerea mea despre pipi şi caca la copac – eu m-am cărat cu oliţa portabilă după mine în acest concediu – şi sincer nu mi-a picat bine să văd faza asta. Maică-sa nu a schiţat nici un gest. Nu ştiu, nu te întrebi dacă trebuie şters copilul? Nu te uiţi dacă şi-a ridicat chiloţii? Nu mai comentez, am plecat de-acolo şi gata.

Ce să faci în Sibiu cu copilul? Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului)

5. Să mergeţi la grădina Zoologică.

6. Din Muzeul Astra se poate trece în grădina zoologică şi se poate ajunge şi în Dumbravă (noi nu am mai fost, era foarte cald şi nu am mai avut energie pentru asta).

7. Să mergeţi la o piaţă locală de unde să luaţi fructe. Să povestiţi un pic cu vânzătorii care de multe ori sunt şi producători autentici. Noi am ales piaţa Cibin, cea mai mare din Sibiu, aflată în zona centrală. Am constatat că preţurile erau mult mai mari ca în Bucureşti şi am fost foarte surprinsă de acest aspect.

Ce mai poţi face în Sibiu cu copilul:

Să mergeţi la Muzeul Locomotivelor. Ăsta era printre primele lucruri, cap de listă. Din păcate însă, odată ajunşi acolo, mie mi s-a părut o glumă proastă muzeul ăsta. În afară de faptul că se lucra în zonă şi am găsit cu greu loc de parcare pe o străduţă la naiba în praznic, când am ajuns acolo, scria că e interzis să treci. Am întrebat, am intrat… dar eram priviţi ca nişte intruşi. Trecând peste sentimentul ăsta sâcâitor, nu am găsit absolut nicio tăbliţă cu vreo explicaţie. Nimic. Nada. Niente! Fetiţa mea de 2 ani a fost mai interesată să culeagă păpădii, aşa că am plecat în jumătate de oră, ofuscată că am pierdut timpul aiurea.

Ce să faci în Sibiu cu copilul? Muzeul locomotivelor cu abur

Să vizitaţi Muzeul de Istorie Naturală – un Antipa mai micuţ.

Atât atmosfera din Sibiu, dar şi alte locuri pe care le-am vizitat în această scurtă vacanţă în România (Hoghilag, Salina din Praid, Castelul de Lut din Valea Zânelor) puteţi vedea în clipul de mai jos:

Deci? Merită să fugim pentru câteva zile în Sibiu?

Cu siguranţă! Cred că Sibiul este o destinaţie perfectă pentru o escapadă de 3-4 zile cu copilul. Cel puţin, pentru noi a fost suficientă perioada. M-am simţit foarte bine, Fundiţa a fost şi ea încântată de oraş şi ne-am propus să revenim şi la un târg de Crăciun, când om mai putea. Ah, dar trebuie să menţionez şi o altă fază care nu mi-a plăcut: pe o notă de la un restaurant am găsit produse în plus. Nu ştiu de ce, însă nu mă aşteptam ca la Sibiu să se întâmple aşa ceva. După ce am aşteptat o sută de ani după comandă (de fapt, peste tot am aşteptat foarte mult, lucru care mi-a displăcut profund), au vrut să ne şi fraierească. Mi-a picat prost faza, dar asta să fie singure pierdere!

Voi aţi mers cu copilul în Sibiu? Ce vârstă avea? Cum a fost?

Cu zâmbet să vă fie ziua!

Share78
Tweet
78 Shares

Related Articles

  • vacanta in Romania
    Vacanță în România cu un copil de 5 ani - 2021
  • Ce sa faci cu copiii în Bucuresti
    Ce să faci cu copiii în București - recomandări pentru timpul liber

6 replies added

  1. Pingback: Turist în România: din Bucureşti spre Sibiu, Sovata şi Praid - FromMegWithLove.Ro

    […] pe larg am scris despre Sibiu (articol cu câteva ecomandări pentru părinţii care merg cu copiii), salina din Praid şi […]

    Răspunde
  2. Pingback: Cum îi spui copilului că animalul de companie a murit? - Super-Mami.Ro

    […] să îi spui lui Ingrid că pisica a ieşit pe scară şi că nu s-a mai întors, că a plecat la Sibiu, că e nu-ştiu unde. Ştiu părinţi care dacă găsesc peştişorul sau hamsterul mort, fug […]

    Răspunde
  3. Pingback: Cu copilul la Salina din Praid - experienţa noastră - Super-Mami.Ro

    […] din Praid în clipul de mai jos, precum şi alte locaţii în care am fost în acestă vacanţă: Sibiu, Hoghilag, Castelul de lut din Valea […]

    Răspunde
  4. Flo aprilie 8, 2019 Răspunde

    Buna,
    Imi poti spune te rog la ce pensiune v-ati cazat?
    Multumesc!

    • Adina Aruștei aprilie 8, 2019 Răspunde

      Buna! Noi am ales pensiunea Gligor, care este in afara orasului. Mi s-a parut o alegere minunata!

  5. Pingback: Vacanță în România cu un copil de 5 ani - 2021 - Super-Mami.Ro

    […] Citește mai multe despre Ce să faci în Sibiu cu copilul? – experienţa noastră […]

    Răspunde

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Despre Mine

Adina Aruştei

Eu sunt Adina şi împreună cu domnişoara Fundiţă, fetiţa mea, îţi urăm "Bun venit!" pe Super-Mami.Ro! 
Citeşte mai mult ➤

Scriu și pe

Adina Aruştei
Facebook

Arhive

Comentarii recente

  • Ticuri și obiceiuri ale copiilor - ce reprezintă și ce ascund, de fapt? - Super-Mami.Ro la De ce își rod copiii unghiile? Experiența mea cu fetița de 5 ani
  • Ce cărți am citit în ultima perioadă - februarie 2023 - AdinaArustei.Ro la Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex de Meg Hickling – o carte pe care trebuie să o citești
  • 10 mituri despre răceală şi gripă - Super-Mami.Ro la Cu şi despre muci. Ce facem cu mucii copiilor?
  • Pachetul pentru școală – idei pentru o lună întreagă - inspirație #2 - Super-Mami.Ro la Vafe fără zahăr – reţeta perfectă pentru copii
  • Adina Aruștei la Cu şi despre muci. Ce facem cu mucii copiilor?

Categorii

  • Activităţi cu şi pentru copii
  • Călătorim împreună!
  • Cărți pe care le răsfoim
  • Ce mâncăm?
  • Concursuri
  • Crăciun
  • Despre mine
  • Diverse
  • Educaţie
  • Îngrijire bebe/mami
  • La masă
  • Parenting
  • Reţete
  • Sănătate
  • Sarcină

Hai și pe Instagram!


Hai să facem împreună pachete pentru școală s Hai să facem împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Continuăm seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 8:
Ziua 1:
💫  Sandwich cald
💫 Roșii cherry 
💫 Biscuiți fără zahăr, cu roșcove, și o turtă dulce făcută de noi
Ziua 2:
💫 Lipie cu omletă și miez de brânză 
💫 Măr golden și coacăze roșii 
💫 O curmala, nuci, stafide
Ziua 3:
💫 Sandwich cu unt de arahide și dulceață de ananas
💫 Babybel cu roșii și ardei
💫 Kaki
Ziua 4:
💫 Pizza făcută în casă 
💫 Măr 
💫 Nuci, 2-3 migdale, câteva stafide 
Ziua 5:
💫 Lipie cu cașcaval 
💫 Roșii 
💫 Biscuiți cu banane
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas 
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #romanian #creativefood #creative #colors #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
Într-o zi, nici nu mai știu care, am decis să a Într-o zi, nici nu mai știu care, am decis să am o zi minunată, în ciuda ploii și a frigului.
Am luat trandafirii ăștia minunați în brațe, nu m-am mai supărat pe părul meu, am zâmbit și-am ieșit pe ușă ❤️
Și-am ajuns la serviciu cu gura până la urechi, și-am avut o zi grea, plină, greaaaa (da, știu, am mai zis) dar, în același timp, bună, incredibil de bună. Ciudată alăturare? Poate. Dar mă știți, mereu călare pe curcubeu 🤪
Hei, universule, chiar dacă toate s-au schimbat dramatic, chiar dacă nu mai am timp de mine ca înainte, îți mulțumesc pentru lunile astea pline de oameni noi, care îmi fac zilele mai frumoase, de experiențe noi, de lucruri pe care le-am învățat! ❤️
The best is yet to come! 
-----
#romanian #romaniangirl #smile #blonde #naturalblonde #blondehair #blondehairdontcare #romanianblogger #romanianbeauty #smile #smiledesign #rose #roseslover #rosesofinstagram #happiness #happinessisachoice
Fetița mea a mâncat mereu foarte bine, iar asta, Fetița mea a mâncat mereu foarte bine, iar asta, cred eu, se datorează faptului că am început auto-diversificarea cu reguli stricte.
Și acum respectăm unele dintre ele - le veți regăsi în caruselul de astăzi.
Voi respectați vreo regulă atunci când vine vorba despre maaa copiilor voștri?
-----
#parenting #romanianmom #romanian #sfaturi #sfaturiutile #supermami #parinti
Hai să facem împreună pachete pentru școală s Hai să facem împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Continuăm seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 7:
Ziua 1:
💫  Babybel
💫 Sandwich cu brăduț cu omletă și cremă de brânză 
💫  Afine și măr ionatan 
Ziua 2:
💫 Lipie cu cașcaval și ardei 
💫 Căpșune 
💫 Fulgi de porumb fără zahăr 
Ziua 3:
💫 Kaki
💫 Sandwich cu unt și cașcaval 
💫 Nuci, migdale, stafide
Ziua 4:
💫 Sandwich cu mozzarella 
💫 Roșii cherry, ardei
💫 Turtă dulce făcută de noi
Ziua 5:
💫 Inimioara din pâine cu cașcaval homemade 
💫 Coacăze, afine
💫  Nuci, fistic, migdale 
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas 
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #romanian #creativefood #creative #colors #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
merg ca pe sârmă mă ajut de mâini - mai mult d merg ca pe sârmă
mă ajut de mâini - mai mult de dreapta
îmi țin echilibrul 
dar uneori... mai cad.
cad, 
mă copleșc toate greutățile pământului 
mă lovesc săgeți
mă ard ochii.
dar mă încăpățânez să mă ridic
îmi dau voie să sângerez,
să mă odihnesc 
și mai apoi să continui 
cu îndârjire și cu speranță.
Nimic n-ar exista fără speranță și fără culoare... 💕
------
#blondesofinstagram #tbt #islandlive #islandlife #smile #memories #thoughts #romanian #travellingthroughtheworld #travellingislife #earnings #pink #pinkflamingo #pinkmood
Săptămâna aceasta am fost invitată de către c Săptămâna aceasta am fost invitată de către cei de la @garnier.romania la un eveniment super fain ❤️ cu ocazia asta am făcut cunoștință cu noutățile brandului - vă spun sincer că sunt multe, multe, și se adresează tuturor tipurilor de ten.
Angajamentul Garnier:
🌱 Mai multă aprovizionare responsabilă cu ingrediente
🌱 Mai multe ingrediente și formule sustenabile
🌱 Mai multe ambalaje reciclate & reciclabile
🌱 Mai multă energie regenerabilă
🌱 Mai multe acțiuni împotriva poluării cu plastic
Produsele vor fi în curând disponibile la rafturi 🙌
💫 Care vă tentează cel mai mult? Întreb și eu, ca să știu dacă pun ceva la cale sau nu... 🤫
-------
#garnier #garniermicellarwater #garnierromania #greener #greenerneverstops #beauty #beautylaunch #skincare #event #romanianbeautyblogger #romanian #skincare #beautytips #aloeserum #freeproducts
Mai puțin de un minut și jumătate - atât vă i Mai puțin de un minut și jumătate - atât vă ia să vizionați toate slideurile. Și vă invit să o faceți. 
Hai să respirăm poezie și să visăm. E anotimpul renașterii, al noilor începuturi🍀
-----
#spring #springday #springtime #minutuldepoezie #poezie #thinkpositively #vibes #springvibes #primavara
Mai mult.... @Adina.Arustei

  • Confidențialitate
  • Termeni & Condiții

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Fii şi tu Super-Mami! Urmăreşte-mă pe Facebook:

Super-Mami.Ro