Despre mine | Contact

Super-Mami.Ro
  • Călătorim împreună!
  • Educaţie
    • Activităţi cu şi pentru copii
    • Cărți pe care le răsfoim
  • Parenting
  • La masă
    • Ce mâncăm?
    • Reţete
  • Sănătate
    • Sarcină/Naștere
    • Îngrijire bebe/mami
  • Diverse
    • Concursuri
  • Călătorim împreună!
  • Educaţie
    • Activităţi cu şi pentru copii
    • Cărți pe care le răsfoim
  • Parenting
  • La masă
    • Ce mâncăm?
    • Reţete
  • Sănătate
    • Sarcină/Naștere
    • Îngrijire bebe/mami
  • Diverse
    • Concursuri
august 13, 2018 In Activităţi cu şi pentru copii, Educaţie, Parenting

11 lucruri pe care ar trebui să le facă un copil zilnic

Ce ar trebui să facă un copil în fiecare zi? Dar cum poţi să îl ţii ocupat cât mai eficient? Sunt sigură că sunt întrebări pe care vi le puneţi şi voi zilnic. Chiar dacă puiul vostru merge la creşă sau la grădiniţă, când ajunge acasă şi în weekend pare să aibă o energie cât pentru zece. O variantă ar fi să îi trântiţi tableta sau telefonul în braţe – şi să vezi ce cuminte stă! Însă pentru mine, clar, aceasta nu este o soluţie. Dacă mă urmăriţi, ştiţi că nu am mai deschis TV-ul de cel puţin jumătate de an şi că Fundiţa nu are voie să umble pe telefonul meu. Ascultăm cântecele pentru copii, însă eu sunt DJ, nu ea. Cum a pus mâna pe telefon, cum l-am închis, gataaaaaa muzica! Ştie regula, s-a conformat. Cu ochii în ecran nu ascultăm nimic, nu stăm la discuţii.

Consider că a creşte un copil înseamnă să pui cărămidă lângă cărămidă, cu multă răbdare, iubire şi calm. Este un proces de lungă durată, continuu. Mai cred şi că o rutină este foarte benefică pentru copilaş, de aceea am încercat să implementez una adecvată fiecărei vârste. Pentru că deh, la o lună nu ştii altceva decât băiţă, mâncat, masaj… pfui, am şi uitat cum era atunci!

Rutina zilnică a unui copil ar trebui să conţină elemente care să îi ajute să evolueze pe toate planurile: cognitiv, motric, limbaj. Dacă facem o magie simplă şi le transformăm în joacă, veţi vedea că de fapt despre asta va fi vorba!

Aşadar, haideţi să vă scriu cele 11 lucruri pe care ar trebui să le facă un copil zilnic.

1. Să iasă afară zilnic. Fie că plouă, că ninge sau că sunt -10 grade. Până la pâine îl poţi lua în sistem. Ba chiar poţi da o tură de intersecţie, chiar dacă e frigul lui Gerilă. Pe timp de vară e cu atât mai simplu şi mai necesar! Copilul are nevoie de alt decor, de oameni, de imagini noi, de aer. E un burete care absoarbe tot şi care nu vrea să stea între patru pereţi – ghinion!
Bun, ai o zi proastă şi nu ai chef să scoţi copilul în parc. Nu ai chef să vezi mame care par perfecte, copchii care par mult mai cuminţi decât al tău. Sau eşti în zilele delicate şi chiar nu ai energie. Ce te sfătuiesc să faci? Un duş. O cafea cu lapte maaaare şi ia-o cu tine. Mănâncă repede o bucată de ciocolată. Echipează-te şi ieşiţi! O plimbare te va ajuta şi pe tine, serios. Iar cu cel mic poţi interacţiona pe drum sau chiar stând pe o bancă. Arată-i frunze, avioane, soarele, păsări. Vorbeşte-i (îi dezvolţi vocabularul). Lasă-l să ţopăie, să exploreze (motricitate), şi bucură-te de inocenţa lui.

11 lucruri pe care ar trebui să le facă un copil zilnic.
foto

2. Să atingă o carte sau de fapt, să i se citească zilnic. Probabil veţi spune că un copil de 8 luni nu are răbdare să îi citiţi voi. Iar eu vă voi aproba întru totul: nu are răbdare, ştiu. Însă îi dezvoltaţi un obicei. Creaţi un locşor al vostru, lăsaţi-l să aleagă o carte şi să se cuibărească în braţele voastre. Nu are răbdare să citiţi toată propoziţia, dă pagina. Foarte bine, povestea o putem citi şi data viitoare: ascultaţi ce vrea copilul, lăsaţi-l să vă ghideze. Dar ce animăluţ este acesta de pe pagina dreaptă? Cel de sus? (învăţăm să localizăm) Ooo, şi cum face el? Şi unde trăieşte? Poţi să îmi arăţi un alt animăluţ care stă în pădure? Şi uite-aşa se nasc poveşti noi şi contactul fizic cu pielea lor moale e aşa plăcut…

Alegeţi un moment al zilei şi încercaţi să formaţi acest obicei (foarte sănătos, aş spune eu). Nu ne permitem toţi reading corner (locuri special amenajate pentru citit), dar cred că un puf comod sau un pat putem avea fiecare în casă.

11 lucruri pe care ar trebui să le facă un copil zilnicfoto

Descoperă aici cărţile pentru copiii de 2 ani pe care le avem şi iubim noi!

3. Să interacţioneze cu alţi copii. Bineînţeles că aici vârsta este foarte importantă, însă eu cred cu tărie în colectivitate. În rolul ei. Noi suntem creaţi pentru a fi cu alţi oameni, pentru a schimba idei, păreri, pentru a relaţiona.
Chiar dacă tu (eu) eşti introvertită şi nu ai chef de socializat, nu îi inocula asta şi copilului tău. El este un individ separat, cu personalitatea sa, cu nevoile lui, cu dorinţe şi aspiraţii proprii. Dacă se simte bine printre copii, de ce nu?

11 lucruri pe care ar trebui să le facă un copil zilnic.

4. Să facă lucruri creative. E posibil să vi se ridice părul la gândul dezordinii. Cuuuum, să deseneze pe masa mea cea albă? Dă pe alături, nu se încadrează în formatul A4! Cuuum să lipească frunze sau stickere? Păi face o mizerie în casă! Cuuuum să facem o brioşă împreună? Că nu ştie să ţină bine telul şi face cremă peste tot!
Pot continua cu exemplele, însă vă spun doar atât: există mătură, aspirator, maşină de spălat. Aşa că suflecaţi-vă mânecile, puneţi o faţă de masă pe masa din sufragerie şi pictaţi împreună! Desenaţi cu creioane, poftim, ca să nu fie aşa mare pericolul de a murdări ceva. Nu trebuie să fiţi Tonitza – orice tentativă de pisică va fi primită cu mare încântare. Şi o să auziţi imediat: „-Altaaaaa!” Şi o să desenaţi la pisici până o să vi se aplece. Dar c’est la vie, vă perfecţionaţi şi voi stilul!

11 lucruri pe care ar trebui să le facă un copil zilnic.

5. Să exerseze motricitatea grosieră. De când a început să meargă de-a buşilea, tot exersează. Însă dacă tot ieşiţi la plimbare, ce ar fi dacă l-aţi încuraja să urce câteva trepte şi să coboare (singur?) Sau să sară? Sau să meargă pe bordură? Nu trebuie să meargă kilometri pe bordura aia, câţiva paşi sunt suficienţi. Azi câţiva, mâine câţiva… Lăsaţi-l să exerseze echilibrul, să cadă, să se ridice.
Dacă nu puteţi ieşi din casă, faceţi un pic de loc în sufragerie. Faceţi un traseu de genul: sărit, pas de uriaş, ţopăit, tropa-tropa, iar pas de uriaş, alergat – în funcţie de vârsta copilului.

11 lucruri pe care ar trebui să le facă un copil zilnic.

6. Să danseze. A-ram sam sam? Mânile ni le spălăm? Head-shoulders-knees and toes? Orice aţi alege, mişcaţi-vă împreună! Alăturaţi câteva mişcări melodiilor şi repetaţi-le în fiecare zi! Dansăm împreună, cântâm împreună – ce înseamnă asta? Dezvoltare motrică şi a vocabularului! Şi mega distracţie!

11 lucruri pe care ar trebui să le facă un copil zilnic.

7. Să exerseze motricitatea fină. Mâini şi degete. Coordonare mână ochi. Cum? V-am mai arătat şi eu exemple pe facebook . Nici nu trebuie să cumpăraţi ceva anume, vă descurcaţi cu ce aveţi prin casă.
De exemplu: luaţi o cutie mai mică, daţi câteva găuri şi daţi-i paie pe care să le introducă.
Adunaţi pietricele de afară şi daţi-i o sticlă în care să le introducă.
Luaţi o cutie de pringels, faceţi 2-3 găuri şi puneţi la dispoziţie copilului nasturi coloraţi (aşa mai exersaţi şi culorile).
Ideea e ca el să exerseze şi prinsul de tip pensetă, cu degetul mare şi arătător (dacă aţi ales autodiversificarea, vor avea unde să exerseze!)

Descoperă aici jocuri şi jucării pe care le recomand pentru copiii mai mici!

8. Să facă o activitate casnică. Nu, nu trebuie să şteargă praful sau să pună murăturile în locul nostru. Dar ar putea să dea cu mătura (să se facă, de fapt) sau ar putea bine merci să îi pună mâncare pisicii. Recomand din suflet să aveţi un animal în casă şi vă dau 10 motive pentru care să îţi iei o pisică.
Sentimentul că sunt utili este de nepreţuit pentru copii şi unde mai pui că învaţă despre responsabilităţi. Şi despre faptul că şi alte fiinţe au nevoile lor.

11 lucruri pe care ar trebui să le facă un copil zilnic.

11 lucruri pe care ar trebui să le facă un copil

9. Să facă activităţi senzoriale. V-am zis că o să am orez şi în chiloţi, nu? Eh, asta-i viaţa! Boabe de cafea, orez, cereale, pietricele, linte – sunt doar primele exemple care mi-au venit în gând. Puneţi-le separat (nu vor rezista mult aşa) în cutii mai mari de plastic şi lăsaţi copilul să exploreze. Eventual puteţi ascunde şi jucării pe care să le descopere.
Plantaţi împreună câteva fire de busuioc, de cimbru, de mărar şi învăţaţi-l să le miroase.
Cumpăraţi biluţe care îşi măresc volumul în apă sau pom pom-uri pufoase şi colorate.
Scoateţi-vă papucii şi mergeţi pe iarbă. Vorbeşte-i despre ceea ce simţi când faci asta. Descrie-i iarba. Lasă-l să se tăvălească în ea!
Atentaţi la spuma de ras a lui tati: pune-o într-un vas, adaugă câteva picături de culoare, dă-i copilului un penson (sau nu!) şi lasă-l să se joace!

Copiii iubesc activităţile de acest gen – iar voi puteţi bea o cafea între timp. Supraveghindu-i, bineînţeles.

11 lucruri pe care ar trebui să le facă un copil zilnic.

10. Să se plictisească. Dacă aţi ajuns până aici, probabil acum sunteţi surprinse. Cum adică… să se plictisească? Dap, aţi citit bine. Nu trebuie să fiţi clovni, să staţi în cap şi în şpagat pentru a vă distra copilul. Mai lăsaţi-l să se şi plictisească! Veţi vedea că va începe să îşi găsească singur ocupaţie. Să se joace singur. Păi ce, tuşeşte cumva dacă face lego singurel? Sau dacă desenează singur? Bineînţeles că asta vine odată cu vârsta (probabil anxietatea de separare vă va face zile fripte pe la un an aşa), însă trebuie să lucraţi şi voi la asta. Nu puteţi să aveţi aşteptări de la copil ca el să se joace 5 minute pe covor cât fugiţi până la baie dacă voi nu i-aţi permis asta niciodată. Serios. Nu mai staţi pe capul copilului non stop. Beţi o cafea. Faceţi o manichiură, testaţi un fard. Citiţi-mă pe AdinaArustei.ro. Uitaţi-vă la un clip de-al meu pe canalul de Youtube. Daţi un telefon din balcon, supraveghind copilul. El trebuie să înţeleagă că mami are treabă şi că atunci când termină se va juca sau îi va explica ceva. Trebuie să înveţe să aibă răbdare. Nu, îmi pare rău, nu se poate ca eu să arunc totul ACUM pentru că aşa vrei tu. Sunt şi eu om, am nevoile mele, te rog frumos să aştepţi.
Bineînţeles, nu se aplică dacă şi-a rupt o mână (exagerez), însă am observat (şi la mine) că în general tindem să îi sufocăm. Să le arătăm noi cum să se joace, cum să pună piesele, cum să îmbrace păpuşa. Dar ce ar fi dacă ne-am relaxa un pic pe canapea, în planul doi?

11 lucruri pe care ar trebui să le facă un copil zilnic

11. Să râdă. Poate vi se pare că exagerez, dar sunt copii care nu râd zilnic. Păi dacă nu e despre râs şi veselie fără limite, despre ce-i copilăria?
Râsul ăsta… face minuni, vă zic eu. Sparge bariere, apropie, conectează. Fie că faceţi feţe-feţe în oglindă, fie că gâdi-gâdi are succes, fie că inventaţi un joc amuzant, numai al vostru… vorbim aici de copii mici, poate că pe cei mari îi puteţi face să râdă spunându-le un banc sau o poveste haioasă.
Spre exemplu, eu când o scot pe fetiţa mea din cadă îi spun că o fac sărmăluţă cozonac. O înfăşor în prosop ca pe o sărmăluţă, ne aşezăm pe pat în faţa oglinzii şi încep să o întreb: „-Sărmăluţă-cozonac (simpla denumire o amuză foarte tare), unde ai ascuns picioruşul? Năzdrăvan de picioruş, unde te-ai ascuns? Cu-cuuuuuu! Dă-mi-l să fac cranţ cranţ! Şi să ştii că vreau şi un pic de gâtuţ! Uaaaaa, dă încoace să îl pap! Eu mănânc picioruşe de astea delicioase şi gâtuţ, aşa că aştept să mi le dai!” Bineînţeles, folosesc tot felul de voci şi tonalităţi. Râdem amândouă mereu şi de multe ori vine cu prosopul după mine prin casă ca să o fac mămăluţă-coonac.

Bun. Acestea sunt cele 11 lucruri pe care ar trebui să le facă un copil zilnic. Sau acestea consider eu că ar fi musai.

Cum vi se par propunerile mele? Voi ce aţi mai adăuga?

Cu zâmbet să vă fie ziua!


Inspirație/sursă: Parents.com

Share
0 Shares

Related Articles

  • carti benzi desenate josh-applegate-p_KJvKVsH14-unsplash
    8 cărți cu benzi desenate - recomandările fetiței mele (partea a 2-a)
  • carti benzi desenate josh-applegate-p_KJvKVsH14-unsplash
    10 cărți cu benzi desenate - recomandările fetiței mele (partea 1)

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Despre Mine

Adina Aruştei

Eu sunt Adina şi împreună cu domnişoara Fundiţă, fetiţa mea, îţi urăm "Bun venit!" pe Super-Mami.Ro! 
Citeşte mai mult ➤

Scriu și pe

Adina Aruştei
Facebook

Arhive

Comentarii recente

  • Pachetul pentru școală - idei pentru o lună #6 - Super-Mami.Ro la Idei de pachet pentru școală – inspirație pentru o lună #5
  • Adina Aruștei la Cum a fost în clasa pregătitoare – experiența noastră
  • Cum e să fii însărcinată - aşteptări VS realitate (experienţa mea) - Super-Mami.Ro la Nașterea la maternitatea Bucur – experiența mea
  • Nicole la Cum a fost în clasa pregătitoare – experiența noastră
  • Paraziți intestinali la copii - tenia, limbricii și oxiurii - Super-Mami.Ro la De ce își rod copiii unghiile? Experiența mea cu fetița de 5 ani

Categorii

  • Activităţi cu şi pentru copii
  • Călătorim împreună!
  • Cărți pe care le răsfoim
  • Ce mâncăm?
  • Concursuri
  • Crăciun
  • Despre mine
  • Diverse
  • Educaţie
  • Îngrijire bebe/mami
  • La masă
  • Parenting
  • Reţete
  • Sănătate
  • Sarcină

Hai și pe Instagram!


Nu aș fi putut număra vreodată câte zeci, sute Nu aș fi putut număra vreodată câte zeci, sute, mii, milioane (poate?) de petale erau aici 🙏
La fel cum nu pot cuantifica iubirea pentru copilul meu cu păr de soare. ☀️ 
Nu există cifre de astea SF - și am studiat câte ceva legat de numere în politehnică 🤪
La mulți ani, Ingriduț! Te iubesc atât de tare, că vor să sune la salvare... ❤️
---
#happybirthday #happiness #happy #happy8 #motheranddaughter #straziledinbucuresti #bucharest #play #playing #me #motherdaughter #freedom #free #wild #petals #playtime
Așa cum există albastrul de Voroneț, așa exist Așa cum există albastrul de Voroneț, așa există roșul de Nescafé pentru mine 🤭
Cana roșie, emblemă, îmi amintește de studenție, de nopțile lungi în care învățăm chimie, RM 1, RM 2, TM, fizici... Nu pot să nu zâmbesc atunci când văd brandul.
Așa că am mers cu mare bucurie într-un #presstrip la malul mării, în care am vorbit cu oameni faini despre cafea. 
Mi-am încărcat bateriile, am învățat să prepar un frappe  Kit Kat și am plecat cu Nescafé curgând pe vene, cum bine zice @irina_siminenco 🤭🤭
Voi aveți vreo amintire legată de Nescafé?
---
#racorestetecuNescafe
#goodfoodgoodlife
#NestleProfessional
#presstrip #romanianblogger #nescafe #kitkat #kitkatromania #bloggerstyle #bloggerevent
Continuăm să pregătim împreună pachete pentru Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱 
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫 
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei ) și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 33:
Ziua 1:
💫 Roșii cherry, conopidă 
💫 Sandwich cremă de brânză + omletă 
💫 Măr golden
Ziua 2:
💫 Castravete 
💫 Căpșune 
💫 Lipie cu cașcaval 
Ziua 3:
💫 Sandwich pâine cu măsline + cașcaval+ carne de pui
💫 Cereale 
💫 Struguri hamburg
Ziua 4:
💫 Măr 
💫 Wrap 
💫 Castravete și roșii cherry 
Ziua 5:
💫 Arahide 
💫 Struguri 
💫 Sandwich cremă de brânză și miere
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #pachetulluiIngrid #pachetel #pachetpentruscoala #pachetscoala 
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #creativefood #creative #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
Și persoana care vindecă are nevoie de vindecare Și persoana care vindecă are nevoie de vindecare 🙏
Și persoana care planifică mereu totul are nevoie de surprize 🥳
Și persoana care dăruiește are nevoie să primească 🎁
Și persoana care se gândește la toți are nevoie să fie în gândurile celorlalți 💌
Și persoana care surprinde are nevoie să fie surprinsă ❤️‍🩹
... și ce altceva mai adăugăm pe listă?
---
#adiza #ganduri #ganduribune #intrebari #whatif #tbt #oops #error #shortcircuit #selflove #love
Vine o vârstă la care subiectul #bullying devine Vine o vârstă la care subiectul #bullying devine din ce în ce mai important 😵‍💫
Deși uneori am impresia că vorbesc ca o moară stricată (iar și iar și iar și iar), sunt convinsă că în căpuțul ei se activează totuși ceva.
Cred cu tărie că ar trebui să fim mai blânzi, mai pacifiști, mai orientați pe soluții. Comunicarea și înțelegerea, acceptarea faptului că avem păreri diferite și că suntem diferiți - iată câteva lucruri pe care le consider importate.
În feed-ul meu de aici, dar și pe www.Super-Mami.ro, veți găsi tratat acest subiect. Și încă mai sunt multe de spus.
Vouă cum vi se pare fenomenul acesta? Doar mie, îngrijorător? 🤔
---
#parenting #parentinginromania #sfaturi #sfaturiutile #sfaturipentruparinti #idei #copii #parinti
Continuăm să pregătim împreună pachete pentru Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 32:
Ziua 1:
💫 Căpșune 
💫 Biscuiți cu pudră de roșcove 
💫 Sandwich cremă de brânză 
Ziua 2:
💫 Castravete 
💫 Biscuiți cu banane și muesli
💫 Roșii cherry + cașcaval 
Ziua 3:
💫 Arahide 
💫 Mini pancakes
💫 Struguri fără zahăr 
Ziua 4:
💫 Chipsuri de cocos și cereale crunchy
💫 Căpșune 
💫 Sandwich 
Ziua 5:
💫 Mini burger 
💫 Struguri fără sâmburi 
💫 Migdale, fistic, fulgi de porumb fără zahăr 
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #pachetulluiIngrid #pachetel #pachetpentruscoala #pachetscoala 
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #creativefood #creative #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
Voi cum traversați strada, mai ales dacă aveți Voi cum traversați strada, mai ales dacă aveți copilul de mână? 👭
Hai să vă zic cum facem noi:
1️⃣ Ne uităm la semafor. Așteptam să se facă verde pentru pietoni și roșu pentru mașini.
2️⃣ Ne uităm în stânga noastră. Dacă vedem mașini, ne asigurăm că sunt oprite și că șoferul ne-a văzut.
3️⃣ Pășim pe trecere. Ne uităm stânga-dreapta, față, stânga-dreapta-față.
4️⃣ Dacă strada are mai multe benzi, ne oprim după ce am traversat prima bandă. Nu de alta, dar poate vine o mașină cu viteză, șoferul nu ne-a văzut pe trecere din cauza celorlalți participanți în trafic și... 😵‍💫
5️⃣ Ajungem la refugiu, dacă este cazul. Ne uităm din nou la semafor - dacă s-a făcut roșu între timp?
6️⃣ Dacă este verde și mai avem timp, continuăm să traversăm.
7️⃣ Ați ghicit, asigurându-ne că mașinile sunt oprite și șoferii ne văd.
8️⃣ Mai aruncăm un ochi stânga-dreapta.
Și gataaaa!
Vi se pare complicat? Mult? Exagerat? 
Poate că da, dar nu uitați: Siguranța pe primul loc! ✅
Indiferent de ceea ce facem, trebuie să ne asigurăm că suntem în siguranță 🙏
Am susținut mereu respectarea regulilor, mai ales de când am copil. Cred că lucrurile pe care îi învățăm acum le vor fi de folos toată viața, deci este important să pornească la drum cu niște reguli clar conturate. 
✅ Fac parte din campania Primul pas contează, o campanie Kilometrul Bine , și mă bucur grozav că sunt implicată în astfel de acțiuni, atât de necesare!
-----
#kilometrulbine #primulpasconteaza #sigurantapietonala #parebting #sfaturi
Mai mult.... @Adina.Arustei

  • Confidențialitate
  • Termeni & Condiții

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Fii şi tu Super-Mami! Urmăreşte-mă pe Facebook:

Super-Mami.Ro