Am primit acum vreo două-trei luni un e-mail de la Cristina, care mă întreba cum e în patru: mami, tati, Ikki și pisica DeeDee. Din articolul Am rămas însărcinată. Ce fac cu pisica?, scris cât eram însărcinată, ați alfat că nu nici nu mi-a trecut prin gând să scap de ea (am argumentat acolo), iar acum, la mai mult de jumătate de an după nașterea bebelușului, vreau să vă anunț că Avem și pisică, și bebeluș. Și suntem bine-mersi!
Moacă de pisică exasperată de atâââââââtea fotografii 🙂
Cum a fost întâlnirea dintre pisica DeeDee și bebeluș:
După naștere și externare, am sosit acasă, iar bebe a dormit preț de vreo două ore. Am așezat scoica jos, iar DeeDee a venit ca de obicei în sufragerie. Numai că de data asta, a întâlnit ceva nou. Un obiect nou – scoica -, un miros nou și… Un nou membru al familiei. S-a învârtit pe lângă bebe, a mirosit mânuțe, piciorușe, a mieunat… Și a venit în brațe la mine.
În acest timp i-am urmărit reacția fără a o brusca sau fără a-i interzice apropierea. Același lucru l-am făcut și îl fac și acum, chiar dacă uneori mă supără faptul că se așează pe păturica proaspăt schimbată. Nu am alungat-o din pătuț sau cărucior, pentru că îi înțeleg curiozitatea și vreau să o tratez cât mai blând. În plus, cât noi suntem la plimbare, nu avem de unde să știm – poate ea stă fix în pătuțul bebelușului! Nu ar mai înțelege nimic.
Pe la patru luni, fetele deja se uitau ochi în ochi
Cum s-a adaptat pisica la viața cu un bebeluș?
Nu prea ușor sau prea rapid. În primele două-trei luni, venea prin camera în care stăteam cu bebe, dar cum o auzea țipând, fugea. Abia după trei luni a început să urce în pat lângă noi, iar pe la patru să doarmă lângă mine, în timpul alăptării. O aveam pe una în stânga, torcând, și pe cealaltă (fetiță) în brațe, în partea dreaptă.
După apropierea aceasta, au urmat zile în care DeeDee urca în pătuțul lui Ikki. Într-o zi, spre surprinderea și bucuria mea, am găsit-o la câțiva centimetri de bebeluș, privind-o. M-am apropiat ușor și am mângâiat-o, am vorbit cu ea, iar acela a fost momentul din care nu a mai fugit din cameră. Mai mult, a început să doarmă în același pat cu noi, ba la picioare, ba într-o parte, până când venea cum adormea bebe și se punea fiiiix în capul ei sau pe un picioruș, între picioarele ei, în spatele ei. Ba o dată se apucase să o spele și a trezit-o! Tare dragi îmi sunt când le văd așa!
De pe la cinci luni jumătate, Ikki reușește să o prindă când trece pe lângă ea sau dacă se trezește înaintea ei. Uneori o apucă rău de urechiușă, dar DeeDee niciodată nu a ripostat. Oricum, gheruțele le are tăiate, dar prin definiție este o pisică blândă și afectuoasă.
Cât despre bebelușă, o obsevă când urcă în pat sau când vine în cameră, o urmărește, se întinde să o apuce, traversează patul cum poate ea (târâş-grăpiş) pentru a ajunge la pisică. Dacă o aude mieunând lasă orice activitate și o caută cu privirea.
Cum m-am comportat cu pisica după ce am adus bebelușul acasă:
Evident, timpul petrecut cu DeeDee s-a micșorat foarte, foarte mult. Însă mi-am făcut zilnic timp să o iau în brațe și să o alint, de cele mai multe ori de față cu fetița. Nu știu dacă înțelege mare lucru, dar m-am gândit că așa orice gelozie poate fi mai ușor combătută. Nu am alungat-o, nu am bruscat-o, i-am permis să se apropie când și cum a simțit ea că e pregătită. Da, mi-ar fi plăcut să o văd lângă fetiță din primele zile, așa cum am văzut alte pisici în poze pe Facebook, dar dacă ea nu a fost pregătită, nu am obligat-o. Am lăsat-o să decidă când va accepta noul membru al familiei.
Magnet de pisicuţe
Vă reamintesc că pisica mea nu iese afară din apartament, este vaccinată, deparazitată și tunsă de când a sosit bebe.
Așadar, după câteva luni de convețuite, pot afirma că avem și pisică, și bebeluș. Și suntem bine-mersi!
Super mami, cum se impaca bebe cu deedee? As vrea si eu sa iau un catelus sau o pisicuta ca sa se obisnuiasca bebe cu animalutele. Consider ca un animal ajuta bebele la dezvoltarea lui personala.
M, dupa cum ai vazut si in articol, DD e mult mai invatata acum cu bebe si se inteleg mult mai bine ca la inceput. Acum a inceput sa o traga bine de coada, sa o apuce, ceea ce nu prea o incanta :)) si o rupe la fuga.
Eu chiar recomand sa existe un animalut in casa! Ai de munca in plus, ce e drept, dar e mai mare dragul sa ii vezi dormind sau jucandu-se.
Pingback: 12 activităţi pentru bebeluşi de 12 luni+ - Super-Mami.Ro
[…] mingea care dispare ca să apară în secunda următoare pe cealaltă parte. Sinceră să fiu, doar pisica s-a jucat cu cutia permanenţei a noastră, aşa că am aruncat-o. Am pierdut vreo oră într-o […]
Pingback: Cum să faci bebeluşul să adoarmă mai devreme - metoda mea - Super-Mami.Ro
[…] Ba a încercat să se dea jos din pat, ba m-a escaladat, ba a gângurit, ba a ţocăit, ba a văzut pisica… eu nimic, nu am spus nici pâs. Jucăriile le luasem de lângă ea, deci nu avea activitate. […]
Pingback: Ce mănâncă un bebeluş de un an şi şase luni - Super-Mami.Ro
[…] însă acum să te ţii! De cum se trezeşte, face prezenţa: Minnie – a dormit cu noi. Pisica DeeDeee – a dormit cu noi. PAPAPAPAPPAPAPAAAAAAAA! Aşa că fuga în bucătărie, la gătit […]
Pingback: Cum îi spui copilului că animalul de companie a murit? - Super-Mami.Ro
[…] că de când am rămas însărcinată, nici nu s-a pus problema să dau pisica. Mai apoi, am avut şi pisică şi bebeluş şi am fost bine mersi. Iar acum? Am rămas fără sufletul cu blăniţă… Simt o mare durere în suflet şi […]
Pingback: Cărți cu pisici pentru copii - recomandări - Super-Mami.Ro
[…] nu mai avem pisică de pe la doi ai ei, Ingrid iubește în continuare pisicile și vrea să poarte haine și accesorii […]