…mă îmbrăcam în camera cealaltă atunci când am auzit întrebarea: „-Aşa, şi de ce porţi bikinii ăia?” Fără să vreau, m-am uitat la bikinii mei. Perfecţi, negri, cu dantelă (slăbiciunea mea), comandaţi din America. Cum adică, de ce îi port? Instinctiv, m-am uitat să văd dacă sunt murdari sau rupţi, Doamne iartă-mă. Dar nu era cazul… sau cel puţin, nu vedeam eu. Aşa că am terminat de îmbrăcat şi am mers înapoi în camera de consultaţii.
Întrebarea mi s-a părut deplasată, nu ştiam de ce anume mi-a fost adresată şi după ce m-am aşezat, medicul ginecolog meu mi-a repetat aceeaşi întrebare: „-De ce porţi bikinii ăia?”
Evident că nu puteam să îi spun ce v-am spus vouă (că-s negri şi perfecţi, de aia îi port), aşa că i-am spus că nu înţeleg de ce mă întreabă asta. Şi medicul meu mi-a explicat că purtarea bikinilor (a chiloţilor de tip tanga) nu este recomandată, mai ales în sarcină. Eu abia aveam vreo lună de bebeluşeală şi nu îmi închipuiam viaţa cu chiloţi de apă adâncă, cum le spun eu celor clasici. Însă aveam să aflu că de fapt, purtarea chiloţilor tip bikini/tanga prevăzuţi cu şnur sau bucată îngustă de material între fese favorizează răspândirea bacteriilor din zona anusului spre zona vaginală. Say… what? E logic, însă nu m-am gândit niciodată la asta! Mai mult decât atât, medicul mi-a spus că bacteria e-coli (escherichia coli) este una dintre cele mai întâlnite şi bucuroase în acel mediu, iar tratamentul ei constă în administrarea de antibiotice. Treabă serioasă, nu glumă!
Materialul acela îngust contribuie aşadar la migrarea microbilor, lucru care poate duce şi la apariţia infecţiilor vaginale şi urinare şi care favorizează transpiraţia.
Ca alternativă, mi s-au recomandat chiloţii din bumbac, măcar pe perioada sarcinii. Aşa că în zilele următoare mi-am căutat chiloţi din bumbac! Să ştiţi că am găsit modele chiar drăguţe, inclusiv cu danteluţă (v-am arătat trei perechi în primele cumpărături pe care le-am făcut). Nu am purtat 24 din 24, la un colant sau o rochiţă mai mulată am luat tot bikini, însă seara după duş luam obligatoriu o astfel de pereche.
Am scris acest articol pentru că eu personal nu m-am gândit vreodată că nişte bikini banali ar putea aduce atâtea probleme. Sper că ceea ce aţi aflat vă va ridica şi vouă un semn de întrebare şi că măcar în sarcină veţi evita, pe cât posibil, purtarea bikinilor.
Are dreptate domnul doctor sau n-are? În orice caz, e logic ceea ce mi-a explicat, nu e aşa?