Ce mănâncă bebeluşul meu: Papanaşi cu brânză la cuptor

Oare ce mănâncă bebeluşul meu cu mare poftă în ultima perioadă? Rapid, simplu, fără zahăr sau prăjeală şi delicios: papanaşi cu brânză la cuptor. Am tot făcut brânză în ultima perioadă şi i-am servit-o în diverse forme, însă această reţetă pare că e preferată şi conduce detaşat în topul preferinţelor domnişoarei Fundiţă. Aşadar, vă scriu şi vouă minunea, poate poate şi ai voştri dragi vor fi la fel de încântaţi!

Ingrediente necesare pentru 10 bucăţi de papanşi cu brânză la cuptor:

  • 200 g brânză vaci cât mai proaspătă
  • 2 ouă
  • 150 g mascarpone (poate fi înlocuit cu smântână)
  • 2 linguri ulei (de măsline, de cocos, ghee – fiecare ce are)
  • 1 linguriţă praf de copt
  • interiorul unei păstăi vanilie
  • 50 g iaurt
  • 65 g griş

Cum faci papanaşi cu brânză la cuptor:

  1. Dai drumul la cuptor, setezi 175 grade. Pregăteşti formele în care urmează să pui aluatul (eu pun mereu în forme de brioşe).
  2. Într-un bol pui ingredientele şi amesteci cu mixerul. Grişul se pune la final.
    Compoziţia trebuie să fie ca o smântână mai groasă.
    Dacă brânza e mai umedă, mai adaugi un pic de griş. Dacă e mai scursă sau dacă întreaga compoziţie e prea tare (nu curge din lingură), adaugă lapte sau iaurt pentru a o “dilua”.

3. Introduci tava în cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, până când suprafaţa papanaşului este tare. Poţi face şi testul scobitorii pentru a vedea când este copt.

4. Scoţi din forme, laşi la răcit pe grătar şi decorezi cu fructe şi smântână/iaurt. Sunt delicioase şi perfecte pentru a încăpea în mânuţe de bebeluş! Şi nu numai… eu le-am pus sirop de arţar pe deasupra, sunt o nebunie!

Vă aştept cu impresii!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 thought on “Ce mănâncă bebeluşul meu: Papanaşi cu brânză la cuptor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *