Despre mine | Contact

Super-Mami.Ro
  • Călătorim împreună!
  • Educaţie
    • Activităţi cu şi pentru copii
  • Parenting
  • La masă
    • Ce mâncăm?
    • Reţete
  • Sănătate
    • Sarcină/Naștere
    • Îngrijire bebe/mami
  • Diverse
    • Concursuri
  • Călătorim împreună!
  • Educaţie
    • Activităţi cu şi pentru copii
  • Parenting
  • La masă
    • Ce mâncăm?
    • Reţete
  • Sănătate
    • Sarcină/Naștere
    • Îngrijire bebe/mami
  • Diverse
    • Concursuri
februarie 24, 2022 In Sănătate, Sarcină

Nașterea la Medlife – ianuarie 2022

Am nascut prin cezariana la Medlife Memorial Hospital in ianuarie 2022. Am platit pt cel mai scump pachet de nastere, 12.700 lei, care permitea internarea mea cu un insotitor in aceeasi rezerva care imi era destinata in exclusivitate.

Operatia de cezariana a fost programata in functie de medici, cei de la Medlife comunicandu-mi la ce ora sa ma prezint pentru internare. La data si orele stabilite, m-am internat, fiind imediat preluata pentru pregatirea inaintea operatiei.

Am ales sa ma internez cu sotul meu, conform celor stabilite in contractul incheiat cu Medlife, potrivit pachetului pentru care am optat.

Prima problema a intervenit chiar in ziua internarii. Rezerva nu era gata, desi eu m-am prezentat la ora stabilita cu Medlife. Cat eu am fost in operatie, sotul meu a fost nevoit sa astepte pe holurile spitalului 4 ore si putin fiindca rezerva nu era gata si nu s-a putut interna si acomoda in rezerva.

Referitor la aceasta rezerva, pe langa faptul ca a fost extrem de mica, iar mobilierul prezenta deteriorari, sotul meu care s-a internat cu mine nici nu a avut un pat al lui, a dormit pe o canapea incomoda.

Nașterea la Medlife – ianuarie 2022

Cum a decurs nașterea la Medlife

Operatia a decurs in regula, medicul obsterician si cel anestezist au fost de nota 10. Insa sala de operatii a lasat de dorit la capitolul dotari. Masa de operatii a fost extrem de mica (abia am incaput pe ea, desi sunt normo-ponderala) si nici nu era stabila, s-a tot miscat in timpul operatiei.

              Sectia ATI si ginecologie au fost ok, desi trebuie sa subliniez ca ar fi fost normal sa mi se faca toaleta de cel putin 2 ori pe zi dupa operatie, nu sa trebuiasca eu sa solicit tot timpul acest lucru (asa se procedeaza in mod normal, tocmai ca sa se evite dezvoltarea de infectii, avand in vedere ca pacienta proaspat operata nu se poate misca, nu isi poate face toaleta singura, iar sonda urinara se scoate dupa 24 de ore). Aceleasi mentiuni sunt valabile si in privinta ingrijirii plagii post-operator. A trebuit sa solicit eu expres, in mai multe randuri, sa mi se dea comprese sterile pentru rana si sa mi se dea cu betadina. Acest lucru nu mi se pare firesc, asistentele ar trebui sa stie ce trebuie facut, nu pacienta sa fie nevoita sa tot ceara ceea ce e normal si sa tot insiste, mai ales la cat bani dai pentru o nastere la privat.

              In privinta sectiei de neonatologie, aceasta a fost cu adevarat jalnica. Medici incompetenti si neseriosi (enumar aici dr. Olteanu Raluca – Gabriela, dr. Cuzino Irina tocmai ca alte viitoare mame sa stie pe cine sa evite).

              In primul rand, chiar anterior internarii, in cadrul consultului pre-natal, am spus clar si raspicat faptul ca viitorul bebelus are intoleranta la lactoza (antecedente familiare clare cu intoleranta la lactoza si care se mostenesc de catre copil), un lucru important de care trebuia sa se tina seama.

              Dupa nastere, am repetat, de nenumarate ori, acest aspect, atat medicilor neonatologi care s-au perindat pe la mine, cat si tuturor asistentelor. Nu s-a tinut seama de intoleranta la lactoza a bebelusului si acesta a fost hranit cu lapte Hipp cu lactoza. Rezultatul a fost ca nou-nascutul (un copilas de o zi) s-a stricat rau de tot la stomac, a facut scaune proaste, acide si explozive, nu-stiu-cate pe zi, lucru foarte grav la un nou-nascut si care ar fi trebuit sa fie cunoscut de medicii neonatologi (cu atat mai mult cu cat mi-am racit efectiv gura tot spunandu-le ca bebelusul are intoleranta la lactoza).

              De asemenea, nu am putut discuta cu niciun medic neonatolog de la cap la coada. In prima zi a venit dr. Olteanu Raluca, am obtinut informatii incomplete despre copil si apoi a plecat cu pretextul ca avea o urgenta si cu promisiunea ca va reveni ca sa terminam discutia inceputa. Nu a mai revenit si nici nu am reusit sa mai dau de acest medic, desi am telefonat de nenumarate ori pe sectia de neonatologie, tocmai in acest scop. Ulterior, vrand sa aflu informatiile minime si de bun-simt despre copil (greutate la nastere, lungimea, scorul Apgar, cu ce lapte e hranit, cat mananca la o masa, cate mese pe zi are, cate scaune face, daca are o stare generala buna etc.), a venit un medic care era de garda (deci nu imi putea da decat informatiile din fisa e observatie).

In zilele urmatoare, nu am avut dialog cu acelasi medic neonatolog si am discutat ba cu un medic, ba cu altul si asta numai dupa multe solicitari exprese din partea mea.

              Imediat dupa operatie si de indata ce am ajuns in rezerva, mi-au adus copilul la alaptat, desi eu nici nu ma puteam misca din pat si nici nu apucasem sa ma dezmeticesc (era primul copil). Nu mai discut ca nu aveam nici un pic de lapte (tocmai fusesem operata si nu se instalase lactatia), dar asistentele nici macar nu s-au obosit sa ma ajute sa imi puna copilul in brate, ci l-au lasat pur si simplu in patutul lui de parca eu as fi putut sa ma ridic din pat, sa ma duc pana la patutul lui, sa il ridic si sa il iau in brate?!

Cand am solicitat asistentelor ca sa ma ajute sa imi puna copilul la san, atitudinea lor a fost ca sunt deranjate de aceste solicitari.

              Punctul culminant a fost atins cand a venit o doamna consilier in alaptare, extrem de „competenta” cu o atitudine de scarba totala fata de orice dialog pentru subiectul „alaptare”, desi se pretindea consiler pe asa ceva. In afara de faptul ca nici nu s-a invrednicit sa imi dea vreun sfat sau sa imi raspunda intrebarilor (a se sublinia ca eram la prima sarcina), butonand telefonul in tot acest timp, atitudinea dnei consilier de acreala si scarba a culminat cu afirmatia acesteia ca se grabeste si in cateva minute a si plecat din rezerva, lasandu-ma acolo cu copilul. Vin si ma intreb, retoric si cu gust amar, pentru ce am platit atatia bani cu atatea optiuni incluse in pachetul de nastere?! Dupa opinia celor de la Medlife, pretul includea neglijenta, incompetenta, nepasarea si dispretul celor de la sectia de neonatologie.

Externarea după nașterea la Medlife

In ziua externarii din maternitatea Medlife, s-a atins un nou nivel al nesimtirii, de data aceasta din partea managementului (conducerii administrative) a spitalului.

 Am fost informata ca trebuie sa eliberez rezerva la orele 12. Ca un om civilizat, care intelege ce inseamna punctualitatea si organizarea, la orele 11:40, aveam deja lucrurile impachetate, eram imbracata in hainele de strada si gata sa eliberez rezerva, asa cum mi s-a cerut. Surpriza neplacuta a fost mare cand am constatat ca se fac orele 12 si nu primisem nici fisa mea de externare, nici fisa de extenare a copilului, desi telefonasem din timp ca sa le spun sa intocmeasca fisele de externare fiindca la orele 12 voi elibera rezerva. Am asteptat imbracata, cu bagajele facute, inca 2 ore si jumatate pe medicul neonatolog Cuzino Irina pentru cateva informatii necesare externarii, desi am telefonat in numeroase randuri ca sa intreb ce se intampla, de ce dureaza atat si cand ma voi putea externa (cu sublinierea ca rugasem pe mama sa vina la spital cu masina ca sa ma ia la orele 12, deci si ea a fost nevoita sa astepte pe holuri 2 ore si jumatate). Intarzierea asta probabil explica de ce, cu 3 zile inainte, la internare, nici rezerva mea nu era gata si sotul a asteptat pe holuri 4 ore. O bataie de joc!

Cand m-am externat, intr-un final, si am ajuns acasa cu copilul meu in varsta de 3 zile, am simtit ca se prabuseste totul. Imediat cum am ajuns acasa, copilul a facut inca 3-4 scaune proaste, explozive, avea burtica facuta praf si avea un eritem fesier de care nu mi-a zis nimeni si pe care nu aveam cum sa il descopar in spital cata vreme el era schimbat de asistente. Avea la fund si pe scrot efectiv rana, totul era carne vie. Este greu de descris ce simte o proaspata mama, operata de 3 zile, cu operatia care inca durea groaznic, sa isi vada copilul nou-nascut in halul in care mi-am vazut eu copilul… si asta dupa ce am ales sa nasc intr-un spital particular si sa platesc o suma de bani considerabila tocmai in speranta unor conditii bune si a existentei unei griji pentru pacient, a unui tratament bun si a unei conduite profesionale la cel mai inalt nivel.

In ziua externarii, ajunsa acasa cu copilul in starea pe care am aratat-o, am sunat la spitale, la ce medici cunosteam ca sa reusesc sa imi salvez copilul.

Pe scurt, era sa imi moara copilul de 3 zile din cauza ca „profesionistii” de la Medlife nu au avut grija de el, desi eu le-am spus clar despre orice problema aveam cunostinta in legatura cu antecedentele medicale ale familiei si am insistat sa aflu detalii despre copil!! Medicii neonatologi de la Medlife Memorial Hospital sunt niste inconstienti criminali. Nu as mai merge vreodata la Medlife si nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu, de aceea am si ales sa imi impartasesc povestea.

Pentru că nașterea la Medlife a avut loc în timpul pandemiei, am rugat-o pe mămică să ne scrie câteva cuvinte despre acest aspect.

In privinta masurilor de prevenire a raspandirii Covid19 la maternitatea Medlife:

              Nu s-a permis internarea decat cu test PCR negativ facut cu maximum 72 de ore inainte. In cazul in care rezultatul ar fi fost pozitiv, nu m-ar fi primit si m-ar fi redirectionat la Maternitatea Bucur. Acelasi lucru era valabil si pentru insotitor.

              Nu au fost permise vizite ale altor persoane si, odata intrat in rezerva, nu s-a mai permis parasirea acesteia decat la momentul externarii.

              A fost foarte bine in privinta curateniei si masurilor de protectie anti-Covid.

              Toata lumea avea masca si manusi, se dezinfecta cu clor in mod regulat si se dadeau papuci pentru a sta in interior. Nu am calcat deloc cu incaltamintea de strada, ceea ce era firesc, avand in vedere ca talpile ar fi fost pline de microbi.

              Am purtat masca de protectie tot timpul, inclusiv pe parcursul operatiei.

              De asemenea, am purtat masca de protectie cat eram doar eu si sotul in rezerva si am si dormit cu masca pe fata.

              Poate ca pare exagerat, insa veneau foarte des asistente ca sa imi puna perfuzii si mi s-a spus clar ca daca vine oricine in rezerva, trebuie sa am masca de protectie.

              Asadar, din punctul de vedere al regulilor sanitare, a fost foarte bine, nota 10. Dovada ca nu am luat nici Covid, nici altceva.

***

*Poveştile din seria Naşteri de pe www.Super-Mami.Ro reprezintă experienţe reale, povestite integral de mămici. Site-ul (sau administratorul) nu a intervenit prin adăugare de informaţii sau situaţii. Pentru publicarea poveştilor şi a fotografiilor personale, mămicile şi-au dat acordul în scris.

Share
Tweet
0 Shares

Related Articles

  • cum ingrijim dintii copiilor
    Cum îngrijim dinții copiilor - șapte sfaturi de la dr. Monica Teodorescu
  • Ecografia de șold la sugari, o investigație necesară

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Despre Mine

Adina Aruştei

Eu sunt Adina şi împreună cu domnişoara Fundiţă, fetiţa mea, îţi urăm "Bun venit!" pe Super-Mami.Ro! 
Citeşte mai mult ➤

Scriu și pe

Adina Aruştei
Facebook

Arhive

Comentarii recente

  • Cărți cu pisici pentru copii - recomandări - Super-Mami.Ro la Avem și pisică, și bebeluș. Și suntem bine-mersi!
  • Cum îngrijim dinții copiilor - șapte sfaturi de la dr. Monica Teodorescu la Prima vizită a copilului la dentist: când şi cum decurge
  • 5 lucruri pe care le cumpără mamele la bax - care nu înseamnă, de fapt, că economisesc bani la Bagajul de spital: ce iei de acasă pentru tine şi pentru bebeluş
  • Căsuțe de grădină pentru copii - cinci recomandări - Super-Mami.Ro la Cum alegi cea mai bună trambulină pentru copii – ghid pentru părinţi
  • Turist în Mauritius - sezonul trei - AdinaArustei.Ro la Vacanță în România cu un copil de 5 ani – 2021

Categorii

  • Activităţi cu şi pentru copii
  • Călătorim împreună!
  • Cărți pe care le răsfoim
  • Ce mâncăm?
  • Concursuri
  • Crăciun
  • Despre mine
  • Diverse
  • Educaţie
  • Îngrijire bebe/mami
  • La masă
  • Parenting
  • Reţete
  • Sănătate
  • Sarcină

Hai și pe Instagram!


O să vă pun o întrebare serioasă. O întrebare O să vă pun o întrebare serioasă. O întrebare la care să vă gândiți și la care să vă răspundeți, în primul rând, vouă. 
Voi aveți în viața voastră (măcar) o persoană care vă spune lucrurile verde-n față? O persoană căreia să îi permiteți să vă spună orice, mai ales lucruri care poate nu v-ar conveni. Lucruri care v-ar pune pe gânduri, care v-ar scoate din zona de confort. Lucruri care poate v-ar face să suferiți.
O persoană care știți că vă iubește necondiționat, în care aveți încredere totală și care, iată, vă... critică. La prima vedere, vă critică, dar de fapt... Nu, nu vă critică! Vă spune tot ce vă spune din iubire – și, între noi fie vorba, să știți că nici spusul ăsta nu e prea ușor.
Dați-i cuiva libertatea asta și mai apoi, digerați voi punctul de vedere și vedeți dacă se aplică. Poate că da, poate că nu - dar e un alt mod de a privi.
De ce vă întreb acest lucru? Pentru că avem nevoie de astfel de oameni în viața noastră. Oameni care să știe că vă pot spune ceva, chiar dacă mai greu de digerat, fără însă a se teme că vă veți supăra iremediabil sau că veți fugi.
Dacă aveți o astfel de persona în gând, spuneți-i că o rugați să fie sinceră cu voi oriunde, oricând și oricum. Apreciați-o dacă face asta deja.
Dacă, în schimb, nu aveți, atunci vă provoc să găsiți o astfel de persoană. Este absolut necesară și deși la început o să vă fie greu să purtați discuții deschise, pe parcurs veți vedea cât de mult înseamnă. Veți învăța că perspectivele diferite ajută, că a fi vulnerabil în fața cuiva dă roade,... chiar dacă e atât de greu.
----
#farfaraway #thoughts #doyou #personaldevelopment #care #takecareofyourself #hammock #bythesea #mauritius #sealife #tbt #memoirs #holidays #vibes #memory #happinessisachoice #thinking
Dragostea e o salaaaaată, cu ceva sare în plus.. Dragostea e o salaaaaată, cu ceva sare în plus... ştiţi melodia? 
Eu aş zice fix invers - salata-i dragoste 😁 mai ales dacă e de fructe şi atât de colorată. Şi fără sare, normal 🤭
Aş putea mânca zilnic aşa ceva. Din păcate, rar găsesc atât de multe fructe. Dar şi când găsesc... se lasă cu inimioare şi burtici fericite. 
Voi le oferiți astfel de gustări celor mici? Sau de ce nu, vă răsfățați voi înşivă?
-----
#colors #food #fruitlover #fruits #kidsmeal #freshfruit #freshful #healthy #healthysnack #yum #fruitsalad #fruitporn #snak #healthyfood #yumyum #kidsinspo #eatin #fiteat
Act as if what you do makes a difference. IT DOES, Act as if what you do makes a difference.
IT DOES, trust me ❤️ 
So please, find the "pink" in everything you do, even when it's windy... 🤭
---
#staypositive #vibes #quoteoftheday #bollywood #bollywoodstyle #blonde #bythesea #tbt #travellingthroughtheworld #traveller #memories #smilemore #findthegood #bepositive #dancing #lifeisbeautiful #lifelessons #mauritius #onceuponatime #blondeshavemorefun #blonde #romanian #memory #travellingismycardio #behappy #bollywoodactresses #bollywoodstyle #bollywoodhot #indiandresses #indian #hindi
Dacă închid ochii, pot să simt poza asta - soar Dacă închid ochii, pot să simt poza asta - soarele fierbinte pe piele, iarba mătăsoasă, apă-n gură de poftă. 
Iar dacă dau swipe stânga, o pot şi auzi 🦄 - asta e, mai ales, cu dedicație pentru voi ❤️
----
#coconut #underthecocotree #coconutwater #coconutlover #green #tropical #islandgirl #islandlife #islandvibes #fromwhereistand #tropicalfruit #tropicalvibes #mauritiusnow #mauritiusexplored #mauritiusisland #travellingthroughtheworld #travellingismycardio #traveler #traveltheworld #greenforce #greenday #greenbeauty
De fiecare dată când sunt pe mare sau în preajm De fiecare dată când sunt pe mare sau în preajma ei, îmi agăț un zâmbet în colțul gurii.
Mare, dragă mare, nu ştiu altfel să mă port, decât aşa cum mă port eu... nu ştiu altfel să zâmbesc, decât din tot sufletul meu, atunci când te văd, când te simt sau când te aud❤
Oare când ne vom revedea? 🥺
----
#memories #sealover #waves #seychelles #secyhellesflyfishing #blue #gucci #blondeshavemorefun #blondhair #blondie #tbt #smilemore #smiledesign #smile #sealife #vitaminsea
Dacă în al doilea an nu am mai apucat efectiv să scriu impresii din #Mauritius (dar le găsiți în reperele mele) ei, în al treilea... am reuşit 💪
Mi-a luat trei luni 😳, dar eu zic că informaţiile şi impresiile vor fi de actualitate mult timp de-acum încolo.
Dacă nu aveați motive ca să vă gândiți la această destinație până acum, găsiți muuuulte pe site, în ultimul articol:  https://adinaarustei.ro/2022/03/turist-in-mauritius-sezonul-trei.html
Cât despre mine, strâng bani pentru urnătoarea tură, că acuş vine iar noiembrie 😁
Semnat, fata cu Maurițiusu' (de la voi e asta ❤, nu m-am autoproclamat 👑)
------
#trip #travellingthroughtheworld #travelanddiscover #blue #bluesky #islandgirl #islandlife #islandvibes #travellingismycardio #aroundtheworld #mauritiusnow #mauritiusexplored #personalopinion #tbt #tripadvisor #travelandleisure #mauritiusexplored #mauritiusisland
Trei mari iubiri: ❤ Ingrid ❤ plumeria ❤ nuc Trei mari iubiri:
❤ Ingrid
❤ plumeria 
❤ nuca de cocos.
Şi nisipul. Şi marea. Şi vântul părul ei blond. Şi mânuţele ei calde.  Şi vântul.
Şi... stai, am zis "trei"...
Marea voastră iubire din această fotografie care este? ❤
----
#5yo #happykid #islandgirl #islandlife #islandvibes #coconut #coconutwater #happinessisachoice #happinessis #mauritiusnow #mauritius #mauritiusexplored #mood #joyoflife #kiddo #blondegirl
Mai mult.... @Adina.Arustei

  • Confidențialitate
  • Termeni & Condiții

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Fii şi tu Super-Mami! Urmăreşte-mă pe Facebook:

Super-Mami.Ro