Cum te simţi în primul trimestru de sarcină – experienţa mea

În curând vom atinge jumătatea distanţei de parcurs până ne vom cunoaşte bebeluşul, aşa că dacă am început să vă povestesc ce se întâmplă în a 17a săptămână de sarcină şi ce se întâmplă în a18a săptămână de sarcină şi mai mult, să vă şi prezint o poză pentru a vedea cum arată burtica la 18 săptămâni de sarcină, cred că e cazul să vă povestesc şi cum te simţi în primul trimestru de sarcină. Nu de alta, dar parcă în al treilea trimestru nu ar mai avea farmec, nu e aşa? Şi el va bate în curând la uşă!

Haideţi să desfăşurăm firul poveştii… cu începutul. Poate vi se va părea ciudat, însă eu ştiu clipa în care ovulul s-a implantat în uter, pentru că am văzut o pată de sânge pe chilot. Eram cam la mijlocul ciclului, deci sub nicio formă nu era un semn al sosirii sale mai rapide, aşa că am observat asta, însă nu am spus nimic.

Abia în prima zi în care trebuia să vină menstruaţia am văzut că întârzâie. Ea, care era ceas. Hoooopa! Urmând sfaturile din articolul cum afli dacă eşti însărcinată, m-am dus fuga-fuga la farmacie şi am luat două teste de sarcină Sure Check. Unul l-am făcut în prima zi în care mi-a întârzâiat ciclul şi supriză – a apărut liniuţa de control şi încă una mai rozalie. Era destul de clar!! Chiar şi aşa, am decis să refac testul a doua zi dimineaţă, cu prima urină. Evident, rezultatul a fost acelaşi. Eram însărcinată! M-am uitat repede în calendar (am notat ziua în care am văzut pata de sânge) şi… m-am uitat în oglindă cu emoţie. Cu mare emoţie… nu ştiam ce anume să fac, cum să mă comport, cum să nu mă dau de gol… pentru că voiam să îi spun lui tati într-un mod mai inventiv, nu aşa, hop-ţop.

Am început să mă întreb, probabil ca şi tine, cum să îi spui soţului că eşti însărcinată. Voiam ca momentul să fie deosebit, aşa că vreo două zile am căutat un ceva… personalizat, pe care să scrie ceva cu daddy, tătic, tati. Însă nu am găsit nimic! Deja fierbeam, ştiam doar eu de trei zile că sunt însărcinată! Şi el tot mă întreba dacă sunt ok, dacă mă doare, dacă am nevoie de ceva – ca la fiecare menstruaţie. Nu ştia, dragul, ce ascund eu! Aşa că într-o seară m-am dus în H&M şi am luat o pereche de şoseţele cu I love dad şi I love mum şi i-am spus. Nu o să mai insist pe detalii, vă spun doar că i-am filmat moaca super surprinsă… şi discuţia este o amintire tare dragă nouă acum!

Buuun. Şi uite-aşa am pornit la drum. Toate bune şi frumoase, până pe la vreo două-trei săptămâni, când am început să mă simt rău. Rău, adică rău, foarte rău. Abia reuşeam să mă dau jos din pat, iar marea luptă era să ajung de pe pat pe canapea sau la laptop. De mâncat nu am putut să manânc mai deloc mâncare, iar prietenii mei cei mai buni în această perioadă au fost covirgeii toortitzi. Parcă am mai putut mânca şi tortilla bio şi un pic de banană din când în când, în rest… jale! Sfat: ţine la îndemână pe noptieră ceva de ronţăit. Cum te trezeşti, înşfacă un biscuiţel!

Prietenele mele cele mai bune deveniseră starea de vomă, greaţa şi toaleta. A fost o perioadă foarte urâtă, din cauza căreia m-am îndepărtat mult de prieteni şi cei dragi. Pur şi simplu simţindu-mă aşa, îmi era frică să le spun, dar pe cealaltă parte, nici nu puteam să mă prefac că e totul normal. Telefon închis cu zilele, invitaţii refuzate… eram epuizată.

În paralel, m-am înscris la medic şi am mers la analize, iar fiecare drum mi se părea o pedeapsă cruntă. Căutam scaune de cum intram într-o încăpere, nu puteam sta în locuri aglomerate – imaginaţi-vă ce bucurie să aştept la cozi recoltările.

Ce medicamente poţi lua în primul trimestru de sarcină? Bineînţeles, voi pune placa cu “întreabă-ţi medicul” (o veţi vedea şi auzi des de la mine). Eu am ocolit cât am putut medicamentele, aşa că am luat doar cărbune medicinal (pentru că uneori mă simţeam balonată) şi am preparat ceai cu ghimbir şi lămâie pentru a-mi alina greţurile de dimineaţă. În rest, niciun medicament!

Ce vitamine poţi lua în primul trimestru de sarcină? Ei bine, aici am ce să vă spun, pentru că de la prima consultaţie medicul mi-a prescris Elevit. Cutia conţine 30 de pastile (pentru o lună) şi costă 45 de lei la Dona. Există şi alte variante de vitamine disponibile pe piaţă, însă acestea au cel mai mare complex şi concentraţii. Sfat: Dacă medicul vă dă două-trei opţiuni, cereţi la farmacie toate variantele şi comparaţi-le!

În ceea ce priveşte schimbările din organismul meu, burtica nu s-a văzut deloc în primul trimestru, nu am avut nicio scurgere, însă sânii au început să se mărească şi să fie foarte sensibili. Nici nu puteam să îi ating! În rest, nu am simţit nimic altceva.

Abia pe la sfârşitul lunii a doua am început să mai ies şi îmi amintesc că o prietenă s-a speriat de cât de mult am slăbit. Ba chiar mi-a spus că regimul e prea drastic! Ce regim – dacă ai şti tu! Însă nu i-am spus nimic… De Crăciun am împlinit trei luni şi am început să mă simt cât de cât binişor. Am mai avut zile în care am coborât din pat după ora 11, chiar şi acum mai am, însă slavă Domnului, nu se compară cu primele două luni de sarcină!

Cum arată burtica la 12 săptămâni, de Crăciun

Acum sunt super fericită şi mulţumită! Ce a fost mai greu a trecut! Tot de sărbătorile de iarnă, văzând schimbarea aceasta, am anunţat familia şi uşor-uşor, unii prieteni. Nu ne grăbim cu veştile, deşi abia aşteptăm, şi în niciun caz nu voi pune poză cu testul sau anunţ pe Facebook. Cred că este un lucru prea personal… Iar cine ne cunoaşte şi îndrăgeşte, cu siguranţă va avea când să afle sau să mă vadă. Cred că un simplu anunţ pe Facebook sau o poză cu o ecografie e prea fad, prea uzual. Eu sunt de părere că lucrurile personale trebuiesc ţinute cât mai mult personale.

Buuuun, dar ca să revenim la articolul de azi, Cum te simţi în primul trimestru de sarcină, vreau să vă spun că dacă eu m-am simţit foarte rău, asta nu înseamnă că şi vouă vi se va întâmpla la fel. Nicidecum! Vă rog să vă amintiţi că fiecare organism reacţionează în felul său. Mai mult decât atât, chiar şi acelaşi organism poate reacţiona diferit la sarcini! Aşa că viitoare dragi mămici, haideţi să privim cu emoţie spre viitor! Pentru că el ascunde multe mistere şi bucurie!

Voi cum v-aţi simţit în primul trimestru de sarcină? Cum au primit vestea cei apropiaţi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

8 thoughts on “Cum te simţi în primul trimestru de sarcină – experienţa mea”

 1. Buna. Imi pare rau ca ai avut o astfel de experiență. Eu, de ex, nu am avut absolut nici o greata – toata sarcina – si in primul trimestru habar am avut ca sunt insarcinata!! Deja aveam o pb cu ciclu, venea la 2 luni si ceva, imi facusem analize, consultatii peste consultatii si mi se spusese ca am o premenopauza precoce ( aveam deja 38 de ani si nici o sarcina, uter multiplu fibromatos ) si nu mai am sanse sa raman însărcinată, eventual doar FIV. Min 3 proceduri, a 3,000 euro procedura, asta mi se repeta mereu😁! Dar Dumnezeu a vrut altceva si a venit Matei ( eu credeam ca va fi Ilinca😉, eram sigura ca e fetita!! ), care e drăgălaș si vioi ( chiar si acum cd e racit de o săptămână! ). Sarcină ușoară si o naștere cat mai ușoară si plăcută!! Pregatiti-va sufleteste amândoi parintii, primele luni sunt teribil de grele, chiar dc veti avea ajutor ( eu nu l-am avut nici atunci, nici de at încoace 😞 )! Sau poate veti avea un bb care va dormi toata noaptea, va manca dupa ceas si nu va avea colici😉! Am auzit povesti de genul asta! Succes!!

  1. Buna, Gianina! Inseamna ca tu ai fost o norocoasa, ma bucur pentru tine! Sa stii ca acum ma simt mult mai bine si parca am si uitat de perioada de inceput. Mai vorbim si zicem amandoi ca slava Domnului, ce sarcina usoara am! Facem abstractie de primele trei luni si ne axam pe lucrurile pozitive 🙂
   Din pacate (sau din fericire?), nu vom avea pe nimeni prin preajma. Doar daca angajam bona, in rest doar noi doi. Sunt sigura insa ca o sa ne descurcam. Nu va fi usor, dar ne dorim asta si cu siguranta vom resimti altfel decat in cazul unui bebelus nedorit, nu? 🙂 Mie imi place sa gandesc pozitiv si sa fiu optimista!
   Sa fie sanatos si vesel in continuare Matei (imi place numele acesta, e foarte frumos!) si sa va aduca numai bucurii! Iti multumesc de comentariu si de vizita! 🙂

 2. Salut, uite ca am gasit aceasta pagina despre Cum te simţi în primul trimestru de sarcină – experienţa
  mea. Cred ca pagina super-mami.ro este unul dintre mai folositoare saituri web de pe web-ul romanesc.
  multa bafta in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *