Pentru că vremea rece ne-a ținut mai mult în casă, am avut ocupație. Și împreună, dar și separat… tocmai de aceea, azi vreau să vă prezint (încă) zece cărți cu activități pentru copii. Dacă în articolul precedent similar am vorbit despre Zece cărți cu activități pentru copii – 3-4-5 ani, acum ne îndreptăm frumos spre 6 ani. Mai e un pic până la vară…
Zece cărți cu activități pentru copii – 4-6 ani
Să le luăm pe rând:
- Usborne Sticker & Coloring Book. O carte cu muulte stickere, care trebuiesc lipite în funcție de tema de pe pagină. De exemplu: la plajă, în oraș etc. Mi se pare o carte numai bună de avut în avion, de exemplu, pentru că poate ține copilul ocupat cu succes.
- Prima mea carte de activități cu unicorni. I-am cumpărat-o a doua oară, pentru că a iubit-o efectiv. Labirinturi, cuvinte de găsit, aripi de desenat, unicorni, unicorni și iaaaaar unicorni.
- Unicornul fermecat – Carte de activități magice. V-ați prins, cineva iubește unicornii! Adăugăm sirene, brioșe, castele, deserturi, aripi… Activitățile sunt similare celor din cartea de mai sus.
- Caiet de jocuri și activități pentru copiii isteți – La Rousse. Ei, aceasta are nevoie de un adult pe aproape, pentru că în ea găsim activități un pic mai complexe și cuvinte care trebuie lămurite.
- Cartea de activități pentru copii mici. Diferențe, careuri și alte jocuri amuzante – după cum se prezintă. Dintre activități: lipește autocolante, desenează ciocuri/aripi/piciorușe păsărilor, numără libelule, găsește și încercuiește fetițe gemene.
- Carte de colorat și activități cu semne grafice. Ingrid nu este mare fană colorat, așa că pe multe le-a încercuit sau bifat. În general, conține activități care cer desenare pe liniile punctate. Copiii au un exemplu și sunt invitați să facă aceleași semne grafice (bucle, cercuri, picături de ploaie, liniuțe etc).
- Cartea de activități pentru copii mici – Jocuri amuzante în călătorie. Cu trenul, cu cortul, pe mare, în safari, în spațiu, la hotel, în parc – activități specifice fiecărei teme.
Activități, activități… dar hai să schimbăm un pic subiectele! Așa m-am gândit când am comandat primele două cărți cu activități de mai jos. Necesită prezența unui adult, pentru că avem multe de discutat pe marginea subiectelor.
- Reguli de comportament
- Logică, atenție și memorie
Fiind de la aceeași editură, ambelor li se aplică următoarele mele observații.
În fiecare veți găsi diferite situații – de exemplu, două imagini în care cineva se poartă corect, iar altcineva nu. Ce face Gigel rău? Ce ar trebui să facă?
Denumiri pagini: Cheamă un adult (în situația x), Mă îngrijesc și îngrijesc natura, Nu alerga pe stradă, Nu deschide ușa necunoscuților etc. Deși intenția este foarte bună, cărțile nu mi se par foarte atractive pentru cei mici, pentru că nu sunt colorate. Pun mai jos imagini, ca să înțelegeți la ce mă refer. Pe alocuri mi s-au părut cărți învechite, cu iz de comunism.
Să trecem totuși și la ultima carte dintre cele zece, special creată pentru iubitorii de dinozauri. Dinozaurii – carte cu jocuri. În paginile ei găsim informații și numele unor dinozauri (foarte tare pentru pronunție), câteva activități (super simple, aș spune – mi se pare că există o discrepanță între informațiile oferite VS activități. Ingrid a citit informațiile apoi a trebuit să numere… 3 dinozauri. Sau să găsească unul diferit dintre cei 7 de pe pagină.
Acestea sunt cărțile cu activități pentru copii de 4-6 ani care ne-au trecut prin mâini în ultima periodă. Voi face recensământul pentru a vedea ce mai are. Nu de alta, dar nu vreau să rămână fără. Mi se pare important să aibă și astfel de cărți în bibliotecă, mai ales că eu încă lucrez de acasă și în zilele în care nu merge la grădi, trebuie să aibă ocupație.
Copiilor voștri le plac cărțile cu activități?
Pingback: Cinci cărți cu activități pentru copii - 4-7 ani - Super-Mami.Ro
[…] cumpărat întreaga colecție și le-ați văzut pe restrul printre cele zece cărți cu activități pentru copii, un articol mai vechi. Se adresează copiilor de 4 ani, dar prin prisma conținutului, aș mai […]