Perioada sarcinii diferă de la femeie la femeie. Sunt viitoare mămici care nu au niciun episod de greaţă sau vomă şi plutesc pe norişori roz în toată perioada. La fel cum sunt şi viitoare mămici care ar dormi non stop (eu!!) sau care nu pot să se ridice din pat de rău…
Indiferent din care categorie faci parte, cele nouă luni vor zbura repede şi contează rezultatul lor: copilaşul pe care îl vei ţine în braţe după ce vei naşte!
Până acolo însă, vreau să îţi vorbesc astăzi despre 10 lucruri care îţi pot face sarcina mai uşoară. Poate că nici nu te-ai fi gândit la ele, însă hai să vedem ce poate face fiecare pentru tine!
1. Un jurnal al sarcinii
Poate fi unul din comerţ, la fel cum poate fi unul pe care îl personalizezi tu. Ţine evidenţa primei lovituri, ataşează prima ecografie, detaliile despre măsurătorile de la ginecolog, testele efectuate… poate fi un cadou frumos pentru copilul tău, atunci când va creşte mai mare.
Iar pe tine te va ajuta, pentru că vei avea toate aceste informaţii la un loc!
2. Un dispozitiv cu ajutorul căruia să asculţi bătăile inimii fătului.
Probabil unul dintre cele mai emoţionante momente este să auzi pentru prima oară bătăile inimii copilului tău. Cum ar fi să le asculţi de fiecare dată când ţi se face dor?
Vezi ce înseamnă aparat de ascultat sunetele fetale şi ce preţ are aici!
3. O sticlă personalizată/termos pentru tine, ca să te asiguri că te hidratezi corespunzător.
Apa este importantă pentru fiecare dintre noi, însă mai ales trebuie să te hidratezi mult mai serios în perioada sarcinii. Alege un model care să te atragă şi să te îndemne să îl porţi peste tot.
4. O pernă de gravide (pe care o vei folosi mai apoi drept pernă de alăptare).
Odată cu intrarea în trimestrul al treilea, iată încă o sugesti de lucruri care îţi pot face sarcina mai uşoară. Medicii recomandă să dormi pe partea stângă, pentru ca fluxul sangvin către bebeluş să fie mai bun.
5. Vorbeam la început de starea de rău din sarcină.
Ei bine, ştiai că există brăţări care controlează şi ameliorează starea de vomă/greaţă? Se recomandă celor care au rău de mişcare, însă pot fi folosite şi de către femeile însărcinate.
6. Sutiene de alăptare.
Crezi că e cam devreme pentru ele? Depinde de fiecare femeie – eu am avut sânii foaaaarte sensibili şi a trebuit să cumpăr sutiene cât mai simple, fără dantelă şi briz-brizuri. Dacă iei din start sutiene de alăptare, le poţi folosi şi după ce naşti!
7. Colanţi pentru femei însărcinate.
E foarte posibil să trăieşti jumătate de ani în colanţi. Pe lângă faptul că sunt uşor de îmbrăcat, te pot feri de pişcături de insecte, ţin călduţ, sunt moi şi comozi… aşa că înarmează-te cu colanţi, însă ai grijă să alegi unii cu talia înaltă, elastică, pentru ca ei să nu alunece de pe burtică!
8. Am spus 10 lucruri care îţi pot face sarcina mai uşoară? Mai avem încă două, aşadar.
Dropsuri cu ghimbir, care te ajută să scapi de senzaţia de vomă şi/sau greaţă. Eu aveam cam în toate genţile bombonele de genul acesta. Şi uneori îmi făceam şi ceai de ghimbir. Atenţie însă, prea mult ghimbir nu este bun pentru digestie!
9. Loţiune sau ulei contra vergeturilor.
Deşi bagajul genetic este cel mai important atunci când vine vorba despre vergeturi, nu strică să hidratezi pielea cât mai bine (din exterior, de această dată!). Spre sfârşitul sarcinii este foarte posibil să simţi senzaţia de mâncărime mai acutizată, aşa că o cremă te poate ajuta şi în acele momente (atât de neplăcute!).
Eu nu am o recomandare anume – şi o simplă cremă hidratantă este de ajuns. Important este să o folosiţi!
Descoperă aici o gamă largă de produse anti-vergeturi şi alege-o pe cea potrivită!
10. Centură postnatală.
Unii medici o recomandă pentru că susţine muşchii abdomenului după naştere, alţii nu, tocmai pentru a forţa muşchii să îşi revină singuri. Medicul meu a făcut parte din cea de-a doua categorie, însă dacă aş lua-o de la capăt, aş alege cu siguranţă o centură.
Descoperă aici mai multe variante şi alege-o pe cea care ţi s-ar potrivi!
Acestea au fost cele 10 lucruri care îţi pot face sarcina mai uşoară. Voi ce aţi mai adăuga, din experienţa proprie sau din cele citite?
Inspirație/sursă: Parents.com