Cu siguranţă aţi auzit până acum termenul de viroză respiratorie. Maaai ales dacă aveţi copii! Cel mai probabil într-un context în care copilul vostru nu se simţea prea bine, aşa că aţi fugit cu el la medic. Sau poate că fetiţa sau băieţelul vostru merge la creşă sau la grădiniţă, iar colectivitatea, după cum bine ştim, vine la pachet cu viruşi şi microbi de toate felurile.
Şi cu siguranţă, măcar o dată aţi simţit chiar voi simptomele pe pielea voastră!
Ce este o viroză respiratorie?
O viroză respiratorie este o infecţie acută virală uşoară a tractului respirator superior: nas, sinusuri, faringe şi laringe.
Ce simptome are o viroză respiratorie?
Simptomele variază de la pacient la pacient, însă putem observa: nas înfundat sau secreţii nazale, gât iritat, febră de intensitate mică-medie, dureri de cap moderate, strănut, oboseală. În unele cazuri apare şi tusea.
Care este calea de contaminare în cazul unei viroze respiratorii?
Viroza se răspândeşte:
- pe calea aerului (prin picăturile provenite în urma strănutului, tusei sau chiar a vorbitului – picături care conţin virusuri de la persoana bolnavă)
- prin contact direct cu persoana bolnavă şi prin contact indirect (prin atingerea obiectelor contaminate de către persoanele bolnave).
Perioada de incubaţie este de 24-72 de ore.
Ce facem dacă avem simptomele unei viroze respiratorii?
Deşi de obicei viroza trece de la sine, eu vă sfătuiesc să mergeţi la medic, mai ales în cazul unui copil mic pentru a evita o complicaţie ulterioară. Tratamentul nu implică administrarea de antibiotice, viroza fiind dată de prezenţa unui virus. Medicul vă va recomanda medicamente care au scopul de a ameliora simptomele.
Cum putem ajuta organismul să treacă mai uşor peste o viroză respiratorie?
În timpul unei viroze, imunitatea organismului nostru este mai scăzută, iar în lupta cu boala, scade şi mai mult. Că doar avem un duşman în corp, nu e aşa? Iar organismul nostru, dragul de el, are o luptă de dus!
Aşa că îi putem veni în sprijin cu ajutorul unor produse naturale. Plantele medicinale ne-au dovedit de-a lungul timpului că reprezintă o soluţie eficientă şi sigură, aşa că ne putem baza pe ele. Aşadar, ce ar fi dacă am administra la nevoie, nouă şi celor dragi, capsulele Biosept de la Fares?
Cum funcţionează remediul natural Biosept capsule?
Principala acţiune a capsulelor Biosept este antivirală, dar acţionează şi ca antiinflamator. Asta înseamnă că pe de o parte, virusurile sunt impiedicate să se dezvolte prin inhibarea replicării (înmulţirii) lor şi, pe de altă parte, capsulele reduc febra, cefaleea şi disconfortul resimţit de pacient.
Ce conţin capsulele Biosept?
Naturale, naturale, dar ce conţin? Dacă ne uităm la ingrediente, vedem aşa: frunze de măslin, lichen de piatră, muguri de plop, extract uscat de scoarţă de salcie, cuişoare.
Aşadar, Biosept chiar este un antiviral 100% natural.
Când se administrează capsulele Biosept?
Este recomandată administrarea încă de la debutul semnelor de viroză. Ar fi bine să ai o cutie în casă, la îndemână.
Cine poate lua capsulele Biosept?
Capsulele Biosept de la Fares pot fi administrate ca tratament al virozelor respiratorii tuturor membrilor familiei, dacă au peste şase ani. Aşadar: copiilor cu vârsta de peste 6 ani (câte 2-3 capsule pe zi, la o oră după masă) şi adulţilor.
Dacă eşti însărcinată sau alăptezi, produsul Mami Biosept îţi este dedicat!
Cum ne putem îngriji acasă când avem o viroză respiratorie?
- Pe lângă administrarea remediilor naturale, ai nevoie de multă odihnă şi hidratare.
- Evită locurile aglomerate – copiii nu vor mai merge în colectivitate
- Limitează contacul cu persoana bolnavă. Da, ştiu, ai vrea să îi dai mulţi pupici celui mic şi să îl ţii cât mai mult în braţe acum că e bolnăvior, însă e spre binele vostru să păstrezi distanţa pe cât posibil.
- Spălaţi-vă bine pe mâini, cât mai des.
- Curăţă şi dezinfectează suprafeţele cu care intraţi în contact.
Tu cum reacţionezi în cazul unei viroze respiratorii? Care sunt primele măsuri pe care le iei, pentru tine sau pentru copilul tău?