Probabil aţi observat că zilele acestea a fost la maaaare modă provocarea celor zece ani. Adicătelea, oamenii au pus o poză cu ei de acum 10 ani şi una din prezent, pentru a observa diferenţa. Foarte drăguţ, mi-am zis, până când am dat de fotografiile care ilustrau cum am reuşit noi, oamenii, să afectăm planeta prin acţiunile noastre. Cum au dispărut pădurile, cum s-au topit gheţarii, cum au dispărut specii de animale… şi zâmbetul nu mi-a mai fost zâmbet. Dragi, trebuie să facem fiecare câte ceva, cât de mic, pentru a ne ajuta planeta! E casa noastră, alta nu mai avem! Nici noi, nici copilaşii noştri! Asta e marea moştenire pe care le-o lăsăm!
Cred că aţi văzut deja articolele mele cu sfaturi practice pentru a proteja mediul (aici şi aici). Azi vreau să continui povestea şi iniţiativa verde scriindu-vă despre opt alegeri verzi pentru un mediu mai sănătos. Vreau să vă fac cunoştinţă cu opt branduri de produse eco, care ne sunt de mare ajutor în dorinţa noastră de a avea grijă de mediu. Hai să spune împreună adio plasticului alegând…
1. Klean Kanteen. V-am mai scris despre KK-uri şi de ce le sunt deosebite; sunt geniale prin prisma faptului că apa celor mici va fi curată şi proaspătă mai mult timp, datorită interiorului polisat electric şi datorită opacităţii. Ingrid are varianta Sippy de un an şi în curând vom trece la varianta mai mare, cu capac sport.
Pe lângă proprietăţile lor, recipientele Klean Kanteen vin în diferite culori, care mai de care mai iubibilă. Să vă spun cât de adorabile sunt noile produse din colecţia de primăvară? Şi că ele pot fi personalizate cu stickere şi abţibilduri, pentru ca fetiţa sau băieţelul vostru să le recunoască dintr-o mie? Mai bine vă arăt preferatul meu din noua colecţie:
2. Bee’s Wrap. Ambalajele Bees Wrap sunt fabricate din bumbac organic cu ceară de albine, ulei de jojoba organic şi răşină de copac. Acest mix de ingrediente fac ca ambalajele să fie antiseptice, astfel încât produsele să se menţină proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Dap, chiar şi sandwich-ul din pacheţelul de zi cu zi. Mai ales el!
3. Eco coconut. Dacă mă urmăriţi pe Instagram, aţi văzut probabil că de ceva timp eu folosesc bureţi cu peri din nucă de cocos. Dap, aţi citit bine! Bureţii ECOcoconut sunt realizaţi din materiale ecologice, biodegradabile şi sustenabile. Sunt super eficienţi pentru a îndepărta laptele lipit de oală (aaa, nuuu, nu mi s-a întâmplat mie, am văzut la o vecină!) fără să zgârie. Îndepărtează mucegaiul şi pot fi folosiţi atât în baie, cât şi în bucătărie.
4. Vejibag. Voi cum păstraţi legumele? De cele mai multe ori în plastic, eventual cel în care le-aţi cumpărat, nu e aşa? Ei bine, vă propun o alternativă: săculeţul din bumbac organic pentru legume Long Vejibag.
De ce să alegem un săculeţ Vejibag? Păi, spuneam mai sus de pungile de plastic. În interiorul lor se formează un mediu în care concentraţia de etilenă este prea mare, ceea ce înseamnă că legumele mucegăiesc mai repede. Săculeţul din bumbac le permite să respire, umezeala de pe el evaporându-se treptat, egal, astfel încât legumele sunt mult mai aerisite. Rezulatul? Păi, simplu: legume proaspete pentru mai mult timp.
5. Food Huggers. Sunt sigură că vi s-a întâmplat cel puţin o dată să tăiaţi dintr-o lămâie şi apoi… să o puneţi în frigider. Data viitoare când o folosiţi, tăiaţi prima felie – pentru că deh, s-a uscat, aşa cum era de aşteptat – şi o folosiţi mai departe. Sau poate că o şi aruncaţi direct… şi jumătatea de avocado rămasă, pentru că oricum oxidează, nu?
Dar cum ar fi dacă v-aş spune că există pe lume Food Huggers, nişte „căpăcele” de diferite dimensiuni, din silicon, fără BPA şi ftalaţi, care ne ajută să mai stopăm risipirea mâncării? Aceste dispozitive „îmbrăţişează” resturile de fructe şi legume rămase, (dar şi diferite borcănele,) pentru ca ele să fie folosite sau ronţăite mai târziu. Fără să permită uscarea!
6. Bag-again. Read again şi sunt sigură că vă veţi face o idee despre următoarea alegere verde. Este vorba despre un săculeţ din bumbac organic, fără pesticide, care poate fi folosit pentru stocarea pâinii sau a fructelor. Un mare plus este faptul că poate fi folosit şi în congelator!
7. Echolunch box. Cine foloseşte caserole, mâna sus! Fie că punem mâncarea în frigider, pentru la birou sau la şcoală, un set de caserole este musai de avut în casă. Partea interesantă la Echolunch box este că oferă recipiente de dimensiuni diferite, care ne vor ajuta să păstrăm alimentele proaspete pentru mai mult timp şi totodată, separate. Nu conţin plastic sau silicon, aşadar nu se închid ermetic. De aceea nu sunt recomandate pentru mâncăruri lichide.
8. Stasher bag sau recipientul cu auto-sigiliu Stasher. Acest produs este relizat din silicon pur platinum provenind din resurse naturale, în principal nisip şi oxigen. Nu conţine derivaţi din petrol sau plastic (da, se poate!). Alte lucruri faine la Stasher bag: poate fi folosit pentru metoda sous-vide, la cuptorul cu microunde şi poate fi spălat la maşina de spălat vase.
Acestea sunt cele opt alegeri verzi pentru un mediu mai sănătos pe care mi-am dorit să vi le prezint. Le găsiţi pe toate pe site-ul Naturici.ro. Puteţi alege diferite forme, culori, modele şi bineînţeles, puteţi afla mai multe despre fiecare în parte. De asemenea, vă invit pe pagina de Facebook Super-Mami la concuuuuuuuuuurs! Puteţi câştiga unul dintre produsele de mai sus – nu vă spun care! – descoperiţi voi acolo, pe pagina SuperMami.Ro cum.
Voi ce produse verzi ştiţi şi recomandaţi?
Cu zâmbet să vă fie ziua!
Ce produse faine ai ales să prezinți. Aș încerca bureții de cocos. Cât de des îi schimbi?
Natalia, multumesc. In functie de cat de des ii folosesc… Eu am o sita unde ii las bine la uscat si daca ii spal bine, nu prind miros si nu se fac urati. Cred ca acum am unul de o luna, merita bis :).
Recomand, sunt foarte practici!