Rolul tatălui în perioada pre şi post natală

Ştiţi vorba aia care zice că într-o relaţie e nevoie de doi? Comunicare, respect, sprijin, iubire – pentru ele e nevoie de ambii parteneri. Ei, fiiiiiix pe acelaşi principiu trebuie mers şi când e vorba de apariţia şi creşterea unui copil. Dacă viitorii tătici au impresia că au făcut copilul (lucru deloc greu) şi că gata, de acum e treaba femeii de lângă ei să îl crească, anunţaţi-i respectuos că se înşeală amarnic. Şi luaţi atitudine în sensul ăsta!

Luaţi-i cu voi la ecografii, la cumpărat hăinuţe, la cursuri de puericultură. Spuneţi-le să vă facă un masaj din când în când, că tare greu e să ai burtică!  Farfuriile murdare nu se pun singure în maşina de spălat vase, la fel cum nici o banală omletă nu se face singură. Măcar un ceai, un cartof prăjit, un ou ochi şi o salată lângă pot face şi ei. Ca să nu mai spun de un pic de curăţenie în casă… pentru că din câte ştiu eu, şi stimabilii noştri iubiţi şi soţi au două mâini.

Dragilor, este vital ca un cuplu să formeze o echipă din toate punctele de vedere. Odată cu vestea sarcinii (care ar trebui să vă apropie), nimic nu va mai fi la fel. De aceea, este important ca tatăl să fie informat despre schimbările care au loc în corpul femeii, despre naştere şi mai apoi despre creşterea şi îngrijirea bebeluşului. Pentru că, ce să vezi – un tătic nu poate alăpta copilaşul, în schimb poate face cam tot ce face o Super-Mami: îi poate face băiţă, îi poate cânta, îl poate purta, îl poate schimba (nu e chiar aşa groaznic să schimbi un scutec, serios!), îi poate face toaleta şi aşa mai departe. Taţii, la fel ca şi mamele, joacă un rol vital în creşterea şi dezvoltarea copilului şi e păcat să nu se implice. Timpul trece, bebe creşte şi aceste clipe nu se vor întoarce!

Probabi aţi văzut de-a lungul articolelor că eu încurajez implicarea tăticilor sau viitorilor tătici, aşa că vreau să vă povestesc despre un proiect educativ dedicat exclusiv lor: Modern Dad’s Challenge. Prima ediţie are ca temă subiectul “Rolul tatălui în perioada pre şi post natală“. Participarea este gratuită şi înscrierea se face aici (tot la acel link veţi găsi şi mai multe detalii). Acest eveniment va avea loc pe 5 aprilie 2017, începând cu ora 18.30, la Impact Hub Bucureşti. Speakeri vor fi Dr. Valeria Herdea, Medic primar demedicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie; Oana Nicolau, Psihoterapeut de cuplu si familie; Sorin Nicolau, Life and Business Coach. Va exista şi un invitat surpriză!

Aşa cum o verighetă nu te face pe tine doamnă (decât în acte), nici faptul că un copil îl aşteaptă pe el acasă nu îl face tată. Haideţi să îi încurajăm pe domnii de lângă noi să se implice activ, să afle mai multe despre statutul şi meseria de tătic şi să îi trimitem la eveniment!

Comments

comments

Article Tags :
Adina Aruștei

Eu sunt Adina şi împreună cu domnişoara Fundiţă, fetiţa mea, îţi urăm "Bun venit!" pe www.Super-Mami.Ro!  Citeşte mai mult ➤

Related Posts