Îngrijirea tenului în sarcină – ce produse să folosim?

De îndată ce a început burtica mea să capete forme sau să dechid gura cum că am un bebeluş în burtică, s-au şi găsit binevoitoare care să îmi spună că de acum înainte, viaţa tenului meu se va schimba radical. Dacă până atunci nu mă umplusem de coşuri şi de bube, ehehehe, stai să vezi ce va urma! Pornind de la această idee, aş vrea să vorbim azi despre îngrijirea tenului în sarcină.

Aşa cum vă spuneam mai sus, pe mine mă păştea grav sfârşitul unui ten mixt, care arată destul de bine, e luminos, sănătos şi catifelat (şi eu modestă!). După ce am împlinit 20 de ani mi-au apărut coşuri din când în când, însă nu am avut niciodată acnee sau pete. L-am demachiat în fiecare seară (chiar dacă nu am folosit produse de machiaj – pe timpul zilei, pe ten se aşează praf, fum şi mii de particule din aer şi e neapărat nevoie să îl demachiem), însă uneori nu am folosit cremă. Am şi eu riduri de expresie ca toată lumea care are până în 30 de ani, se mai îngraşă, zona T e grasă, tenul per total mixt, aşa cum spuneam. Şi atunci, de unde ştiau aceste persoane binevoitoare că tenul meu o va lua razna?!

Probabil acesta este unul dintre cinci lucruri pe care nu trebuie să i le spui unei femei însărcinate. O fi cum o fi, vede ea! Nu trebuie să o ameninţi tu că tenul ei o să se transforme peste noapte într-un almanah de coşuri.

Bun, ştim deja că fiecare organism e diferit şi reacţionează diferit la sarcină. E foarte posibil ca un ten curat să se umple de coşuri şi pete, sau dimpotrivă, să se curăţe foarte bine pe timpul sarcinii. Saaaaau (cazul meu), să nu observaţi nicio schimbare. Oricare dintre cele trei cazuri ar fi valabile, eu vă recomand să nu renunţaţi sub nicio formă la îngrijirea tenului în timpul sarcinii. Dimpotrivă – aşa cum folosiţi ulei şi cremă pentru a ţine vergeturile la distanţă, aşa trebuie să folosiţi şi creme pentru ten.

Sfat: dacă până acum foloseai produse mass market, încearcă să investeşti în produse dermatocosmetice potrivite tenului tău. Spre exemplu poţi alege branduri precum Bioderma, La Roche Posay, Vichy, Ivatherm, Avene, Uriage şi aşa mai departe. Acestea se găsesc în farmacii (nu supermarketuri) şi nu sunt făcute la kilogram – cum îmi place mie să spun – ci vizează anumite tipuri de ten şi sunt mai nişate.

Ca să îţi faci o idee, îţi voi spune ce folosesc eu în acest moment:

Dimineaţa:

  • mă spăl pe faţă cu gelul curăţare ten Ivapur, Ivatherm;
  • aplic câteva pompiţe din serul Genifique de la Lancome (tu poţi alege o cremă hidratantă/nutritivă);
  • urmează aplicarea machiajului – uneori folosesc fond de ten, alteori bb cream. Orice ai folosi, nu uita să verifici dacă produsul respectiv are factor de protecţie solară! Indiferent de anotimp, foloseşte o cremă de zi cu SPF sau un fond de ten/bb cream cu SPF!
    Dacă preferi un machiaj mai natural, lejer, Bioderma a lansat de curând Hydrabio Perfecteur cu SPF 30. Află mai multe despre el dând click pe numele său!

Seara:

  • pentru demachiere folosesc: soluţie micelară Sensibio H2O de la Bioderma, (da, sunt fană Bioderma, după cum vezi) pentru ten sensibil. Dacă nu ai prea mult timp, alege şerveţele demachiante, dar nu uita să îţi curăţi tenul;
  •  crema de seară Andalou Naturals – în acest moment am una comandată de pe Iherb.com, cu celule stem din plante. Alături de ea folosesc şi un serum pentru ochi, luat tot de pe site-ul menţionat anterior. Dacă nu te încântă comenzile on-line, să ştii că până acum am folosit cu succes gelul balsam Vichy Idealia Skin Sleep.

Uneori folosesc şi apă termală, iar o dată pe săptămână îmi aplic o mască hidratantă sau de tip peel off (ce îmi pică în mână – de la Sephora, Douglas, din dm etc etc).

Şi acestea sunt toate produsele pe care le folosesc în acest moment! Vi se par multe? Mie nu! Aş putea spune că nu mi-am schimbat cu absolut rutina de îngrijire a tenului comparativ cu perioada de dinainte de sarcină. Îl curăţ, îl hidratez, îl îngrijesc… Chiar dacă suntem însărcinate, să ştiţi că este foarte important să avem un pic grijă şi de noi. Nu cred că nu găsim 5 minute dimineaţa pentru a ne spăla pe dinţi şi ten şi 5 minute seara pentru a ne demachia (insist pe acest aspect, mămici, e foarte important să vă demachiaţi!!) şi pentru a aplica o cremă.

Eu vă sfătuiesc din suflet să nu vă mai luaţi după X şi Y care vă spun că folosirea cremelor dăunează copilului şi să vă vedeţi de treabă! Prea mult sfaturi binevoitoare bazate pe superstiţii şi experienţele prietenelor prietenei prietenei! De asemenea, dacă observaţi schimbări majore, adresaţi-vă imediat unui dermatolog. Nu amânaţi, pentru că aspectul tenului este foarte important la o femeie! Este primul lucru pe care îl privim atunci când ne întâlnim cu cineva, nu e aşa?

Voi cum vă îngrijiţi tenul în timpul sarcinii? Diferă rutina de dinainte de cea de acum?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 thought on “Îngrijirea tenului în sarcină – ce produse să folosim?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *