Mit sau adevăr: au şi tăticii pofte şi greţuri atunci când tu eşti însărcinată?

Astăzi am dat peste un subiect care m-a amuzat, drept să vă spun. O anume tipă, pe care nu o cunosc (şi nici nu e relevant sau important asta) se întreba dacă au şi tăticii pofte şi greţuri atunci când tu eşti însărcinată? Spunea că soţul ei pofteşte foaaaarte tare la guacamole şi la un anume tip de cafea din Starbucks. Alta a adăugat şi ea că soţul ei a început să vomite mai des de când e ea însărcinată, iar o a treia a povestit despre soţul ei care resimte greţurile de dimineaţă. Măăăăăăăăăi să fie!

Chiar aşa de sensibili or fi tăticii ăştia? Mie mi se par un pic trase de păr situaţiile de mai sus. Înţeleg că el empatizează când te vede leşinată, îmbrăţişând toaleta (dacă sunteţi curioase, puteţi citi articolul Cum te simţi în primul trimestru de sarcină pentru a afla despre experienţa mea), dar de aici şi până la a dezvolta propriile greţuri şi simptome de femeie însărcinată parcă e cam cale-lungă.


Un alt lucru pe care l-am citit (de această dată pe un site românesc) era acela că dacă aşteptaţi băieţel, tăticii încep să se îngraşe. Deci daaaaaaa, dragi viitoare mămici, îl cântărim şi pe tati zilnic ca să vedem ce stabileşte cântarul! Dacă ia 10 kile în plus, nu e pentru că e fanul numărul 1 al aripioarelor picante de la KFC sau pentru că nu îşi mişcă fundul deloc toată ziua preferând în schimb scaunele (de la muncă, de la maşină, de acasă etc), ci pentru că noi avem un băieţel în burtică! Deci tot noi suntem de vină! Voi aţi citit aberaţie mai mare decât asta?!

Înţeleg importanţa, emoţia, teama şi multe alte sentimente ale momentului în care afli că o să fii părinte şi pe cele din perioada următoare, dar de aici şi până la a emite asemenea aberaţii, parcă e cam lung drumul.

Aşadar, din punctul meu de vedere, Mit sau adevăr: au şi tăticii pofte şi greţuri atunci când tu eşti însărcinată? – este un mit! Dar pentru că eu nu deţin adevărul absolut, vă întreb pe voi: ce părere aveţi despre ce am scris mai sus? Soţii voştri ce spun? S-au îngrăşat cumva pentru că aşteptaţi un băieţel sau pentru că nu prea au mai avut timp să treacă pe la sală în ultima perioadă?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

2 thoughts on “Mit sau adevăr: au şi tăticii pofte şi greţuri atunci când tu eşti însărcinată?”

  1. :))) am auzit si eu de lucrurile astea si mi se par deplasate. Cred ca totul porneste din creier, un fel de autosugestie, ca de existat sunt convinsa ca exista barbati de astia “insarcinati”. Noi avem baietel si al meu sot nu cred ca s-a îngrășat cat am fost însărcinată. Poate pentru ca nu avem kfc in zona :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *