Fie că este vorba despre prima călătorie cu maşina a bebeluşului sau despre o simplă ieşire sau vizită la cineva, e musai să luăm cu noi geanta bebeluşului. Despre asta aş vrea să povestim în acest articol!
În primul rând, lucrurile sunt mult mai simple dacă este vorba despre o vizită de câteva ore, pentru că în acest caz puteţi strecura şi în geanta voastră una-alta. Însă pentru o perioadă mai lungă, geanta bebeluşului trebuie să fie mai serioasă şi să conţină:
1. Scutece – clar, fără scutece nu plecăm de acasă! În funcţie de vârsta bebeluşului şi de câte scutece schimbaţi acasă, calculaţi numărul necesar şi puneţi şi o rezervă de cinci. Scutecele se găsesc oriunde, însă nu cred că vreţi să rămâneţi fără atunci când e musai să schimbaţi bebeluşul, nu e aşa? Noi folosim scutece Huggies.
2. Hăinuţe – 2-3 body-uri, pantalonaşi, bluziţe – depinde de anotimp. Spre exemplu, eu am plecat pentru 3 zile şi am luat 10 body-uri. Şi asta pentru că bebe a regurgitat şi nu am vrut să o las cu pieptul ud – nici nu e indicat aşa ceva!
În funcţie de destinaţie, adăugaţi şi o căciuliţă în bagaj.
sursa: udfashion.com
3. Pled pentru schimbat bebeluşul. Există pleduri impermeabile pe care le putem pune pe pat/canapea/orice suprafaţă pe care vom pune bebeluşul. Fie că vrem să îl schimbăm de hăinuţe sau pur şi simplu să îl lăsăm jos, vă recomand să aveţi un pled sau un scutec călcat în geanta bebeluşului.
Când mergem la pediatru, luăm pledul nostru de acasă!
4. Şerveţele umede. Pentru atunci când schimbaţi scutecele sau vreţi să vă curăţaţi pe mâini.
4. Cremă anti-iritaţii funduleţ (Bioderma ABCDerm Change intensiv avem noi) sau simplu, cremă de gălbenele.
5. Dacă ştiţi că vizita va fi mai lungă şi îi veţi face băiţă lui bebe, luaţi-i cosmeticele cu care e obişnuit (ulei şi gel de spălat) şi un prosopel curat. Nu folosiţi ce are gazda, nici măcar pentru o singură băiţă, pentru că produsele destinate îngrijirii pielii copiilor au formule diferite, mai blânde decât cele pentru adulţi.
Oferta de geluri de spălat este extrem de generoasă – alege ce vi se potriveşte de aici!
6. Apa termală este de un real folos. Uneori eu pulverizez pe o dischetă demachiantă şi o şterg pe cea mică pe faţă şi pe corp. Poate fi folosită şi pentru revigorare în maşină, dacă aveţi copii mai mărişori. Noi folosim acum La Roche Posay, însă am şi una Vichy nedesfăcută. Vi le recomand pe amândouă!
7. Biberoane, căniţă, linguriţă, suzetă. Borcănele cu mâncare sau formula. (Bebelina mea nu vrea să vadă suzetă sau biberon, aşa că dacă e nevoie să o hrănim cumva, o căniţă, seringă sau linguriţă ne ajută mai mult. Voi alegeţi).
8. Jucăria preferată sau păturică. Aşa zisul obicect de ataşament. Acesta poartă un miros cunoscut şi poate linişti copilaşul în anumite momente. Dacă bebe e mai mare, nu uitaţi de jucării pentru dentiţie.
În cazul în care copilul urmează vreun tratament, nu uitaţi de pastile, sirop sau cremele aferente. De asemenea, puteţi lua pieptănul, ughiera etc însă acestea nu sunt esenţiale decât în cazul unui sejur mai mare (spre exemplu un concediu la mare).
Voi ce credeţi că este musai, musai de luat în geana bebeluşului?