Când spun „prima călătorie cu maşina a bebeluşului”, nu mă refer la drumul de 20 de minute de la spital din ziua externării până acasă. Dimpotrivă, mă refer la un drum de patru ore jumătate, aproximativ 350 km.
Aşadar, prima călătorie cu maşina a bebeluşului nostru a avut loc zilele trecute. Fiind liber, am decis să plecăm din Bucureşti la ai noştri. Aş fi vrut eu la mare sau la munte, însă bebe având 6 săptămâni, marea nu e chiar o destinaţie interesantă prin prisma căldurii insuportabile.
Mărturisesc că iniţial m-am gândit (cu emoţii) că drumul e prea lung şi că faptul că scot fetiţa din mediul în care a crescut până acum nu e ok. Nu ştiu de ce, dar mie încă mi se pare mică-mică şi dacă aş putea, aş pune-o sub un glob de sticlă. Dar cum asta nu e posibil (şi contraindicat), am pornit la drum!
Am pus bebele în scoică şi am stat cu ea în spate. La dus a dormit vreo trei ore, ba chiar am dormit şi eu cu ea vreo oră. Am alimentat şi apoi am mers în parcare, ca să vedem dacă vrea să pape. După o rundă bună de supt şi luat aer, am pornit din nou la drum.
Pe drumul de întoarcere a fost activă în prima oră. Apoi ne-am oprit pentru a face o vizită. A fost cuminţică, a păpat, şi după ceva timp ne-am aşternut iar la drum – căci nu e aşa? – Călătorului îi şade bine cu drumul. Din cele trei ore rămase, a dormit vreo două jumătate. Fix când am intrat în Bucureşti s-a trezit şi a început să plângă spunându-mi că îi este foame. Fiind ora 22, nu am mai oprit, ci am alăptat-o vreo 15 minute, până am ajuns acasă. Am citit că nu e bine şi sigur să alăptezi în timpul mersului, dar eram aproape de casă şi nu mai avea sens să ne oprim. Voi să nu faceţi ca mine!
Am ajuns, am urcat, am continuat alăptarea şi când s-a liniştit, am pregătit şi băiţa. Da, ne-a prins ora 00 cu băiţa, însă fiind de pe drum, trebuia să o facem. Apoi, bebe a adormit şi aşa s-a încheiat prima călătorie cu maşina a bebeluşului.
Aşadar, cum a fost prima călătorie cu maşina a bebeluşului?
Cred că mi-am făcut prea multe griji şi planuri (unde oprim, de exemplu. Nu am mai oprit dacă ea a dormit!). Totul a fost bine – dar mi-am propus ca data viitoare să mergem pe lumină, ca să putem opri atunci când doreşte căprioara. De asemenea, vreau să ieşim cât mai des la plimbare mai lungă de o oră, pentru ca bebe să se înveţe cu maşina de mică (ceea ce vă sfătuiesc să faceţi şi voi). Acum cred că a plâns de trei ori – destul de bine, nu e aşa? Am o fetiţă cuminte! 🙂
În final, vreau să vă dau câteva sfaturi legate de prima călătorie cu maşina a bebeluşului
- ţineţi în maşină geanta în care aţi pus lucrurile bebeluşului (scutece, hăinuţe etc). Dacă aveţi bagaje, riscaţi să le scoateţi pe toate pentru a ajunge la ea.
- ţineţi la îndemână şerveţele uscate şi umede – în caz că regurgitează, de exemplu. Aici intră şi şerveţelele antibacteriene (eu am şters un pic bancheta, fiind din piele)
- luaţi o pernă – mie mi-a fost ajutor. Deşi am alăptat în parcare, nu am ieşit din maşină (doar am deschis uşa pentru aer), perna a fost de real folos!
- fiţi relaxate! nu uitaţi că starea voastră este molipsitoare pentru bebeluş!
- dacă este iarnă sau vreme urâtă, gândiţi-vă bine dacă e musai să plecaţi la drum. Noi am făcut prima călătorie cu maşina a bebeluşului vara, deci nu am luat în calcul prognoza meteo care putea fi nefavorabilă. Mai bine amânaţi călătoria, decât să existe riscul de a rămâne blocaţi pe undeva!
Vă dorim drumuri cât mai bune!
Pingback: 8 lucruri esenţiale în geanta bebeluşului - Super-Mami.Ro
[…] că este vorba despre prima călătorie cu maşina a bebeluşului sau despre o simplă ieşire sau vizită la cineva, e musai să luăm cu noi o geantă în care […]