Pe la începutul lunii octombrie am aranjat cărțile cu activități ale domnișoarei Fundiță și așa am dat peste câteva completate pe sărite. Aici o activitate, peste trei pagini încă una… Și dacă am văzut așa, le-am pus deoparte și, ca să nu le „irosim”, le-am lucrat până am epuizat activitățile și le dăm deoparte. Nu înainte de a vi le arăta și, bineînțeles, de a vă spune impresii despre ele!
Cinci cărți cu activități pentru copii – CQ Inteligența creativă, editura Gama, 5 ani.
Nu cred că vă miră faptul că vedeți la noi încă o carte din această colecție. Activitățile mi se par interesante, variate, și fac parte din familia lexicală a subiectului abordat. Rămân totuși la părerea că vârsta afișată de ei este o medie, cel mai probabil. În sensul că unele activități sunt foarte simple, iar altele… prea complicate pentru 5 ani.
Cinci cărți cu activități pentru copii – Învățare prin jocuri. Citire. Scriere. Calcul. Combinare.
Nu știu de unde este această carte (văd că a fost concepută în Germania și tipărită în China), însă este destinată copiilor cu vârsta de 5 ani+. Mi se pare o încadrare într-adevăr corectă.
Cinci cărți cu activități pentru copii – Unicornul fermecat. Activități de Crăciun
Daaa, dadadada, știu, încă nu e Crăciunul, dar a început să ne înghețe nasul dimineața, nu? Plus că dacă e vorba de Crăciun, putem să ne gândim la el oricând…
Pentru iubitoarele (și iubitorii de unicorni, de ce nu?) va fi o mare plăcere să îi ajute pe unicorni să găsească drumul cel mai scurt către castel, să găsească tot felul de cadouri, să alunece ușor pe gheață… Titlurile mi se par foarte inspirate și în temă.
Recomand cartea – și nu doar pe ea, există mai multe în serie. Și e posibil să le fi văzut deja la noi.
Poate fi un cadou perfect pentru pasionatele de unicorni – O puteți comanda de aici!
Cinci cărți cu activități pentru copii – Caiet de jocuri și activități pentru copii isteți. Recomandat pentru grupa mare. 5-6 ani
Nu știu exact despre ce grupă mare se vorbește aici, însă nu cea din sistemul din România, sunt sigură! Sunt pagini în care se exersează scrisul de mână și activitățile par a se adresa copiilor care știu deja să citească. Ingrid știe, a reușit să le facă pe unele singură, însă și așa, a trebuit să stau pe lângă ea mai mult decât atunci când avea o altă carte cu activități în față.
Uneori îi ofer aceste cărți cât sunt într-o sedință, de exemplu (eu încă lucrez de acasă), ca să fie ocupată și să pot fi atentă. Însă aceasta, cu siguranță, nu este o opțiune, pentru că a venit des să mă întrebe lucruri legate de cerințe. Lucru care, clar, nu s-a întâmplat în alte cazuri.
Așadar, am încheiat activitățile din această carte, dar mai mult împreună. Aș spune că este dedicată copiilor din clasa întâi.
Acestea fiind spuse (sau prezentate), vă anunț că în ultima perioadă nu am mai comandat astfel de cărți. A mai primit vreo două pe care le vom răsfoi, însă consider că este suficient ceea ce face la școală. Am avut mereu în casă pentru că la grădiniță nu făcea mare lucru și a trebuit să am eu schimbul doi, de educatoare, însă acum pare că lucrurile s-au schimbat. Apropo de asta, știți ce mi-a spus când am întrebat-o care a fost educatoarea ei preferată?
Tadaaaam, să bată tobele: Cea care o lua în brațe și o lăsa să se uite pe youtube!… deci mulțumim pentru… nimic, dacă după vreo șase educatoare, asta e singura care a cucerit-o. Închei, nici nu veau să îmi amintesc.
Spor la activități, fie ele la grădiniță sau acasă!
😂 😂 😂, mda, nici noi nu am nimerit grădinița potrivita pentru Eva. Dar nu am avut de ales fiindca era aproape de casa și cum eu nu conduc… Asta a fost situația! Bine măcar ca nu am dat-o în bară și cu școala! Deși e în capătul celalalt al orasului… 😂
Imi pare rau sa aud asta 🙁 Cat potential irosit… doar pentru ca sistemul accepta persoane fara inclinatie, fara pregatire, fara fara fara… as putea continua discutia la infinit. Ma bucur ca macar cu scoala e mai bine – si eu simt la fel – sper sa ne tina! 🙂
Hugs!