Se apropie începutul de an şcolar cu paşi rapizi. În acest moment, ştim acest lucru mai mult teoretic decât practic, pentru că evoluţia numărului de cazuri pozitive este în creştere. Şi chiar dacă situaţia ar fi mai bună din punctul de vedere al numărului, tot rămân întrebările pe care ni le punem noi, ca părinţi. Eu una am 10000 de astfel de întrebări. Fără răspuns încă… aşa că nu pot spune că o voi duce pe Ingrid la grădiniţă. Dar nici că nu o voi duce. Aştept, probabil ca şi multe dintre voi, nişte răspunsuri.
Cu toate acestea, am început să îi iau cele necesare. De haine are oricum nevoie, nu? Rechizitele le putem folosi acasă, rucsăcelul îl poate lua la plimbare… iar masca o poartă oricum când intrăm în magazin. O iau rar cu mine la cumpărături, prefer să comand, însă atunci când merge, poartă şi ea mască.
În acest context, cu sau fără grădiniţă, vă invit să vorbim un pic despre măşti pentru copii.
Din start vă spun că eu consider utilă masca pentru adulţi şi aplic aceeaşi logică şi pentru copii. Aşadar, măştile pentru copii sunt şi ele utile din punctul meu de vedere.
Cum convingem copiii să poarte mască?
Poate că până acum nu aţi avut nevoie de mască. Poate că aţi fost la ţară sau poate că aţi fost doar cu familia şi nu aţi intrat în contact cu alte persoane. Însă odată cu luna septembrie, este foarte posibil ca acest lucru să se schimbe şi masca pentru copii trebuie să apară şi ea în peisaj.
Iată câţiva paşi pe care îi poţi face pentru ca micuţul tău să o accepte mai uşor:
- Poartă şi tu mască şi explică-i de ce o faci. Vorbeşte-i pe înţelesul lui despre pandemie şi importanţa protejării.
Nu uita de importanţa exemplului! Şi vecina, şi x, şi y poartă pentru că… - Lasă copilul să exploreze masca. Răspunde-i întrebărilor. Exersaţi purtatul măştii în interior, apoi afară. Măriţi timpul de purtare, pentru că dacă va merge îl colectivitate, va trebui să o poarte pentru mai mult timp.
- Acceptă-i reacţia şi spune-i că şi tu simţi la fel (dacă e cazul – deşi bănuiesc că nimeni nu sare de bucurie când vede o mască…). Dacă vrea să dea masca jos, lasă-l să o dea jos. Încercaţi mai târziu din nou.
- Permite-i copilului să aleagă masca pe care vrea să o poarte. Dacă este prea mic, cumpără o mască pe care o puteţi picta sau decora împreună.
- Dacă ai copil mai mare, puteţi coase împreună o mască.
- Organizaţi jocuri de rol. Şi ursuleţul preferat are nevoie de mască atunci când iese din casă!
- În cazul în care aveţi prieteni cu copii mai mari decât al tău, roagă-i pe cei mari să le arate sau povestească despre mască micuţilor.
- Joacă-te cu el cât timp poartă masca. Încă ai năsucul la locul lui? Ia să văd! Stârneşte hohote de râs pentru a detensiona atmosfera.
- Întreabă copilul cum se simte cu masca. Ce ar vrea să schimbe. Cum vede el purtatul măştii. Găsiţi soluţii împreună.
Ce măşti pentru copii cumpărăm şi de unde?
Dacă pentru adulţi cele mai întâlnite sunt măştile chirurgicale, ei bine, pentru copii sunt mai atractive cele mai colorate.
Pe piaţă există diferite modele. În funcţie de materialul din care sunt făcute, filtre, straturi, culori, design – ai de unde alege. Iată câteva exemple:
Set 3 bucăţi mască pentru copii, cu filtru, reutilizabilă
Dacă te tentează, află mai multe detalii şi comandă setul de aici!
Masca facială pentru copii cu supapă de expirare, 5 straturi. Disponibil şi pe albastru
Dacă te tentează, află mai multe detalii şi comandă produsul de aici!
Mască pentru copii KN95 cu 4 straturi
Dacă te tentează, află mai multe detalii şi comandă produsul de aici!
Set 4 măşti premium pentru copii, 8 filtre
Dacă te tentează, află mai multe detalii şi comandă produsul de aici!
Set de 50 de măşti faciale cu imprimeu vesel
Dacă imprimeul l-ar atrage pe cel mic, află mai multe detalii despre produs de aici!
Set 50 măşti faciale nesterile, de unică folosinţă, pentru copii
Află detalii despre aceste măşti şi dacă vi se potrivesc, comandă-le de aici!
Dacă vrei, poţi să cumperi măşti chirurgicale clasice pentru copii.
Indiferent de masca pentru copii pe care o alegeţi, este bine să utilizaţi un astfel de produs. Nu uitaţi şi de celelalte reguli: distanţare socială, spălat pe mâini cu apă şi săpun şi atins cât mai puţine lucruri afară.
Să fim sănătoşi! Restul le facem noi.