Pielea bebeluşilor este pur şi simplu… perfectă. Fină, catifelată, fără riduri, fără pete – ce mai, pielea ideală pentru pupăcit mult şi bine. O astfel de piele nu trebuie agresată cu produse parfumate sau cu formule care conţin alcool sau alte ingrediente deloc prietenoase. Încercaţi să limitaţi folosirea produselor doar pentru că aşa am văzut sau auzit la alte mămici. Nu, copilul mic (până în doi ani) nu trebuie spălat de fiecare dată cu gel de duş şi/sau săpun, nu trebuie cremuit şi ferchezuit în masaje de câte trei ore după fiecare baie.
În cazul în care există o afecţiune dermatologică (stabilită de un specialist), urmaţi tratamentul şi cremele prescrise. Însă dacă nu este cazul, nu folosiţi de la voi putere produse care miros frumos – pur şi simplu nu este nevoie de ele!
Fetiţa mea are un început de dermatită atopică, aşa că astăzi vreau să vă vorbesc despre rutina LIPIKAR AP+ pentru piele predispusă la atopie. De fapt, atopia asta sau pielea atopică se traduce prin piele care provoacă mâncărimi, supurează şi formază beşicuţe. De obicei, dermatita atopică apare în jurul vârstei de trei luni, însă poate apărea chiar mai devreme. La nou născut, ea apare pe faţă (obraji şi bărbie) şi „creşte” odată cu copilul, localizându-se mai apoi pe gât, la nivelul coatelor (aspect solzos), în spatele genunchilor şi la încheieturile mâinilor. După fiecare erupţie există o stare de remisie, însă asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche, pentru că gata, a trecut.
Originile dermatitei atopice sunt date de bagajele genetice. Există predispoziţie genetică pentru atopie, ea arătând de fapt semne de uscăciune severă ale pielii. Bariera naturală a pielii se modifică, ceea ce înseamnă că alergenii din mediu pot penetra straturile inferioare ale epidermei. De aici şi până la răspunsul lor – stimularea sistemului imunitar – nu e decât un pas. Urmează apariţia semnelor clinice care indică apariţia eczemei atopice: mâncărimi, inflamaţii, supurare. Fumatul pasiv şi poluarea agravează şi accentuează numărul de dermatite atopice!
În timpul erupţiilor sunt recomandate creme sau unguente care conţin corticoizi (cunoscuţi sub numele de dermocorticoizi). Rolul lor este de a ajuta la tratarea leziunilor din momentul apariţiei. Odată acestea dispărute, trebuie să folosim creme emoliente pentru a reface hidratarea pielii uscate. Aceste creme ar trebui aplicate o dată sau de două ori pe zi pe întreg corpul. Mai mult, pentru a ajuta pielea, trebuie să evităm să spălăm copilul cu apă fierbinte, să nu folosim produse cu parfum, să îl îmbrăcăm în hăinuţe din bumbac.
Acum că am trecut un pic în revista ideea de dermatită atopică, iată şi câteva detalii despre rutina LIPIKAR AP+ de la La Roche Posay pentru piele predispusă la atopie:
Rutina LIPIKAR AP+ este potrivită şi nou-născuţilor, LIPIKAR BAUME AP+ şi SYDET AP+ dovedind o toleranţă seminificativă în rândul bebeluşilor şi copiilor. (Produsele La Roche Posay pot fi comandate online şi de aici, mai mereu sunt oferte de preţ).
LIPIKAR BAUME AP+ conţine Aqua Posae Filiformis, un nou ingredient activ exclusiv pentru a acționa asupra celor doi factori determinanți pentru pielea cu tendință atopică: restabilește și stabilizează echilibrul microbiomului şi repară și conservă bariera cutanată. Într-o formulă concentrată în Niacinamida calmantă și Unt de Karite 20% și dezvoltată cu un minimum de ingrediente active selecționate pentru eficacitatea și toleranța lor.
SYDET AP+ este o cremă de spălare cu textură fină, fără miros, care poate fi aplicată şi pe scalp. Pe lângă curăţarea blândă, ajută la diminuarea crustelor de lapte. Formula este cu unt de shea şi niacinamidă.
Pentru că noi urmăm deja rutina LIPIKAR AP+ pentru piele predispusă la atopie şi suntem încântate de rezultate, împreună cu cei de la La Roche Posay, vrem să vă facem o bucurie. Sau mai bine zis, zece bucurii – avem 10 kit-uri care vor ajunge la 10 bebeluşi din comunitatea Super-Mami.Ro!
Vă invit să participaţi la concurs mai multe detalii găsiţi pe contul de instagram @supermami.ro. Succes tuturor!