Nu ştiu voi, însă la noi e regulă împământenită: nu adormim fără să răsfoim o carte. Fie că îi citesc ceva, fie că ne uităm la numerele paginilor (mai nou, Ingrid a început să fie fascinată de cifre şi le caută cu privirea peste tot), fie că pur şi simplu povestim despre ceea ce vedem: facem asta zilnic, măcar 15 minute.
Aşa că în timp, biblioteca noastră s-a mărit considerabil. O dată datorită pasiunii ei pentru cărţi şi mai apoi datorită titlurilor care toooot apar pe piaţă. Tocmai din acest motiv mi-am propus ca azi să vă scriu despre câteva cărţi pentru copiii de trei ani. Cărţi pe care le-am primit de curând şi pe care le-am luat deja pe noptieră.
Cărţi pentru copiii de trei ani – colecţia Prietena mea Conni
De Conni am aflat în 2018, odată cu apariţia noilor titluri la editura Casa. După câteva răsfoiri, Conni a intrat rapid în topul preferatelor lui Ingrid. Poveştile colecţiei sunt simple, frumos ilustrate, şi tratează subiecte de interes pentru copii. Spre exemplu: Conni merge la fermă, Conni merge la săniuş, Conni merge la dentist etc.
Conni şi oliţa este una dintre cărţile pe care vi le-am recomandat atunci când am vorbit despre trecerea de la scutec la oliţă, pentru că nouă ne-a fost de mare ajutor.
Colecţia Prietena mea Conni s-a mărit de curând, aşa că nu se putea să ratăm noutăţie!
Descoperă întreaga colecţie Prietena mea Conni pe site-ul editurii Casa!
Următoarea carte pe care am adăugat-o în bibliotecă se numeşte „Acesta sunt eu şi acela eşti tu„. Este o carticică perfectă pentru copiii de trei ani pentru că tratează subiecte precum: Care este rolul ochilor? De ce avem nevoie de urechi? Dar de mâini? Oh, şi când suntem bolnavi, ce se întâmplă?
După cum veţi puteţi vedea, în carte vom găsi răspunsuri la întrebări pe care şi le pun copilaşii mai ales când încep să devină din ce în ce mai conştienţi de corpul lor.
Ştiţi care este bonusul, pe lângă ilustraţiile simple si clare şi informaţiile bine structurate? Clapetele! Nu ştiu copil care să nu fie fascinat de cărţile cu clapete!
Dacă ţi se pare interesantă şi potrivită pentru copilul tău, comand-o de pe site-ul editurii Casa!
Ultima carte pe care vreau să v-o arăt şi pe care am răsfoit-o cu spor, mai ales cu nepoţica mea mai mare, se numeşte Prima mea enciclopedie.
Se adresează copiilor mai mari, care au între 4 şi 7 ani, însă unele dintre subiecte pot fi discutate şi cu cei mai mici. De exemplu, Ce facem la grădiniţă? Unde cresc portocalele şi bananele? Ce plante cresc la noi? Prin ce se diferenţiază anotimpurile?
Ce facem cu deşeurile? Cu ce instrumente se face muzica? Cum arată pământul? – pe acestea pe putem descoperi atunci când piticuţii mai cresc.
Copiii sunt un izvor nesecat de De ce? De ce? De ce? aşa că prima mea enciclopedie va fi cu siguranţă mult iubită şi răsfoită.
Ah… şi v-am spus că şi ea are clapete?
Priviţi cu atenţie corpul uman. Ceeee are fetiţa? Dar băieţelul?
Dacă ţi se pare interesantă, o poţi comanda de pe site-ul editurii Casa, adică de aici!
Pe site-ul editurii Casa veţi găsi şi alte apariţii din ultima perioadă şi din câte am observat, au destul de des promoţii. Vă recomand să vă abonaţi la newsletter pentru a fi la curent cu ele, dar şi cu titlurile proaspăt tipărite.
Voi citiţi sau răsfoiţi cărţi zilnic? De la ce vârstă aţi început să o faceţi? Cum a evoluat relaţia copilaşului vostru cu minuăţiile de cărţi?
Dacă ai copil mai mic, poţi găsi aici recomandările mele de cărţi pentru copiii de doi ani
Cu zâmbet să vă fie ziua!