Fac această bunătate de peste cinci ani. Este atât de versatilă şi de permisibilă, încât atunci când am chef de ceva rapid, delicios şi arătos, gândul îmi zboară la ea. Această ruladă desert fără zahăr mai are şi un alt maaare avantaj: acela că este gata în maximum 30 de minute. Incluzând şi timpul petrecut pentru a spăla fructele, a rupe codiţa afinelor şi aşa mai departe.
Ingrediente necesare pentru această ruladă desert fără zahăr pentru copii:
- 4 ouă M
- 4 linguri cu vârf de făină – 50 g
- 4 linguri generoase de smântână – 100 g
- un praf de sare (în albuşuri)
- opţional: vanilie
Mod de preparare ruladă desert fără zahăr pentru copii
- Separi albuşul de gălbenuşuri.
- Cu ajutorul unui mixer baţi albuşurile spumă, cu un praf de sare.
- Amesteci gălbenuşurile cu smântâna şi făina.
- Când albuşul este bătut bine, adaugă amestecul de mai sus peste el şi încorporează-l cu ajutorul unei palete, de sus în jos, pale-pale. Dacă amesteci rapid, foaia nu va mai fi aerată.
- Întinde compoziţia într-un strat uniform pe o foaie de copt şi dă pentru 10 minute la cuptor. La mine sunt suficiente 10 minute la 175 grade. Voi verificaţi dacă este coaptă, în funcţie de cuptor pot fi necesare 12-15 minute.
Sfat: pentru a vedea dacă foaia este coaptă, ridicaţi uşor hâria de copt. - Foaia se scoate, se întoarce pe un prosop curat şi se lasă câteva minute.
Sfat: dacă nu se desface uşor (foaia de copt nu e de calitate sau stratul nu a fost uniform), udaţi spatele foii cu un pic de apă.
Cât se coace foaia pregătim umplutura. Marele avantaj al acestei foi este că umplutura poate fi dulce, dar şi sărată. Spre exemplu, putem folosi caşcaval, brânză de burduf, mărar – şi obţinem un aperitiv foarte arătos şi gustos. Pe AdinaArustei.ro găsiţi o idee de ruladă sărată.
Însă noi vom face astăzi umplutură dulce. Nu ştiu de fapt de ce îi spun dulce, pentru că nu i-am pus zahăr deloc, dar…
Ingrediente pentru umplutura ruladei desert fără zahăr pentru copii:
- o cutie mascarpone: 250 g
- o cutie brânză vaci: 150 g
- 50 g smântână – mai ales dacă brânza este mai uscată
- 50 f afine
- 50 g zmeură
- opţional: o lingură de miere, dacă vreţi neapărat să fie dulce.
Amestecăm ingredientele de mai sus şi le întindem uniform peste foaia aproape răcită, lăsând 2-3 cm liberi la marginea opusă celei pe care o rulăm. Rulăm cu ajutorul prosopului, decorăm şi savurăm!
Secţiune super pufoasă şi aerată
Ce rămâne poate fi păstrat la frigider. Dacă rămâne, bineînţeles!
Sfat: puteţi umple rulada cu dulceaţă (un pic mai lichidă, pentru că foaia „trage”), mere călite în puţin unt, ciocolata bebeluşului şi multe alte combinaţii. De voi depinde.
Cât despre mine una, cred că voi păstra reţeta aceasta în carnetul pe care îl las moştenire nepoţilor. Este pur şi simplu minunată foaia asta!
Ruladă fără zahăr, pentru copii, ştii să faci, dar ce ai zice dacă ai transforma-o în ruladă aperitiv? Găseşti aici reţeta!
Cu zâmbet să vă fie ziua!
Pingback: Ruladă aperitiv sărată cu caşcaval - AdinaArustei.Ro
[…] Ruladă aperitiv sărată, cu caşcaval ştii să faci, dar ce ai zice dacă ai transforma-o în rul… […]