-Cum faci brânză de casă pentru bebeluş? – m-a întrebat una dintre voi într-un mesaj zilele trecute. Şi nu este primul de acest gen… De aceea, am zis că merită să fac un articol separat în care să vă spun cum fac eu brânza de casă. Am ales varianta aceasta pentru că eu folosesc des brânză (atât în preparate, cât şi ca atare) atunci când o pun pe domnişoara Fundiţă la masă. Oricât de „curate” ar fi variantele de pe piaţă, eu m-am obişnuit să o fac aşa şi sunt sigură că e proaspătă.
Cum faci brânză de casă pentru bebeluş cu doar două ingrediente – ingredientele necesare:
- un litru lapte;
- un borcănel de iaurt grecesc 10% grăsime (150 gr);
- Pun laptele la fiert (eu iau mereu lapte de la aparate alimentate de ferme locale, nu din supermarket. Mi se pare mai gustos, are caimac, e altceva).
- Când începe laptele să fiarbă, adaug iaurtul şi amestec cu lingura.
- La un moment dat, brânza va începe să se formeze (se observă zerul pe marginea vasului).
- Las focul la mic şi mai amestec din când în când.
- Strecor şi gata, las la răcit! Aici vedeţi că am folosit sita de paste, pentru că am folosit imediat brânza la altceva, aşa că nu am mai pregătit tifon. Se scurge foarte bine şi aşa.
Aceasta este o modalitate foarte rapidă de a face brânză în casă. Am încercat şi varianta cu lămâie, însă trebuia să pun multă (nicidecum două-trei picături, cum citisem la alte mămici) şi nu îmi plăcea gustul.
Dacă aveţi mai mult lapte, mai puneţi iaurt. Sau dacă vi se pare că nu se leagă bine, mai adăugaţi o lingură de iaurt. Dintr-un litru de lapte şi un iaurt mic ies aproximativ 200-250 g brânză (în funcţie de cât o lăsaţi la scurs şi cât de uscată devine).
Simplu şi rapid, nu?
Pingback: Biscuiţi de casă cu brânză de vaci - reţeta noastră preferată Super-Mami.Ro
[…] 250 brânză de vaci (eu fac mereu brânză de vaci acasă) […]
Pingback: Clătite fără zahăr, în două culori - Super-Mami.Ro
[…] zahăr, în două culori sunt potrivite și bebelușilor – le puteți umple cu mascarpone, brânză dulce, fructe date pe […]