Cunoscute sub denumirea de cruste de lapte (dermatită seboreică infantilă), cojițele din capul bebelușului sunt ca niște solzi galbeni. Pot fi asemănați cu mătreața de la adulți; sunt inestetice și dacă dai cu unghia ușor, se desprind.
La unii copii, cojițele sunt prezente și în sprâncene sau pe tot capul.
Cum scapi de cojiţele din capul bebeluşului?
Bebelușa noastră a avut cojițe în păr pe alocuri (în creștet și ca un V spre frunte), dar cât a fost mică-mică le-am lăsat în pace. Abia acum la trei luni le-am abordat și înlăturat.
După cum probabil ştiţi, noi, românii, avem un leac băbesc pentru orice. Aşa că am fost sfătuită să pun ulei cald în capul copilului, să pun peste o pungă şi să las cel puţin o oră la înmuiat. Apoi să pieptăn în sens invers creşterii firului de păr sau să dau uşor cu unghia pentru a îndepărta cojile.
Poate că acest tratament ar funcţiona, însă mie mi-a fost milă să îl fac. Şi cum adică, să îi pun copilului punga în cap? Păi vouă v-ar plăcea să staţi cu o pungă în cap, fără să o puteţi da jos?
Aşa că am găsit un produs special creat pentru îndepărtarea crustelor de lapte. El este de la Bioderma, din gama ABCDerm şi se numeşte Babysquam.
Cum scapi de cojițele din capul bebelușului (crustele de lapte) folosind Babysquam de la Bioderma?
Babysquam se aplică în locurile afectate, masând ușor. Se lasă să acționeze 30 de minute, apoi se piaptănă uşor şi se îndepărtează cu ajutorul unui șampon blând. Eu folosesc unul din aceeași gamă și am șamponat de fiecare dată de două ori.
Am repetat de patru ori operațiunea, iar în două săptămâni nu mai exista urmă de cojiță în capul fetiței!
Prefer un astfel de produs testat dermatologic decât să pun ulei şi pungă în capul copilului. Atenţie mare: uleiul poate da reacţie alergică, iar punga poate aluneca pe faţa copilului!
Dacă vrei să încerci şi tu Babysquam de la Bioderma, comandă-l de aici!
Voi cum ați scăpat de aceste cojițe inestetice din capul bebeluşului?