În cazul în care nu ai vizitat-o pe proaspăta mămică la spital (fie ea prietenă, colegă de muncă, de facultate etc) şi te hotărăşti să mergi la ea acasă, îţi propun zece idei de cadouri utile pe care le poţi face unei proaspete mămici. Eu una aş fi super încântată de ele (pe unele le-am şi primit), de aceea mi-a venit ideea de a le strânge într-un articol.
Din start vă spun că eu exclud din listă abonamentele la spa, cosmeticele şi weekend-urile la munte. O proaspătă mămică abia are timp de mers la toaletă, e preocupată de bebe – cu siguranţă nu se va despărţi de el în perioada cât e mic, mic, pentru a merge la spa. Aşa că haideţi să vedem cele zece idei de cadouri pe care le poţi face unei proaspete mămici!
Zece idei de cadouri pe care le poţi face unei proaspete mămici
1. Dacă tot a venit vremea caldă, asta înseamnă că în piaţă există fructe proaspete din belşug. Ai putea ca weekendul viitor să mergi în piaţă şi să alegi câteva nectarine, piersici, afine, mure, zmeură, banane etc (ce ştii tu că i-ar plăcea). Pune-le într-un coşuleţ şi du-i-le! Prietena ta va fi super încântată (nici nu ai idee cât de mult ne dorim fructe proaspete şi cât de greu ne e să mergem în piaţă cu bebe!). Dacă e iarnă, umple coşuleţul cu fructe din hypermarket. Şi adaugă şi un avocado – doi, dacă găseşti!
2. Dacă nu îţi surâde ideea de fructe proaspete, cumpără câteva prăjituri. Care e preferata ei? Savarina sau eclerul? Sau cel mai bine, ia câteva sortimente de mini-prăjituri sau câteva bomboane de calitate. Ştim cu toate ce efect au dulciurile asupra femeilor, nu e aşa?
3. Mâncare gătită.
Ştii cât de mult înseamnă o ciorbă caldă, când tu ai mâncat doar uscături în ultimele zile? (eu nu am avut pe nimeni care să mă ajute, nici măcar să îmi gătească). Dacă nu eşti tu as în a găti, comandă ceva. Cadoul acesta va fi foarte apreciat, crede-mă!
Biberoane, lapte praf (că tot veni vorba despre papa) eu nu aş lua– poate că mama va alăpta! Nu e încurajator deloc să primeşti biberoane dacă te chinui să alăptezi.
4. Dar despre un tort ce ai spune?
Nu, nu din acela dulce (am vorbit despre prăjituri mai sus), ci despre un tort din… scutece. Se face foarte uşor şi va fi „devorat” de cel/cea mic/ă! Întreab-o ca din întâmplare ce tip de scutece foloseşte şi ce număr (poate că preferă scutecele Huggies şi nu Pampersul!)
Găseşzi fotografii din care să te inspiri pe internet! Dacă adaugi şi câteva baloane colorate, cu siguranţă vei smulge zâmbete!
5. O ramă foto elegantă ar putea fi şi ea o idee bună de cadou pentru o proaspătă mămică. Alege ceva de calitate, care să se potrivească cu mobila din casă. Eventual poţi face o fotografie cu voi la prima vizită, o poţi imprima şi apoi înrăma şi dărui!
Sau în acelaşi ton, poţi lua un album foto de calitate sau o carte a bebeluşului. Pe piaţă există multe variante (atât pentru fetiţe, cât şi pentru băieţei) din care poţi alege. Dar întreabă subtil dacă nu are deja – noi ne-am trezit cu… trei!
6. Timpul tău.
Poate o să te mire, dar o proaspătă mămică nu prea are timp nici măcar să facă un duş. Aşa că ai putea să o rogi să îţi arate cum să ţii bebele (dacă nu doarme, caz în care îl supraveghezi) în timp ce ea respiră un pic. Bebe nu se rupe, nu se sparge, nu i se întâmplă absolut nimic – îndrăzneşte să îl ţii în braţe! Un Şşşşş!, un legănat sau chiar o discuţie cu bebe e de ajuns pentru ca el să fie liniştit cât respiră şi mami.
De asemenea, îi poţi face şi un masaj – şi două minute contează!
7. Dacă ţii neapărat să iei hăinuţe, ia pentru 6 luni, 9 luni, poate şi mai mari. Bebe creşte repede în primele săptămâni de viaţă şi nu va apuca să poarte de prea multe ori hainele. Cel puţin, aşa s-a întâmplat la noi. Dar fii atentă – calculează ce anotimp va fi când bebe va vea vârsta respectivă! Nu de alta, dar iarna nu prea ai ce face cu rochiţe cu volănaşe… De asemenea, alege hainele din material de calitate, cu capse. Mai multe despre cum alegi haine pentru bebeluş am scris aici.
Cosmetice/produse de îngrijire nu aş lua, pentru că e posibil ca mama să fi luat deja sau să prefere o anume marcă.
8. Jucării.
Noi am primit la naştere jucării pentru… 3 ani plus. Aşa că fiţi atente la ce luaţi! Nu e dezirabil să luaţi jucării pentru vârste înaintate. Aţi putea lua, în schimb, jucării potrivite celor mici, cărţi senzoriale, cuburi etc. Alegeţi în funcţie de vârsta recomandată de producător.
Saaaau poţi alege un centru de activităţi. Sună pompos, însă este vorba despre o saltelută cu tot felul de jucării agăţate, care teoretic va ţine bebeluşul ocupat. Când mai creşte, centrul de activităţi poate însemna un cub sau o măsuţă, însă noi vorbim acum despre bebeluşi, aşa e?
9. Accesorii pentru camera lui bebe (găseşti aici exemple). Noi am primit o steluţă care proiectează desene pe perete şi cântă. Este superbă şi cred că şi lui bebe îi va plăcea mult! Poţi alege un carusel colorat (dacă părinţii nu au luat deja), un loc de joacă, o lenjerie frumoasă!
10. Un sistem de purtare pentru bebe.
E foarte simplu să porţi bebele într-un wrap, de exemplu. Pe lângă faptul că îl linşteşte să fie aproape de mami şi să îi audă inima bătând, sunt şi foarte practice. Pui bebele în wrap şi ai mâinile libere! Poţi face un ceai, spre exemplu, sau te poţi deplasa mult mai uşor, greutatea fiind distribuită altfel.
Eu am avut un sistem de purtare elastic Boba, iar apoi, după 3-4 luni ale fetiţei, am folosit Manduca.
În funcţie de relaţia pe care o aveţi cu părinţii, îi puteţi întreba direct de ce au nevoie. Decât să se trezească cu mai multe lucruri la fel (sau identice), mai bine vă spun ei ce le-ar folosi.
Voi ce cadouri aţi oferit bebeluşilor prietenilor voştri? Ce alte recomandări de cadouri pentru proaspete mămici şi bebeluşi aţi avea?
CONCURS: O idee frumoasă de cadou poate fi şi un colier din argint Mama şi copilul. O va emoţiona cu siguranţă această ilustraţie a noului statut şi pentru că îl va purta în fiecare zi, îi va aminti de tine!
Până pe 6 iulie 2020, ora 23:59, spune-mi într-un comentariu ce cadou i-ai făcut sau plănuieşti să îi faci unei viitoare mămici. Lasă adresa de email, ca să te pot contacta în cazul în care minunăţia de mai jos, oferită de cei de la Muranos.ro, vrea să ajungă la tine! 🙂
Pingback: Cum să fii fericit – FromMegWithLove.Ro
[…] pe la o cunoştinţă în drum spre casă. Dacă ai o prietenă care tocmai a născut, gaseşti aici câteva idei de lucruri sau pur şi simplu, dăruieşte-i timpul tău. Vei vedea când va fi cazul […]
Pingback: Vizita acasă la o proaspătă mămică: da sau ba? - Super-Mami.Ro
[…] Citeşte şi: Zece idei de cadouri pe care le poţi face unei proaspete mămici […]
Buna dimi. Tocmai am văzut concursul și din păcate abia acum am citit pana când a fost valabil. Îmi pare tare rău ca l-am pierdut căci colierul este pur și simplu superb – exact cadoul pe care mi-l doresc de când am născut. Va relatez pe scurt povestea mea. Sunt proaspăt mămica de o luna de zile iar primirea acasă pe langa emoții și lacrimi, mi-a fost însoțită de multe baloane, tort gătit de soț (yammy) și apoi de la rude alt tort dar de data aceasta din scutece – plus tot ce mai trebuie la un Bebeluș.
Dar încă mai aștept colierul Mama și Copilul. 🎁♥️