Voi faceți cartofi copți la cuptor? Eu da, destul de des chiar! Pur și simplu îi adorăm – nu doar culoarea, ci și crusta lor este absolut incredibilă! Punem alături și o salată colorată, pentru că a venit primăvara și avem suficiente legume din care să alegem. Și dacă avem și un pic de parmezan pe care să îl radem înainte de a servi cartofii copți copilașului, încântarea papilelor – și nu numai – va fi maximă! Cel puțin, așa se întâmplă la noi!
În imagine vedeți un turnuleț din legume, lucru care i-a făcut o deosebită plăcere fetiței mele – ca să o citez. La aproape 5 ani, a mâncat toată porția de mai sus!
Cum faci cartofi noi copți la cuptor:
1.Pui la fiert apă într-o oală de 5 litri. Adaugi jumătate de linguriță de sare.
2. Între timp, speli și curăți bine aproximativ 1 kg de cartofi noi – în tava mea atâția încap și este suficient pentru o cină. Taie cartofii în bucăți aproximativ egale.
3. Când apa începe să fiarbă, reduci focul la mediu și pui cartofii în oală pentru aproximativ 10 minute. Dai drumul cuptorului pentru a-l încălzi.
4. După ce i-ai fiert un pic, îi pui într-o strecurătoare. Mai apoi îi transferi în tavă (vas de yena) și adaugi condimente. Eu pun doi-trei căței de usturoi (dați pe răzătoare), sare, piper, un pic de ghimbir, două-trei linguri de ulei de măsline. Amesteci bine
5. Bagi tava în cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade.
6. După acest timp, îi mai întorci o dată și mai lași tava pentru încă 10-15 minute. Verifică-i din când în când – presiunea gazului poate varia, ceea ce înseamnă că se pot găti mai repde sau mai… greu.
7. Între timp pregătești salată cât mai colorată, razi parmezan… și… poftă mare!
Acești cartofi noi la cuptor mi se par absolut minunați – crocanți pe exterior, însă moi în interior. Ca să nu mai spun de crusta aceea aurie pe care o capătă! Sunt absolut delicioși și se pot găti în timp ce tu te joci cu cei mici sau faceți activități!
Tu gătești cartofi noi la cuptor? Vă plac?