De ceva vreme tooooot fac biscuiţi de casă cu brânză de vaci. Mi se par super rapid de făcuţi, gustoşi, săţioşi şi mai mult decât atât, pot fi făcuţi în echip. Cuuum, ce echipă? Păi copilaşii noştri ce păzesc? Îi luăm cu noi în bucătărie şi ne distrăm împreună!
Ingrediente necesare pentru biscuiţii de casă cu brânză de vaci:
- 200 g făină albă
- 250 brânză de vaci (eu fac mereu brânză de vaci acasă)
- 160 g unt
- 50 g parmezan ras
- 1/4 linguriţă sare (dacă îi faceţi pentru bebeluşi, renunţaţi la sare şi parmezan)
- jumătate de legătură de mărar (poate lipsi, însă dă un gust mai bun biscuiţilor)
- pentru uns: un gălbenuş, seminţe, mac, caşcaval, parmezan etc
Cum faci biscuiţi de casă cu brânză de vaci:
1. Într-un bol încăpător punem făina, untul topit, brânza (scursă bine) şi amestecăm.
2. Adăugăm mărarul şi parmezanul, formăm o bilă, înfoliem, dăm la frigider pentru minimum o oră. Aluatul se păstrează bine şi pentru a doua zi.
Din cantităţile de mai sus vor ieşi aproximativ 50 de biscuiţi (în funcţie de cutterul vostru), aşa că eu fac jumătate din aluat într-o zi, jumătate în alta.
3. După ce a stat la frigider, aluatul se pune pe masa înfăinată şi se întinde în foaie subţire.
4. Tăiem diferite forme sau formăm sărăţele.
5. Ungem cu gălbenuş (putem adăuga şi o lingură-două de lapte dacă suntem în criză de ouă) şi rugăm ajutorul să presare mac, chimen pe deasupra lor.
6. Dăm biscuiţii cu brânză de vaci la cuptorul preîncălzit (175 grade) pentru 10 minute. După acest timp, setăm căldura de sus şi mai lăsăm 5-10 minute.
Timpul de coacere variază uşor în funcţie de tipul de cuptor. Verificaţi după 10 minute.
7. Lăsăm la răcit şi savurăm cu poftă!
Aceşti biscuiţi de casă cu brânză de vaci mi se par delicioşi si potriviţi pentru serile de toamnă.
Dacă îi încercaţi, aştept dovezi!
Cu zâmbet să vă fie ziua!