Cum faci budincă de tapioca

Cum faci budincă de tapioca? Foarte simplu! Cel puţin, la concluzia asta am ajuns după ce am amestecat cu drag şi spor în budinca de tapioca. Tot mutasem punga de colo colo, până când am zis aşa, ca din senin, că gata: deşi avem mâncare proaspătă, mi s-a pus mie pata să încerc reteţa de budincă tapioca pe care o aveam în gând.

Tapioca? Ce este asta?

Înainte de a ne apuca de treabă, trebuie să vă spun că tapioca este de fapt o rădăcină a unui arbust tropical denumit manioc. Tapioca sau yuca este amidonul rezultat în urma prelucrării rădăcinii. Nu conţine gluten, se digeră uşor (este o masă de seară foarte uşoară pentru cei mici) şi are calităţi antiseptice, cicatrizante şi dezinfectante asupra sistemului digestiv. Poate fi introdusă în diversificarea timpurie a bebeluşului – e posibil să îi placă atât gustul dulceag, cât şi textura.

Cum faci budincă de tapioca

De ce ai nevoie pentru a face budincă de tapioca: ingrediente necesare:

 • 3 căni jumătate de lapte (aproximativ 900 ml lapte). Partea minunată la această budincă este că laptele de vacă poate fi înlocuit şi cu lapte vegetal (de cocos, de migdale). Aşadar, tapioca este foarte utilă la casa omului cu copil!
 • jumătate de cană de tapioca
 • conţinutul unei păstăi de vanilie
 • coajă de portocală, lămâie – fiecare după ce aromă are şi doreşte să pună
 • opţional: se poate îndulci cu miere, sirop de arţar, sirop de agave

Cum faci budinca de tapioca:

 1. Pui laptele la fiert.
 2. Speli tapioca într-o apă şi o scurgi bine-bine.
 3. Adaugi tapioca peste lapte, amestecând din când în când.
 4. Budinca de tapioca va fi gata în 20 de minute, în funcţie de intensitatea focului. Eu vă recomand să lăsaţi la mic şi să amestecaţi, pentru a vă asigura că nu se lipeşte de oală.
 5. Când începe să se lege bine budinca, veţi vedea că boabele s-au ridicat la suprafaţă şi au devenit translucide. Oprim focul şi lăsăm la odihnit; boabele de tapioca vor mai absorbi din lapte.
 6. Când s-a răcit, adăugăm aromele şi montăm budinca.

Cum faci budincă de tapioca

Eu am folosit piuree de caise (ce pompos am spus-o! Pur şi simplu am dat caise pe răzătoare, înlăturând coaja) şi zmeură pasată cu furculiţa. Am pus câte un strat din fiecare, apoi am decorat cu afine şi mentă.

Budinca de tapioca e uşor lipicioasă, ceea ce o face perfectă pentru cei mici: nu cade uşor din lingură. În afară de asta, este foarte aspectuoasă şi îi va atrage pe cei mici cu siguranţă! Puteţi să o combinaţi cu multe tipuri de fructe, astfel încât veţi obţine mereu o budincă diferiră ca aspect, dar şi ca gust.

Puteţi găsi boabe de tapioca aici, dar şi aici, alături de multe alte produse pe care le puteţi comanda pentru cei mici.

Să aveţi spor la gătit! Şi dacă faceţi minunăţia asta, vă aştept cu impresii!

Cu zâmbet să vă fie ziua!

Comments

comments

Adina Aruștei

Eu sunt Adina şi împreună cu domnişoara Fundiţă, fetiţa mea, îţi urăm "Bun venit!" pe www.Super-Mami.Ro!  Citeşte mai mult ➤

Related Posts