Ce mănâncă bebeluşul meu: Budincă de cartof dulce, ricotta şi quinoa

Ştiţi ce am pregătit cu mare drag şi spor, pe repeat, săptămânile acestea? Budincă de cartof dulce, ricotta şi quinoa! Pur şi simplu ne place mult şi e rapid de făcut, iar cartoful dulce e cel mai la îndemână în această perioadă. Aşa că la budincă înainte!

 

Ingrediente necesare pentru această budincă de cartof dulce, ricotta şi quinoa:

 • doi cartofi dulci (după fierbere au cântărit 700 g);
 • o linguriţă de ulei de măsline;
 • două ouă;
 • trei linguri de quinoa fiartă în prealabil;
 • patru linguri de ricotta;
 • o lingură de miere – opţional, pentru bebeluşii mai mari de un an;
 • migdale măcinate (nuci, nuci pecan, ce vă place vouă) pentru servit.

Cum faci budincă de cartof dulce, ricotta şi quinoa:

 1. Curăţăm cartofii dulci şi îi punem la fiert cu un baton de scorţişoară.
 2. Spălăm bine quinoa în mai multe ape şi o punem la fiert separat.
 3. După ce au fiert, scurgem apa cartofilor dulci şi îi lăsăm în sită pentru a se răci. Procedăm la fel şi pentru quinoa.
 4. Pasăm la blender cartofii dulci, adăugăm ricotta, ouăle, iar la final quinoa.
 5. Compoziţia o transferăm într-un vas tapetat cu hârtie de copt şi dăm la cuptor la 175 grade pentru 45 de minute. În funcţie de cât de mică este tava (iar stratul mai gros), lăsăm mai mult la copt. Ideea e ca budinca să se închege.
 6. Între timp punem migdalele proaspete într-o tigaie de teflon pentru a le prăji un pic. Nu săriţi peste pasul acesta, migdalele/nucile sunt delicioase un pic coapte!
  Le râşnim (cu super râşniţa asta pe care aţi mai văzut-o la mine) şi decorăm budinca pe care am transferat-o pe un platouaş.

Budincă de cartof dulce, ricotta şi quinoa

Budinca de cartof dulce, ricotta şi quinoa se poate servi călduţă, dar şi rece. Mie îmi place consistenţa ei un pic mai moale, pentru ca bebe să o poată lua cu lingura. Dacă vreţi să fie mai tare, pentru a o tăia felii, puteţi adăuga jumătate de cană de fulgi de ovăz în compoziţie.
Mami şi tati pot servi această budincă de cartof dulce, ricotta şi quinoa cu un pic de sirop de arţar, mai multă miere, scorţişoară.
Este foarte parfumată şi uşoară.

S-aveţi zi cu soare în suflet!

Comments

comments

Adina Aruștei

Eu sunt Adina şi împreună cu domnişoara Fundiţă, fetiţa mea, îţi urăm "Bun venit!" pe www.Super-Mami.Ro!  Citeşte mai mult ➤

Related Posts