Ce mănâncă bebeluşul meu: budincă de griş cu fructe

De când am descoperit această reţetă de budincă de griş cu fructe, am făcut-o de cel puţin zece ori. Pentru că nu conţine zahăr, este delicioasă, are muuulte fructe, arată demenţial, se face rapid şi poate fi consumată şi a doua zi (dacă rămâne). Aşadar, dacă vă întrebaţi ce mănâncă bebeluşul meu mâine dimineaţă, vă spun căăăă avem din nou pregătită o budincă de griş cu fructe.

Ingrediente necesare:

 • 150 gr griş
 • 1 litru lapte
 • 2 ouă
 • o păstaie de vanilie
 • 50 g unt/două linguri de unt de cocos
 • fructe (proaspete sau din compot, congelate şi scurse bine, fiecare ce are)

Ce mănâncă bebeluşul meu: budincă de griş cu fructe

Cum faci budincă de griş cu fructe pentru bebeluş?

 1. Se pune laptele la fiert cu vanilia. Cât fierbe, spălăm bine fructele (dacă sunt congelate, le decongelăm şi scurgem bine în prealabil) şi le punem la uscat pe un prosopel absorbant sau la scurs.
 2. Când începe laptele să fiarbă, dăm focul la mic şi adăugăm grişul în ploaie, amestecând cu telul. Când este gata, dăm vasul deoparte şi adăugăm untul.
 3. Între timp, separăm cele două ouă şi batem albuşurile spumă.
 4. Revenim la vasul în care este grişul călduţ. Adăugăm albuşurile amestecând uşor, pale-pale. Adăugăm şi gălbenuşurile.
 5. La final vine rândul fructelooooor! Afinele dau o culoare foarte frumoasă budincii şi îşi păstrează frumos forma. Puteţi adăuga şi zmeură, aronia, stafide, măr dat într-un clocot şi tăiat cubuleţe, bucăţi de pere – fiecare ce are. Îmi place faptul că budinca nu e pretenţioasă şi putem folosi diverse fructe.
  Atenţie, toate fructele trebuie să fie bine scurse!
 6. Se dă la cuptor până se încheagă şi devine aurie deasupra. 175 de grade, cam 30-40 de minute la cuptorul meu.

Ce mănâncă bebeluşul meu: budincă de griş cu fructe

Budinca se poate servi atât caldă, cât şi rece. Dacă bebeluşul este autodiversificat, puteţi tăia budinca în fâşii pe care le va gestiona foarte bine. Mărturisesc că nu doar domnişoara Fundiţă a mâncat cu poftă, ci şi noi (cu un pic de miere sau sirop de arţar pe deasupra)!
Reţeta îi aparţine Aurei, căreia îi mulţumesc pe această cale pentru inspiraţie. #auraBLW

Poftă mare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *