Cinci gustări sănătoase atunci când eşti pe fugă

Sunt zile în care cineva – nu spui cine – vine şi îmi trânteşte papucii în braţe. Că stau la masă (după ce mănâncă ea, fuge la joacă, iar eu pot să mănânc în tihnă pâine cu miere, ciocolată sau unt de fistic cu banane – lucruri interzise bebeluşilor), că fac o fotografie, că mă dau cu o cremă… nu conteză. Mesajul e clar: trebuie să plecăm afară! Aşa că vreau, nu vreau, mă conformez. Şi asta mă face în acele zile să fiu pe fugă. Serios! Stau acasă toaaaaaată ziua (cum ar zice unii, invidioşi pe statul ăsta acasă) şi mă plâng că n-am timp!

Îmbracă fetiţa, dă-i cizmuliţele, stai că şi-a dat deja şoseta jos, a aruncat cu mănuşa, şi-a scos cagula… Aşa că de multe ori, mănânc pe fugă. Sunt pe fugă. De aceea, când stăpâna nu are răbdare, trebuie să mă conformez. De aceea, am mereu în preajmă măcar una dintre cele cinci gustări sănătoase despre care vreau să vă scriu azi!

1. Fructe proaspete! Că e măr, că e banană, că e pară – pot să o iau pe ea de mână şi să merg în parc. Mai face şi ea cranţ, mai fac şi eu…


foto

2. Seminţe de toate felurile. Spre exemplu, migdale, caju, alune de pădure, nucă de cocos (nu fulgi), nuci pecan, sâmburi de caise – am pus grămadă într-un borcan mai mare, pentru diversitate. Sunt săţioase, nu fac mizerie şi sunt excelente de luat aşa, ca atare, (dar le poţi face şi sub formă de batoane), când eşti pe fugă şi ţi-e cam foame. Eu mă aprovizionez de aici, ca să nu mă complic cu 100 de site-uri.


foto

3. Legume. Poate vă vine să râdeţi, dar nu de puţine ori am plecat din casă fiecare cu câte un morcov în mână. Sau cu o bucată de ţelină sau rădăcină de pătrunjel. Da, eu sunt mama aia care nu dă copilului Barni şi croissant… Ba chiar domnişoara Fundiţă ştie că acadelele sunt pentru căţei! Să vă spun şi ce şoc au avut rudele, când ea stătea lângă farfuria cu prăjituri şi nu întindea mânuţa după una?
Vedem cât o ţine, însă momentan ronţăim cu spor cât mai multe legume!


foto

4. Batoane proteice. Le aleg mai rar ce e drept, însă am mereu unul în casă. Never say never, huh?

 

5. Un iaurt de băut. Da, aş vrea să stau la masă, ca să pot pune şi un pic de miere şi nişte nuci tăiate, însă când construim ceva, pot să folosesc o mână pentru a ţine cutia de iaurt.


foto

La voi cum e? Care sunt cele cinci gustări sănătoase pe care le preferaţi atunci când sunteţi pe fugă?

Cu zâmbet să vă fie ziua!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *