Şase lucruri pe care nu le făceam înainte de a naşte

Nu ştiu la voi cum e, însă la mine totul s-a cam schimbat după ce am născut. Departe dimineţile cu miros de cafea proaspăt măcinată, cu leneveală şi croissante, departe nopţile de dans până răsare soarele. Toate s-au schimbat (şi nu pot să spun că îmi lipsesc foarte mult unele dintre obiceiurile de dinainte de copilaş), aşa că azi vreau să vă povestesc despre şase lucruri pe care nu le făceam înainte de a naşte.

Şase lucruri pe care le fac de când s-a născut bebeluşul

sursa foto

După ce am născut…

1. Mă culc în fiecare seară după ora 00. De îndată ce adoarme fetiţa, nu ştiu de ce să mă apuc mai întâi. Să strâng jucăriile lăsate de ea peste tot? Să fac un pic curat în bucătărie? Să gătesc ceva? Să mă joc un pic cu pisica? Să scriu un articol? Să mai lucrez un pic la rochiţa pe care vreau să i-o fac? Cum-necum, mă prinde ora 00 (acum de exemplu e 01.30). Poate că şi înainte mă culcam la ore din acestea, dar doar pentru că aşa aveam chef. Mă uitam la seriale, ieşeam pe la terase, lungeam discuţii…

2. La polul opus, mă trezesc la şapte-opt în fiecare dimineaţă, indiferent de ora de culcare. Opt cu indulgenţă – dacă i se face milă domnişoarei Fundiţă. Uneori o mai păcălesc şi mai doarme o jumătate de oră. Alteori s-a ridicat în funduleţ şi s-a dat jos din pat direct. Gata, începe distracţia! Fuga la baie pentru spălat pe dinţi, cu ea atârnând de picioarele mele, cu periuţa ei în mânuţă, şi apoi în bucătărie, ca să pregătim micul dejun.

3.  Mănânc ciocolată pe ascuns. Da, recunosc cu mâna pe Fundiţă. Uneori, cât o adorm, visez la ciocolata rămasă în frigider. Sau dacă se joacă pe covor, lângă mine, strecor în gură cât pot de discret o pătrăţică-două-nouă. Mă simt ciudat, că mănânc aşa pe furiş, dar dacă nu am pregătită ciocolata bebeluşului consider că e prea devreme pentru a-i da ciocolată din comerţ. Uneori se prinde şi se uită cu ochişori întrebători, dar mă fac că nu ştiu la ce se referă. Ha ha ha!

4. Ies zilnic în parc. S-au dus zilele în care ieşeam în parc doar cu anumite ocazii (hai să vedem cireşii japonezi, hai că e un festival, hai la Roaba de cultură). Acum, că vreau, că nu vreau, dimineaţa şi seara am program de parc. Din păcate, nu mă bucur de aceste ieşiri, pentru că am început să observ diverse tipuri de părinţi şi mămăici cu comportamentul căruia nu sunt de acord (pocnit copilul, ameninţat, umilit etc). Sau covoraşe de seminţe… sau persoane care aruncă gunoaie fix pe jos, de parcă nu tot copiii noştri le-ar culege după (şi băga în gură, fiecare după vârstă).

5. Spăl sau calc sau împăturesc haine zilnic. Urăsc să calc, dar ce să vezi: fac asta măcar o dată pe săptămână. Nu de alta, dar dacă amân, tot eu am de muncă mai mult. Aşa că mai bine mai des şi mai puţin, decât muuult odată. Pot băga la spălat sau pot întinde rufe cu ea prin preajmă, însă nu mă lasă sub nicio formă să calc.

6. Gătesc în fiecare zi. Probabil aţi văzut ce mănâncă un bebeluş de zece luni într-o săptămână în care mama ei a intrat în bucătărie şi a gătit la foc automat. Eh, acum că e atât de cald, mă limitez la a găti doar o dată pe zi. Fie micul dejun, prânzul sau cina. Înainte comandam sau cel mai des mâncam în oraş. Ehehehe, ce vremuri, pune-te masă, ridică-te masă…

Voi ce faceţi altfel de când s-a născut bebeluşul vostru?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *