Mamei care…

…A născut natural. A durut, nu e aşa? Şi cu toate astea, ai reuşit să duci travaliul la capăt! Ţi-ai auzit minunea plângând şi ai mers pe picioarele tale, încet, dar sigur, să o alăptezi la câteva ore după naştere. Eşti o mamă bună! Eşti o Super-Mami!
…A născut prin cezariană. Multe săptămâni după ai avut înţepături şi nu ai putut să te apleci. Însă ai uitat numărul calmantelor necesare şi ţi-ai ţinut puiul în braţe de îndată ce te-ai refăcut un pic. Eşti o mamă bună! Eşti o Super-Mami!

…A reuşit să alăpteze exclusiv. Şi încă o face, deşi o dor sânii şi se trezeşte de douăzeci de ori pe noapte. Eşti o mamă bună! Eşti o Super-Mami!
…Îşi hrăneşte copilaşul cu lapte praf. Nu e aşa că e minunat că există laptele praf pe lume? Te ajută să îţi creşti puiul mare. Eşti o mamă bună! Eşti o Super-Mami!


sursa foto: pixabay.com

…Stă toată ziua cu bebeluşul acasă. E greu, din când în când îţi vine să pleci de acasă. Dar să îl vezi crescând sub ochii tăi, e ceva de nepreţuit. Eşti o mamă bună! Eşti o Super-Mami!
…S-a întors la muncă, deşi copilaşul este încă mic. Ştiu că nu îţi este uşor să pleci în fiecare dimineaţă de acasă când poate încă vrei să te îmbeţi cu mirosul bebeluşului tău. Te felicit pentru tăria de care dai dovadă. Vei fi un exemplu pentru copilul tău. Eşti o mamă bună! Eşti o Super-Mami!

…foloseşte scutece textile. Nu e chiar floare la ureche să toooooot speli la scutecele acelea, să scoţi inserturile, să le pui la uscat, să le aşezi din nou. Dar economia pe care o faci se simte la portofel, ca să nu mai spun de pielea bebeluşului, care intră în contact cu mai puţine chimicale. Eşti o mamă bună! Eşti o Super-Mami!
…a cumpărat încă un bax de scutece de unică folosinţă. Nu-i aşa că e adorabil funduleţul acela pe care îl îmbraci în scutecelul roz? Încă o grijă în minus, spălatul scutecelor. Eşti o mamă bună! Eşti o Super-Mami!

…găteşte zilnic pentru copilul ei. Te gândeşti la un meniu, fugi la piaţă, decojeşti, feliezi, fierbi, condimentezi, totul pentru ca bebeluşul tău să aibă parte de o masă caldă, gustoasă – bravo ţie! Eşti o mamă bună! Eşti o Super-Mami!
…a dat comandă de mâncare (cât de sănătoasă a găsit ea), pentru că pur şi simplu nu se pricepe să gătească sau nu are timp. Important e că bebeluşul tău are ce mânca şi că tu ai grijă de asta. Eşti o mamă bună! Eşti o Super-Mami!

…ia masa cu copilul ei într-un loc drăguţ, iar copilaşul pare cel mai manierat copil din lume. E ceva de muncă pentru a vă înţelege aşa bine, trebuie să fii mândră de voi şi de relaţia voastră! Eşti o mamă bună! Eşti o Super-Mami!
…priveşte cu neputinţă cum bebeluşul ei tocmai face un tantrum pentru că nu îşi permite să îi cumpere jucăria aceea. Pare că alege cele mai nepotrivite momente pentru a-şi exterioriza frustrările, nu e aşa? Şi toată lumea asta care se uită la tine… Stai liniştită, tuturor ni se poate întâmpla. Şi probabil ni se va întâmpla, dacă avem copii. Eşti o mamă bună! Eşti o Super-Mami!

Dragi mămici, faptul că alăptăm sau ne hrănim copilul cu lapte praf, că am născut natural sau nu, că îl creştem chiar noi sau îl lăsăm cu bona nu ne face mai mult sau mai puţin mame. Cum ar fi dacă ne-am susţine mai mult una pe alta, dacă am empatiza, dacă am da sfaturi fără a pune la zid, dacă am încerca să zâmbim unei alte mămici, dacă i-am întinde o mână de ajutor? Niciuna dintre noi nu este expertă în creşterea unui bebeluş, tocmai pentru că ei sunt atât de diferiţi. Nu există un manual, nu există lucruri de bifat. Nu avem aceleaşi principii după care să ne ghidăm, trecem totul prin filtrul propriu, prin prisma experienţelor noastre. Şi atunci? De ce să ne permitem să judecăm, dacă nu ştim cum e să fim în pantofii altei mămici?
Lumea duce lipsă de bunătate, de blândeţe şi de cuvinte frumoase – oferiţi-le voi şi se vor întoarce înzecit de unde au plecat!

Tuturor mămicilor de dincolo de monitorul laptopului meu mov, o mare îmbrăţişare. Oricare ar fi alegerea voastră, pentru mine sunteţi fiecare Super-Mami!

Comments

comments

Article Tags :
Adina Aruștei

Eu sunt Adina şi împreună cu domnişoara Fundiţă, fetiţa mea, îţi urăm "Bun venit!" pe www.Super-Mami.Ro!  Citeşte mai mult ➤

Related Posts

Discussion about this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. […] ”Mamei care…” – Adina vine cu o propunere de pace și empatie în vremuri în care mommy wars sunt tot mai dese. […]

Fii şi tu Super-Mami! Urmăreşte-mă pe Facebook: