Ce mănâncă bebeluşul meu: Supă cremă de linte

Sunt maaare fană supe, ciorbe şi borşuri. Aşa am fost crescută, aşa că nu prea există săptămână în care să nu gătesc măcar un fel de mâncare din aceasta. De aceea, fetiţa mea e învăţată şi îi includ destul de des aşa ceva în meniu. Pentru că astăzi am făcut o supă cremă de linte care a ieşit delicioasă (dovadă stă castronelul ei gol, precum şi cum arăta domnişoara autodiversificată după), am zis că ar fi o idee bună să vă scriu şi vouă cum fac eu supă cremă de linte.

Ingrediente necesare şi reţeta pentru supă cremă de linte:

  • 200 g linte roşie (eu am de la Solaris);
  • o ceapă medie;
  • un morcov;
  • jumătate de dovlecel;
  • doi cartofi micuţi;
  • o foaie de dafin;
  • sare; (dacă bebeluşul are peste un an)
  • un pic de mentă uscată;
  • un pic de piper;
  • un ardei kapia – dacă aveţi copii mici, nu puneţi, din cauza pieliţei ardeiului;
  • apă cât să acopere.

Cum fac eu supă cremă de linte acasă:

Curăţ legumele, le tai cubuleţe şi le pun împreună cu lintea într-o oală. Adaug foaia de dafin şi acopăr cu apă. Las să fiarbă la foc mic, cu capacul pus, cam 30 de minute. Verific din când în când ca legumele să fie fierte bine. Dacă mai este nevoie de apă pentru că scade foarte mult, adaug fierbinte. Consistenţa supei poate fi modificată tot adăugând apă fierbinte.

După ce legumele sunt moi, închid focul, scot foaia de dafin şi pasez totul cu ajutorul mixerului vertical. Adaug sare şi piper după gust, mentă, iar înainte de servire stropesc cu ulei de măsline şi storc lămâie proaspătă.
Dacă aveţi crutoane, le puteţi adăuga şi pe ele. De asemenea, puteţi pune şi un pic de smântână pentru a schimba aspectul.

Este delicioasă şi foarte uşor de făcut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *