Naşterea la maternitatea Regina Maria din Bucureşti

Eu sunt pacienta doamnei doctor Zaharia Oana din 2010-2011. Mi-a plăcut de ea de la început şi chiar mi-am dorit să nasc cu ea. M-am mutat la Regina Maria pentru că mi-a permis firma la care lucrez. Am aflat că sunt însarcinată în luna aprilie 2015. Când am ajuns la doctor şi mi-a spus că voi naşte în jurul datei de 31 decembrie, am fost foarte deschisă şi am întrebat-o dacă va fi în Bucureşti sau nu… să nu ajung în situaţia să nasc cu altcineva. Ea a fost la fel de deschisă şi a zis că da, este, şi că mă va asista.

Noi am mers pe naştere naturală. În nici un moment nu am fost forţată să tind către cezariană. Abonamentul pe care îl am mi-a permis să fac toate analizele aproape gratuit. Doamnele asistente super drăguţe; eu am venele ascunse şi subţiri. Au fost momente cu multiple înţepături de vreo 2 ori, dar asta e, se mai întâmplă. Planificasem să nasc la Cantacuzino deoarece la Regina Maria pachetul de naştere în rezerva de 2 era în jur de 6000 de ron pentru cezariană şi vreo 4000-5000 naturală. Pe 7 decembrie primesc telefon de la un reprezentant că au reduceri prin CASMB şi nasterea naturală e 1500 ron şi cezariana în rezerva single 4000. Aşa m-am bucurat… pe 8 semnam contractele – de naturală şi cezariană. Da, 2 semnezi, plăteşti la final în funcţie de ce a fost. Mă îndreptam cu paşi repezi spre naştere… am fost la 2 interviuri pentru anestezie, epidurala şi încă unul pentru boli sau ceva de genul. Dna Dr Rahimian foarte profesionistă… şi draguţă. Deja trecusem de 25 decembrie şi… aşteptam încă. Am ajuns la săptămâna 40 şi am decis împreună cu doctorul să facem cezariană. Bebe avea 3700 şi eu nu mă dilatasem, nu mi se scurtase colul. Nu doream declanşarea naşterii… şi aşa am ajuns pe data de 30 decembrie 2015 la 7 dimineaţa la spital. Doar cu geanta la mine, deoarece mi se spusese ca nu am nevoie de nimic.

Am trecut prin monitorizare şi mi s-a pus branulă şi perfuzie înainte de operaţie. Am fost dusă în rezervă cu 2 paturi deoarece rezerva mea nu era gata. Pentru mine nu a fost nici o problemă. Mai nasol cu branula, pentru că având venele subţiri, mi s-a spart vena şi mi-a pus-o undeva la mână înspre încheietură, dar profesionist, pentru că a ţinut foarte bine 3 zile cât am stat în spital.

Am fost dusa in blocul operator şi am aşteptat. Cam singurică… a fost cam trist. Mai veneau asistentele să vadă cum sunt, eu aveam emoţii mari… ce sa mai. Am intrat în sală pe picioarele mele.

M-au dezbrăcat de halat şi m-am urcat pe masă pentru rahie. Doctorul anestezit al carui nume nu mi-l amintesc era foarte glumeţ. Mie îmi era o frică de nu se poate… urăsc  acele şi înţepăturile. Dar să ştiţi că a avut o mână super uşoară. Îl recomand cu cea mai mare plăcere, un tip nu foarte înalt şi puţin chelios. A durat foarte puţin să îşi facă efectul, m-au întins pe pat şi au venit doctoritele, Dr Zaharia şi Romanescu. Simţi ce fac dar nu doare… asta e rahia. Au fost nevoite să imi apese pe burta sus înspre piept ca să îl scoată pe bebe pentru că acolo se ascunsese … de emoţie J. Nu a fost o apasare puternică să mă deranjeze. Când l-au scos a fost preluat de doctorul neonato. Plângea, mi l-au adus şi lipit de faţă 2-3 minute… am plâns … oricat de tare eşti, emoţia e prea puternică.

Acum vine partea cea mai amuzantă… pentru că în timp ce trăgeau de mine să mă închidă, m-am prins de braţele mesei deoarece aveam senzaţia că mă muta cu totul… si mi s-a rupt filmul. M-am trezit pentru o secundă când încerca cineva să mă înţepe în mână pentru sânge şi mă deranja, şi pe urmă m-am trezit de tot la sfârşitul operaţiei. Am făcut un mic atac de panică, au încercat să mă adoarmă, dar aparent sunt rezistentă la un anumit tip de anestezie şi pe urmă l-au chemat pe dr cu rahia să îmi mai pună o doză… Fun times. Oricum, când m-am trezit, doctorii faceau ultima sutură, eram foarte bine odihnită. Ăsta e sentimentul… M-au dus la terapie/ post operator şi am asteptat să îmi revin, să îmi simt picioarele. Am ajuns acolo la 11.30 dimineaţa şi am plecat de acolo la 9 seara din cauza rahiei duble. Asistentele au fost foarte drăguţe. Soţul meu a venit sa mă vadă şi a stat cam 10 minute. L-au adus şi pe bebe pentru 5 minute şi mi l-au pus la sân. Eu ştiam la ce să mă aştept şi am încercat să stau cât mai sus şi mai vertical pentru o alăptare corectă şi o mufare optimă. A fost foarte bine. Mi l-au mai adus încă o dată mai spre după-amiază şi mi l-au lăsat doar 5 minute. Sinceră să fiu, nu aveam cum să am grija de el, dar şi de mine. Din cauza rahiei nu mi-au putut băga substanţa pentru durere pe cateter şi mi-au făcut ceva prin branulă. Ma durea şi s-au ocupat de mine doctorul de la blocul operator şi asistentele. Am avut încredere în ele şi totul a fost bine.

Seara m-a ajutat asistenta sa ma ridic si sa ma pun in scaun pentru a fi dusa la rezerva. Acolo am avut o surpriza placuta pentru ca rezerva era foarte spatioasa, avea un singur pat si o canapea extensibila, si era single! (desi parea ca a fost facuta pentru a fi dubla) Totul era curat, am avut apa si ceai pentru lactatie de la Hipp la discretie. Asistentele extraordinare. Doar trebuia sa sun si veneau imediat.

Durerile incepusera din nou si mi-au dat ceva pentru durere pe cateter, o solutie care se tine la frigider intr-o seringa mare si cand era administrata, iti lua durerea cu mana. Patul moale, baia curata, TV in camera … ce iti poti dori mai mult?

Seara a venit soţul la mine, putea sta oricât dorea…

Pe bebe mi l-au adus tot timpul la cerere şi nu numai, au venit să mă întrebe când să îl aducă, ţinând cont şi de mese. Am fost ajutată să merg la baie, să mă îmbrac, dezbrac. Am făcut duş, mi s-a adus camaşă curată. Mancarea a fost dată de spital, nu am avut voie sa aduc nimic din afară şi nu am regretat. Am mâncat supă, frigărui, dulce. Un meniu echilibrat şi gustos. Am avut voie şi puţină cafea de dimineaţă. Chiar extraordinar.

Curăţenie se făcea tot timpul, vizitatorii nu îşi puneau halat, dar îşi puneau ciupici albaştri. M-au vizitat ai mei, soţul şi cateva rude. Bebe era cu mine. Doar o seară nu l-am luat ca să mă pot odihni şi nu am regretat. Faptul că li se dă lapte praf nu m-a afectat deloc. A venit o consilieră în alăptare şi mi-a dat sfaturi foarte utile, m-a ajutat să îl mufez pe bebe cât mai bine. O parte din informaţii le ştiam şi timp de 3 zile cât am stat acolo am cerut ajutorul cu bebe şi manualul de instrucţiuni!!! J

Chiar dacă am nimerit trecerea între 2015-2016, asistentele au fost alături de noi şi disponibile pentru orice. Nu am simţit lipsa personalului.

Din punctul meu de vedere, doctorul face totul, această deschidere şi onestitate, faptul că m-a susţinut şi a avut grija de noi. Am fost vizitată de ambele dr care au fost la naştere, şi de medicul de la neonato, care mi-a spus ce i s-a făcut copilului, mi-a fost dat carnetul de vaccinuri, fişa lui bebe de observaţie, am primit un cadou de la Bioderma, o plasă destul de consistentă, şi din partea maternităţii Regina Maria o gentuţă cu câteva creme şi geluri.

Ieşirea din spital s-a făcut în jurul orei 2, după ce am semnat câteva formulare. Mi s-au înmânat acte şi fişe de ieşire din spital pentru mine şi bebe. Am apucat să îmi iau pranzul acolo şi asta a fost!

Ca de final: În cazul naşterii mele la Regina Maria, totul a fost foarte bine. Recomand naşterea la Regina Maria atât timp cât nu exagereaza cu preţurile. Atât timp cât avem încredere în doctor şi mergem cu inima deschisă, totul va fi bine!

***

Îi mulţumesc tare mult Soranei pentru că ne-a împărtăşit povestea naşterii băieţelului ei la maternitatea Regina Maria din Bucureşti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 thought on “Naşterea la maternitatea Regina Maria din Bucureşti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *