Aparate de gătit mâncarea bebeluşului

Înainte de a începe să îi ofer alimente solide domnişoarei Fundiţă am cercetat un pic piaţa şi m-am orientat cam ce aparate electrocasnice mi-ar trebui în bucătărie. Mai mult, am făcut inventarul şi am decis că nu voi cumpăra lucruri special create pentru bebeluşi, ci voi încerca să iau roboţi de bucătărie sau aparate pe care le putem folosi pe termen lung (deci şi pentru noi). Nu de alta, dar nu vreau să fac depozit şi nu are rost să îngrop bani aiurea. De exemplu, nu am luat sterilizator, pentru că avem maşină de spălat vase. Ca să nu mai spun că oricând pot da o suzetă în clocot, nu? Cred că aţi prins ideea, aşa că vă invit să descoperim împreună patru aparate care chiar consider că merită să existe în bucătăria noastră.

Fie că vreţi să alegeţi diversificarea clasică sau autodiversificarea, din punctul meu de vedere, un steamer (aparat de gătit cu aburi) este musai într-o casă. Alimentele sunt gătite mult mai sănătos, cu aburi, iar fiecare grupă (peşte, pui, orez, morcov etc) are timpul său de gătit trecut în cărticică. Nu de alta, dar bebe nu are cum să mănânce o bucată de morcov prea tare saaau nu va putea apuca/va rupe bucata şi se va frustra. Mai mult, puteţi pregăti şi aşeza legumele, iar steamerul le va ţine calde până le puteţi consuma. Fără tone de vase de spălat, fără grăsime – este perfect! Eu am un model cu trei etaje de la Tefal – dar mai multe modele de aparate de gătit cu aburi găsiţi aici – şi de obicei pun şi orez, şi legume. Arunc rapid condimente, învârt timerul şi… aştept piuitul de “e gata masa!”. Mare atenţie la aburul fierbinte atunci când ridicaţi capacul!

Blender/tocător. Dacă vrei să faci un smoothie, o supă cremă de roşii sau dacă doreşti să diversifici clasic copilul, blenderul va fi prietenul tău cel mai bun. Fie că alegi unul vertical sau unul de sine stătător, mai complex, pe care îl poţi folosi şi pentru funcţii mai complexe (zdrobit gheaţă spre exemplu), blenderul e un must have.
Noi am avut blender vertical, însă l-am dat şi am luat un mixer 3 în 1 (cu pale pentru bătut, frământat şi blender, ceva în genul celui de mai jos. Nu e luat din ţară) şiiiiiiiiii am mai luat un Nutri ceva separat (nici acesta nu se găseşte în România). Pentru că da, sunt mare fană smoothie-uri şi aveam nevoie de ceva mai puternic.


Dacă nu te încântă niciuna dintre opţiunile de mai sus, poţi lua un doi în unu, spre exemplu acest aparat de gătit cu aburi şi blender Philips. Că tot vorbeam despre aparat de gătit cu aburi şi despre blender… acesta e special creat pentru a găti mâncarea bebeluşilor. Dacă vreţi să învestiţi în astfel de aparate voi ştiţi – părerea mea aţi aflat-o din primul paragraf.

Râşniţa de cafea – nu, nu am luat-o ca să râşnesc cafea, pentru că avem expressor care face asta, ci am luat-o pentru a râşni seminţe pe care să i le ofer bebeluşului. Pentru că ea e mică şi riscul de înec mare, o râşniţă e fix ceea ce mi-a trebuit: împac şi capra (care nu riscă să se înece), şi varza (burtica, care va primi seminţele şi odată cu ele beneficiile lor). Eu am această râşniţă Bosch şi cum era reclama aia cu “prăjitureşte de nu se mai opreşte”? Aşa sunt eu – râşnesc de nu mă mai opresc! Azi spre exemplu i-am făcut griş cu lapte, karob şi pară, peste care am adăugat două nuci braziliene mărunţite. Yummy!

Sandwich maker şi/sau aparat de făcut waffe. Noi avem un model de sandwich maker 3 în 1 de la Singer, ceea ce înseamă că micuţul are plăci care se pot schimba (genială treaba, mai economisim un pic de spaţiu!). Fie că vă e poftă vouă de un sandiwch sau fie că vreţi să faceţi waffe, cu siguranţă un asemenea aparat este foarte util. Mai mult, prin aspectul lor, gauffrele sau waffele îi atrag pe cei mici. Iar compoziţiile sunt zeci: de la dulci la sărate, cu fructe proaspete sau uscate, cu fulgi de cocos etc. Trebuie lăsată imaginaţia să zburde pe câmpii, iar după câteva reţete vă garantez că veţi învăţa consistenţa potrivită şi veţi recicla o mulţime de fructe şi nu numai.

Voi ce alte aparate folosiţi şi credeţi că ar fi utile într-o casă în care există un bebeluş?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 thought on “Aparate de gătit mâncarea bebeluşului”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *