Cum alegi jucăriile pentru bebeluș: 0-6 luni + ultima noastră jucărie

Încă din primele zile de viață, bebelușul începe să exploreze lumea înconjurătoare. Da, e mic-mic și vede în ceață doar ceea ce se află în imediata sa apropiere, însă chiar și așa, bebelușul trebuie încurajat să descopere ce e în jurul tău. Cel mai probabil deja i-ai cumpărat un carusel colorat pe care l-ai atârnat deasupra pătuțului său. Pe lângă faptul că melodiile sale îl vor ajuta să se liniștească, vei observa că pe măsură ce trece timpul, bebe va fi mult mai conștient de componentele sale, pe care le va urmări. În final, va ajunge să le și atingă (la noi acest lucru s-a întâmplat la 5 luni, când Ikki a prins o albinuță din carusel).

Atunci când vrei să alegi jucăriile pentru bebeluș, este important să ai în vedere vârsta copilului și stadiul său aproximativ de dezvoltare.

Spre exemplu, după naștere bebelușul este receptiv la alb și negru și la culorile tari. Poți imprima diferite cartonașe pe care să i le arăți sau poți achiziționa jucării. Alege unele care scot diverse sunete (zornăie sau foșnesc) și care sunt realizate din materiale de diferite texturi.

Odată cu înaintarea în vârstă, vei vedea că bebelușul este mult mai activ și începe să întindă mânuțele spre anumite lucruri pe care le bagă în gură. De aceea, trebuie să fii atentă la vârsta pentru care este indicată o jucărie. Fiecare producător menționează acest lucru pe ambalajul produsului. Este un aspect important pentru siguranța copilului, care poate înghiți părți din jucărie, se poate răni, de exemplu. De asemenea, o jucărie nu trebuie să suprastimuleze un copil.

Jucăriile pentru copii au un rol foarte important în dezvoltarea acestuia. Până la aproximativ șase luni, jucăriile trebuie să stimuleze dezvoltarea simțurilor și motricitatea. După această vârstă și până la un an, pune accent pe jucăriile interactive. Vei observa că bebe va prinde mult mai ușor jucăriile, le va manipula mult mai ușor și va ști să apese pe butoane. Pentru această perioadă în care se îmbunătățește și coordonarea mână-ochi, bebe începe să fie mobil și să spună primele cuvinte, alege jucării ușor de tras-împins, cărticele sau cuburi din materiale, centre de joacă.

Ikki are de la patru luni jumătate o bufniță de la K’s Kids. Mi se pare genială, pentru că jucăriile acestea sunt un echilbru între distracție și învățare. Haideţi să vă explic şi în ce constă asta.

Jucăriile K’s Kids sunt adevărate instrumente de dezvoltare pentru cei mici, pentru că au la bază triunghiul de învățare K’s Kids, care explică beneficiile fiecărei jucării în dezvoltarea fizice, sociale și cognitive ale copiilor.

Buun și dacă tot am început să vă spun despre jucăriile ei, v-o prezint pe ultima: un cub numit “Ferma Animalelor“, tot de la K’s Kids (da, sunt fană).

Ce îmi place la această jucărie e faptul că poate fi folosită pentru o perioadă îndelungată, chiar începând de la primele zile de viaţă. Dacă apeși nasul fiecărui animăluţ desenat, cubul începe să scoată sunetele specifice. La vârsta asta, Ikki e captivată de sunete și de floarea cu petale care foșnesc, dar mai târziu vom învăța, spre exemplu, cele patru animăluțe și sunetele pe care scot ele.

Tot acum la aproape șase luni a început să se privească în oglindă și să roadă jucăria pentru dentiție, atașate și ele de această jucărie educativă.

Pe scurt, cubul Ferma animalelor îi dezvoltă motricitățile fină și grosieră, inteligența logică și creativă, abilitățile de comunicare și inteligența lingvistică. Mai multe detalii despre el aflați direct de pe site-ul producătorului; îl puteți cumpăra online de aici sau din Carrefour sau Auchan.

O să vă mai vorbesc și despre alte jucării pe care le avem – asta așa, în speranța că o să vă inspir să faceți achiziții de calitate.

Voi după ce criterii alegeți jucăriile pentru cei mici?

Ce jucării ați luat până acum pentru ei?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

3 thoughts on “Cum alegi jucăriile pentru bebeluș: 0-6 luni + ultima noastră jucărie”

    1. Merci, Lore! E in jur de 140 de lei. Insa difera de la magazin la magazin (on/offline), de aceea am preferat sa nu il scriu. Fiecare are promotia sa, daca o are.
      Te pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *