Semne pentru travaliul fals – ce înseamnă şi ce trebuie să faci

Pe când eram în săptămâna 36 de sarcină am avut un episod care s-a dovedit a fi un travaliu fals. Însă fiind la prima sarcină, habar nu avea ce se întâmplă, mai ales că semnele erau contradictorii, aşa că am mers la spital. Vreau să vă povestesc şi vouă despre semnele travaliului fals, ce înseamnă şi ce trebuie să faci atunci când simţi ceva… însă nu ştii dacă este doar alarmă falsă.

În primul rând, să vă spun de ce mi s-a părut mie că urmează să nasc. În ultimele zile observasem ceva secreţie albicioasă pe absorbant şi în seara cu pricina deja începuse să picure. Asta şi cu câteva strângeri ale abdomenului şi dureri în partea inferioară m-au făcut să mă gândesc că urmează să nasc. Am luat un no spa şi m-am pus pe urmărit dopul gelatinos. O fi căzut şi nu am văzut eu? Nu avea cum, pentru că verific de fiecare dată. M-am apucat de contorizat contracţiile. Nu erau la intervale scurte, dimpotrivă: la 20 de minute. Dar erau dureroase şi se duceau către spate… Aşadar, eram în dilemă. Este travaliu fals sau chiar urmează să nasc? Am tot citit informaţii şi aşa am aflat că dacă s-a rupt apa şi pierzi lichid (poate tocmai el picura aşa), bebeluşul ar putea fi în pericol.

sursa foto: newkidscenter.com

Am sunat la cabinetul medicului care îmi urmăreşte sarcina şi ne-a recomandat să mergem la maternitatea Bucur pentru a vedea ce se întâmplă. Ceea ce am şi făcut.

Acolo am fost preluată de un medic de la camera de gardă, m-a controlat, mi-a făcut ecografie şi m-a liniştit: era un travaliu fals. Contracţiile erau şi ele false (celebrele contracţii Braxton Hicks), iar lichidul pe care îl văzusem eu era o secreţie mai abundentă (deşi nu aveam şi nici nu am avut în sarcină vreo infecţie). Aşa că am plecat acasă liniştită.

Fac o paranteză pentru a vă spune că personalul de la camera de primire urgenţe de la maternitatea Bucur m-a impresionat în mod deosebit. Foarte atent medicul care m-a preluat (doctorul Irimia), m-a ajutat să mă ridic, a avut răbdare, a zâmbit, mi-a răspuns întrebărilor. Chiar am fost plăcut surprinsă de atmosferă şi grijă! Şi nu, nu i-am dat nimic.

Concluzionând, un travaliu fals înseamnă în principal:

  • contracţii false (Braxton Hicks), care trec dacă îţi schimbi poziţia, urinezi mai des sau te plimbi un pic (la mine nu a funcţionat niciuna). Aceste contracţii apar la intervale neregulate şi fac burta să se întărească;
  • inexistenţa dopului gelatinos, membrane intacte (nu ţi s-a rupt apa);
  • inexistenţa dilataţiei.

Eu vă recomand să vă sunaţi medicul sau să vă prezentaţi la camera de gardă pentru a fi liniştite. Mai ales dacă sunteţi la prima sarcină, nu ştiţi la ce să vă aşteptaţi şi cel mai bine este să nu riscaţi!

Voi aţi trecut printr-un travaliu fals? Cum s-a manifestat? Aţi mers la spital?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 thought on “Semne pentru travaliul fals – ce înseamnă şi ce trebuie să faci”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *