Cum arată burtica la 38 de săptămâni şi cum ne mai simţim

A trecut fix o lună de când am pus poze ca să vedeţi şi să aflaţi cum arată burtica mea la 34 de săptămâni şi cum ne mai simţim. Între timp s-au întâmplat o mulţime de lucruri şi cred că este cam ultimul articol de acest tip pe care vi-l scriu. Nu de alta, dar nu cred că bebe va mai apuca săptămâna 39 în culcuşul lui călduţ.

Să începem ca de obicei cu desenul cu care suntem obişnuite, iar apoi va urma şi un mic colaj cu poze ale burticii mele:

În această săptămână bebeluşul este deja întors şi se pregăteşte de venirea pe lume. Dacă se naşte acum, nu mai este considerat prematur. Dimpotrivă: mulţi bebeluşi se nasc la 38 de săptămâni. Se spune că fetiţele sunt mai grăbite decât baieţeii, însă nu este o regulă. Fiecare bebeluş decide când va sosi pe lume!

În săptămâna 38 de sarcină bebeluşul are în jur de 50 de cm şi 3 kg. Fetiţa noastră are deja 3.500 grame, ceea ce înseamă că e destul de mare. Până la naştere e posibil să ajungă la 4 kg!

Ce s-a mai întâmplat cu bebe în ultima lună: în primul rând, s-au maturat organele. Plămânii sunt funcţionali 100%, putând respira singuri. Lanugo (părul fin de pe pielea bebeluşului) va fi căzut deja până acum şi va fi fost înghiţit de cel mic, constituind primul scaun al bebeluşului denumit meconiu. Acum bebe este acoperit de stratul de vernix. Este posibil ca până acum să fi avut parte de contracţii sau travaliu fals (contracţiile Braxton Hicks). Eu am avut parte de un asemenea episod, am mers la urgenţe, însă a fost alarmă falsă (sper să am timp să vă povestesc şi asta).

Bebeluşul nu se mai mişcă atât de mult, pentru că nu prea mai are loc, însă trebuie să urmăriţi mişcările şi să vă asiguraţi că ele există.

Cum arată burtica mea la 36-37 şi 38 de săptămâni:

http://super-mami.ro/wp-content/uploads/images/SuperMami/burtica%20la%2036%2037%2038%20saptamani.jpg

Am ales să pun cele două fotografii pentru ca voi să vedeţi că faţă de săptămânile anterioare, burtica mea a început să se “lase”, aşa cum se spune în mod popular. Asta înseamnă că bebeluşul e pregătit pentru a se naşte şi e vorba doar de câteva zile până când acest lucru se va întâmpla. Datorită faptului că burtica nu mai este atât de sus, pot respira mult mai uşor. Însă mi-e mult mai greu să mă mişc!

Ce schimbări au intervenit la mami:

V-am spus un pic mai sus două dintre ele. Trebuie să mai adaug şi faptul că mi s-au umflat foarte tare picioarele (retenţie de apă) şi somnul a devenit un lux. Îmi găsesc cu greu poziţia, deşi am vreo 3-4 perne lângă mine. De asemenea, arsurile sunt din ce în ce mai groaznice.

Am pregătit deja bagajul de spital, atât pentru mine cât şi pentru bebeluş (dacă nu aţi făcut-o, ar fi cazul!!) şi stăm cuminţele în casă, mai ales că e iunie şi caniculă.

De acum aşteptăm cu interes naşterea bebeluşului! Vă voi povesti cu siguranţă cum a decurs şi care sunt condiţiile din maternitate – sunt sigură că multe mămici sunt interesate!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

5 thoughts on “Cum arată burtica la 38 de săptămâni şi cum ne mai simţim”

  1. eeehe si noi suntem in acelasi stadiu…cred ca sunteti mai mari ca noi cu cateva zile, ne asteptam de la o zi la alta..mai ales ca e prima sarcina si imi este cam teama.De picioare si maini nu mai spun au inceput acum de cateva sapt sa mi se umfle, pana acum nu am avut probleme..ieri am mers la medic si hop m-au gasit cu tensiune..sper sa nu mai creasca ca nu vreau de acum in spital 🙁 .O nastere usoara si sa ne citim cu bine. http://www.lucruri-interesante.ro/2016/05/trimestrul-al-doilea-de-sarcina/

    1. Vyo, hai ca mai e putin! Nu iti mai fa atatea griji! Si mie mi a spus medicul de tensiune mare, insa s-a dovedit a fi ceva de moment.
      Iti tin pumnii sa fie totul bine! Nastere usoara!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *