Cum arată burtica la 34 de săptămâni şi cum ne mai simţim

Deşi noi facem la sfârşitul săptămânii 36 de săptămâni de sarcină, am decis să continuăm “tradiţia” lunară şi să scriu despre cum arată burtica la 34 de săptămâni şi cum ne mai simţim. Bineînţeles, am făcut şi poze şi dacă mă uit bine la burtica de la 34 şi la cea de la 36, nu observ diferenţe exterioare. Însă în interior s-au întâmplat multe!

Începem, ca de obicei, cu o fotografie care ilustrează poziţia bebeluşului în burtică şi mai apoi cu o poză cu burtica mea la 34 de săptămâni:

Până la această săptămână, e posibil ca bebe să se fi întors deja. Însă nu este o regulă, nu vă speriaţi! În ceea ce priveşte greutatea bebeluşului la 34 de săptămâni, aceasta va fi în jurul valorii de 2300 grame, iar lungimea în jur de 45-50 cm (din creştet până la călcâie). Asta explică de ce burtica începe să fie cam neîncăpătoare, loviturile mult mai sigure şi mai uşor de detectat. Lanugo, stratul subţire de păr care a acoperit până acum corpul bebeluşului, a dispărut de tot iar auzul este complet dezvoltat. Sistemul nervos continuă să se dezvolte, la fel şi plămânii.

Dacă vă temeţi de o naştere prematură, trebuie să ştiţi că un bebeluş care a atins această vârstă gestaţională va trebui să stea în secţia de prematuri pentru o perioadă, însă acest lucru nu înseamnă că vor avea probleme pe termen lung.

Cum arată burtica mea la 34 de săptămâni:

Cum mă simt, fiind însărcinată în 34 de săptămâni:

Ei bine, a început distracţia! Deja îmi simt mâinile şi picioarele umflate (reţin apă şi presiunea datorată greutăţii face picioarele să sufere). Pantofii, oricare ar fi ei, sunt un vis frumos. La fel şi câteva pantofi de perechi sport. Pe scurt, a trebuit să îmi cumpăr adidaşi noi şi încap fix într-o pereche de sandale dintre cele pe care le aveam. În acest moment, am fix două perechi de încălţări (da, ştiu, trist şi amar).

Rochiţe nu prea pot să mai port, pentru că picioarele s-au “împlinit” (ca să nu zic balenizat), ceea ce înseamnă că se ating şi nu e o senzaţie prea plăcută.

Burta e din ce în ce mai mare (pielea mă ustură în continuare sub sâni, aşa că folosesc musai uleiul de cocos şi uneori stau cu un maiou lejer, ca să aerisesc zona) şi căldura care a început să se instaleze în Bucureşti se traduce în nopţi albe. Din pat prefer să mă rostogolesc până la margine sau mă ajută tati. La baie merg de 4-5 ori pe noapte.

Sânii au secretat un lichid albicios la un moment dat, însă acum nu se mai întâmplă nimic cu ei. S-a pigmentat areola şi linea nigra (linia neagră, un semn perfect normal care apare la femeile însărcinate, porneşte drept de sub sâni şi continuă sub buric) e foarte clară, însă doar atât. La recomandarea moaşei de la cursurile de puericultură am început să ung sânii cu lanolină (sau puteţi folosi şi cremă de gălbenele).

Am scăpat de arsurile groaznice pe care le aveam, însă am observat că dacă mănânc căpşune seara, am probleme. Fiţi şi voi atente la ce mâncaţi!

În ceea ce priveşte igiena, vă sfătuiesc ca începând din săptămâna 34 de sarcină să utilizaţi zilnic absorbante. Eu până acum foloseam protej slipuri (încă din prima lună), însă nu mai fac faţă, aşa că am trecut la absorbante normale cu 3 picături. De ce recomand folosirea absorbantelor? Simplu: în afară de senzaţia de curat, aveţi şi control asupra posibilelor scurgeri sau modificări de secreţie/culoare. Alegeţi-le pe cele cât mai naturale cu putinţă!

La recomandarea medicului, am început să iau fier. Am făcut şi analizele specifice trimestrului trei de sarcină şi totul este în regulă!

Alte lucruri pe care le-am făcut la 34 de săptămâni de sarcină: am mers la cursurile de puericultură, am cumpărat pătuţ şi masă de înfăşat şi am început să fac bagajele pentru spital. Următorul articol va fi pe această temă!

 Cam acestea ar fi, în mare, noutăţile unei burtici de 34 de săptămâni.

Voi cum vă simţiţi la această vârstă a sarcinii?

Comments

comments

Article Tags :
Adina Aruștei

Eu sunt Adina şi împreună cu domnişoara Fundiţă, fetiţa mea, îţi urăm "Bun venit!" pe www.Super-Mami.Ro!  Citeşte mai mult ➤

Related Posts

2 Discussion to this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. […] când vă povesteam despre cum arată burtica la 34 de săptămâni şi cum ne mai simţim v-am promis că o să vă vorbesc şi despre bagajul de spital. În cazul […]

  2. […] trecut fix o lună de când am pus poze ca să vedeţi şi să aflaţi cum arată burtica mea la 34 de săptămâni şi cum ne mai simţim. Între timp s-au întâmplat o mulţime de lucruri şi cred că este cam ultimul articol de acest […]