Cum prevenim şi cum tratăm vergeturile în sarcină

Dacă tot am povestit despre câte kilograme iei în sarcină, azi vreau să deschidem un nou subiect care se referă la îngijirea pielii în timpul sarcinii, şi anume: cum prevenim şi cum tratăm vergeturile.

Vergeturile sunt liniile acelea inestetice, care au un aspect roz-violet atunci când apar, pentru ca mai târziu să se transforme în linii clare de culoare albă. Ele afectează pielea doar din punct de vedere inestetic: nu dor, nu se transformă în boli sau mai ştiu eu ce. De obicei, vergeturile apar în zonele care au mai multă grăsime (sâni, coapse, fund) şi cauzele sunt multiple. Fie că slăbeşti sau te îngraşi rapid, fie că rămâi însărcinată: vergeturile pot apărea oricând, oricât de elastică ar fi pielea ta în general. O schimbare bruscă poate lăsa urme, din păcate.

În cazul meu, am deja vergeturi pe partea interioară a coapselor şi linii fine pe sâni, deci e clar, sunt predispusă la apariţia lor. Există însă şi persoane care nu au avut şi nu vor avea vergeturi în sarcină: cu ele nu vorbim :), pentru că sunt nişte norocoase. Dar noi, cele care suntem predispuse la apariţia vergeturilor sau le avem deja, cum le putem ţine sub control?

Eu am început să folosesc ulei încă din prima lună de sarcină. Nu se vedea absolut deloc burtica (cam până în a treia lună a fost aşa), însă am vrut să încep din timp cu hidratarea. Am avut un mix de uleiuri (nucă de kukui, nucă de cocos, nucă de macadamia), iar acum folosesc un ulei de cocos pe care l-am luat de la Solaris. Există diferite branduri pe piaţă, însă eu l-am luat pe acesta pentru că îmi plac mult produsele Solaris şi mai mult, raportul calitate-preţ este excelent.

Cum ajută uleiul de cocos în prevenirea vergeturilor:

În primul rând, uleiul de cocos este special creat pentru pielea cu tendinţă de uscare, pentru pielea uscată. Poate fi administrat atât intern, dar poate fi folosit şi extern. Mai mult, există şi ulei de cocos comestibil – trebuie să încercaţi neapărat să puneţi câteva picături înainte de a pune aluatul de clătite în tigaie! Sau îl puteţi utiliza în prăjituri în locul uleiului de floarea soarelui. Mirosul şi gustul va fi foarte plăcut, specific.

Uleiul de cocos este emolient şi hidratant, are un miros plăcut (delicios aş putea spune!), nu lasă urme grase şi folosirea sa este indicată fix după duş, pentru că atunci intră cel mai bine în piele (porii sunt deschişi). Sfat: folosiţi uleiurile după duşul de seară; oricât de bine şi rapid ar intra în piele, nu riscaţi să vă pătaţi hainele. Luaţi eventual un maiou mai de purtat prin casă pe sub pijama, pentru ca el să absoarbă excesul.

Folosirea cu regularitate a uleiului de cocos ne poate proteja de vergeturile care ar putea apărea datorită hidratării şi hrănirii pielii pe care o oferă. Mai mult, uleiul de cocos poate fi folosit nu doar pentru îngrijirea corpului, ci şi a unghiilor, scalpului, părului. După naştere îl putem folosi în continuare pentru îngrijirea vergeturilor, însă cu părere de rău trebuie să vă spun că ele nu vor dispărea de tot, orice am folosit. Se vor estompa, însă doar tratementul cu laser le poate veni de hac.

Eu una prefer uleiurile cremelor din comerţ, pentru că sunt naturale şi mult mai spornice decât o cremă. În cazul în care se solidifică, le puteţi pune într-un vas pe calorifer sau la bain marine (baie de aburi). Oricum, în contact cu pielea ele se înmoaie şi se întind foarte uşor.

Uleiul de cocos pe care îl folosesc acum (cel din fotografia de mai sus) poate fi găsit în Plafare, hypermarketuri, sueprmarketuri sau online, pe pagina Solaris (de unde puteţi afla şi mai multe detalii despre produs). Există borcane de diferite mărimi, deci dacă sunteţi sceptice în ceea ce îl priveşte, puteţi lua un borcănel de 40 de ml pentru a-l testa mai întâi.

Sfat: Fie că alegeţi creme, uleiuri, unturi de corp etc, folosiţi cât mai des aceste produse pentru a ajuta şi hidrata cât mai bine pielea! Aplicaţi din belşug după fiecare duş şi masaţi uşor până la absorbţie!

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să citiţi şi recomandările mele referitoare la îngrijirea tenului în sarcină!

Închei cu o întrebare: voi ce aplicaţi peste vergeturi sau pentru a preveni apariţia lor?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

3 thoughts on “Cum prevenim şi cum tratăm vergeturile în sarcină”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *