Ai voie să te vopseşti atunci când eşti însărcinată?

Pentru că activez în domeniul de beauty, multe fete mă întreabă, printre altele, dacă ai voie să te vopseşti atunci când eşti însărcinată. Mai mult, văd că şi pe diverse grupuri şi forumuri se pune aceeaşi întrebare. Ştiţi că eu nu sunt de acord cu neglijarea personală care apare uneori după ce aflăm că suntem însărcinate sau cu cea din postura de super-mami, 24 din 24.

De aceea, m-am hotărât să vă povestesc un pic despre acest aspect. Mai mult decât atât, am apelat la sfatul lui Sorin Stratulat, unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi hair stylişti din România. L-am întrebat pe Sorin dacă ai voie să te vopseşti atunci când eşti însărcinată. Vă redau întocmai cuvintele lui, un expert atunci când vine vorba despre păr:

“Din toate cele citite până acum şi din munca mea directă nu există dovezi în sensul că expunerea la vopsea cu amoniac pe perioada sarcinii ar avea consecințe negative sau ar afecta in vreun fel sarcina sau fătul. Este posibil ca pe parcursul sarcinii însă mama să resimtă o sensibilitate mărita a scalpului.

Recomandarea mea este fie să se ia o pauză de la vopsit în primele 3 luni ( cât are loc organogrneza), fie să folosim un produs fără amoniac sau o tehnica de higlights (Șuvițe) fără sa atingem scalpul. Cred ca in sarcina este benefic sa acordam aceeași grija parului si frumuseții.” – Sorin Stratulat, Beauty District.

Acum că aţi aflat părerea lui Sorin, vă voi spune şi eu ce cred despre acest lucru. Din punctul meu de vedere, da, ai voie să foloseşti vopsea în timpul sarcinii. Poţi opta să alegi între vopseaua normală cu amoniac, vopsea fără amoniac şi henna (dacă ai păr închis la culoare). Sfat: Recomand însă ca vopsitul să nu fie făcut acasă sau cel puţin să nu fii singură atunci când îl faci, pentru că e posibil ca mirosul amestecului (cu care nu ai avut probleme până când ai rămas însărcinată) să te deranjeze şi să ai nevoie de ajutor. Bineînţeles, mirosul variază de la un brand la altul, însă îl poţi percepe mult prea intens şi poate neplăcut.

Dacă alegi totuşi să eviţi o vopsea clasică şi alegi una fără amoniac (urmând sfatul lui Sorin), îţi recomand Casting Crème Gloss L’Oréal Paris. Iată paletarul ei:

Atenţie însă, este o vopsea semi-permanentă! Mai multe detalii despre Casting Crème Gloss L’Oréal Paris – colorează-ţi părul cu #zeroregrete! poţi afla dând click pe numele ei.

Iar dacă vrei să îţi faci şuviţe care să adauge un plus de strălucire, tot L’Oreal a lansat de curând Préferénce Glam Bronde, noul trend #bronde. Kit-ul este foarte uşor de folosit iar rezultatele sunt foarte faine!

Închei întrebându-te: tu te-ai vopsit în timpul sarcinii? Dacă da, ai observat vreo schimbare în starea ta generală (şi mă refer aici la sănătate)? Sau crezi că e doar un mit? Care este experienţa ta, atunci când vine vorba despre vopsitul părului în sarcină?

Comments

comments

Article Tags :
Adina Aruștei

Eu sunt Adina şi împreună cu domnişoara Fundiţă, fetiţa mea, îţi urăm "Bun venit!" pe www.Super-Mami.Ro!  Citeşte mai mult ➤

Related Posts

Discussion about this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 1. Maria I. spune:

  Buna Super-mami.
  Si eu m-am vopsit pe perioada sarcinii.
  Am folosit l’oreal casting creme gloss- cred ca asa ii spune.
  Nu am avut probleme.
  Pupici pentru tine si domnisoara Fundita!